Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Ελβετία, Εκουαδόρ)


Ο Ε' Όμιλος περιλαμβάνει ένα καθαρό φαβορί (Γαλλία) και τρεις ομάδες που περιμένουμε να παλέψουν μέχρι τέλους για την πρόκριση: Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα (ή κατ' άλλους: Ονδούρες)


Ελβετία

Αν και οι συμμετοχές της Ελβετίας είναι αρκετές, εντούτοις η πρόκριση στην επόμενη φάση δεν είναι συνηθισμένη. Έχουν διοργανώσει το Μουντιάλ του 1954, με έναν από τους πιο συζητημένους τελικούς! Ωστόσο, αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό από τους Ελβετούς είναι η νίκη απέναντι στη Ρουμανία με 4-1, στο Μουντιάλ 1994. Το μέγεθος της νίκης γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι και οι δύο ομάδες πέρασαν τον όμιλο και η Ρουμανία με ωραίο ποδόσφαιρο απέκλεισε την Αργεντινή στην επόμενη φάση.
Μουντιάλ 1994. ΗΠΑ. Ποδοσφαιριστές όπως Chapuisat, Knup και Sforza κινούν τα νήματα της ελβετικής επίθεσης, ενώ προπονητής είναι ο γνωστός Roy Hodgson. Απέναντί τους οι Ρουμάνοι με Hagi, Popescu, Petrescu, Stelea, Munteanu, Dumitrescu, Raducioiu. Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη νίκη, μεγάλη πρόκριση.




Εκουαδόρ (Ισημερινός)

Μόλις δύο συμμετοχές σε Μουντιάλ έχει η μικρή χώρα της Ν.Αμερικής, αλλά μετράει ήδη μία πρόκριση σε φάση των "16" (2006)!
Μουντιάλ 2006. Γερμανία. Ο Ισημερινός έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στην προηγούμενη παρουσία του (με Κροατία, 2002). Όμως, σε αυτό το Μουντιάλ κάνει το παραπάνω βήμα: 2 νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης και πρόκριση! Η νίκη επί της Κόστα Ρίκα με 3-0 είναι η μεγαλύτερη στιγμή τους (έως τώρα) και το ίδιο ελπίζουν να πετύχουν και φέτος!



Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India