Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία)


Ο Γ' Όμιλος συμπληρώνεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία, ομάδες με λίγες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα (2 και 4, αντίστοιχα), οι οποίες φέτος έχουν καλές προϋποθέσεις να διεκδικήσουν την πρόκριση στους "16".


Ακτή Ελεφαντοστού

Νέα δύναμη στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, καθώς φέτος θα κάνει την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται στην Ευρώπη και πολλοί είναι πρωτοκλασάτοι (Drogba, Toure, Kalou, Tiote, Bony). Ωστόσο, τα ονόματα από μόνα τους δεν παίζουν μπάλα και αυτό το κατάλαβαν καλά οι Ιβοριανοί στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.
Μουντιάλ 2006. Γερμανία. Ο όμιλος συμπληρώνεται από Αργεντινή, Ολλανδία, Σερβία. Υπήρχε η αίσθηση ότι η Ακτή Ελεφαντοστού θα μπει σφήνα στα δύο (κατά παράδοση) φαβορί, Αργεντινή και Ολλανδία. Μάλλον λόγω ονομάτων, γιατί ως ομάδα ποτέ δεν τους είχαμε δει σε τέτοιο επίπεδο. Η προσγείωση όμως στην πραγματικότητα ήταν απότομη: δύο ήττες στα πρώτα δύο ματς, από τους συνδιεκδικητές. Η νίκη επί της Σερβίας "χρύσωσε το χάπι", είναι η πρώτη νίκη τους σε τελική φάση και φυσικά θα τη θυμούνται όλοι. Εξάλλου, η ανατροπή ήταν επική!


Ιαπωνία

Μουντιάλ 2002. Συνδιοργάνωση Ιαπωνίας - Ν.Κορέας. Και οι δύο διοργανωτές τα πήγαν καλά (οι Νοτιοκορεάτες πολύ καλά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)... Οι Ιάπωνες έχουν στο ροστερ τους ποδοσφαιριστές όπως οι Nakata, Inamoto, Shinji Ono που έχουν κάνει το άλμα προς την Ευρώπη. Στην πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ αποχώρησαν με τρεις ήττες. Καταλαβαίνετε ότι, η πρώτη πρόκριση και μάλιστα στο δικό τους έδαφος πανηγυρίστηκε αρκετά και ίσως παραμένει η σημαντικότερη στιγμή της μουντιαλικής ιστορίας τους...



Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India