Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα)


Και φτάσαμε στον όμιλο της φωτιάς! Ο Δ' Όμιλος αποτελείται από Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα, Αγγλία, Ιταλία και αν το outsider είναι φανερό (Κόστα Ρίκα), στο θέμα πρόκριση τίποτε δεν είναι βέβαιο! Τρεις ομάδες, που υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να τις δούμε στη φάση των "8", θα παλέψουν για 2 θέσεις. Αναμένουμε τις μάχες!


Ουρουγουάη

Ομάδα με πολλές συμπάθειες εδώ στην Ελλάδα! Ίσως λόγω του μαχητικού τρόπου παιχνιδιού τους, ίσως γιατί αποτελούν τη "σφήνα" στο δίπολο Αργεντινή - Βραζιλία, ίσως γιατί έχει πολλή καλή ομάδα, ίσως γιατί κουβαλάει τόνους παράδοσης και ιστορίας η φανέλα της (2 τρόπαια). Στο τελευταίο θα σταθούμε σήμερα, καθώς είναι η ομάδα που διοργάνωσε και κέρδισε το πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας! Το δεύτερο είναι η γνωστή κατάκτηση στη Βραζιλία, το 1950.
Μουντιάλ 1930. Ουρουγουάη. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου πραγματοποιείται στη μικρή χώρα της Λατινικής, με τον ασυνήθιστο αριθμό των 13 ομάδων! Ουρουγουάη και Αργεντινή έφτασαν σχεδόν εύκολα στον τελικό και μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι πήραν τη νίκη με 4-2. Highlight του αγώνα: ο σκόρερ του τέταρτου γκολ ήταν o Castro, ένας παίχτης που είχε χάσει το ένα του χέρι σε νεαρή ηλικία!


Κόστα Ρίκα

Στην Ελλάδα έκανε περισσότερη αίσθηση η παρουσία της στο Μουντιάλ του 2002, όταν στο ρόστερ της βρέθηκαν ο Ronald Gomez που αγωνιζόταν στον  ΟΦΗ και οι 2 -μετέπειτα- ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Mauricio Wright και Walter Centeno! Μπορεί να έχει μόλις 3 παρουσίες σε τελική φάση, αλλά ήδη μετράει μία πρόκριση στους "16" (1990)!
Μουντιάλ 1990. Ιταλία. Πρώτη συμμετοχή, πρώτο ματς - νίκη, πρώτη πρόκριση! Απέναντι στη Σκωτία, πετυχαίνει τη  μεγάλη νίκη. Μετά το Καμερούν, θεωρήθηκε η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η νίκη, αργότερα, απέναντι στη Σουηδία έφερε και την πρόκριση!


Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India