Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Ισπανία, Ολλανδία)


Συνεχίζουμε με τις ομάδες του Β' Ομίλου! Η Ισπανία και η Ολλανδία αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελευταίου τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Ισπανούς να κατακτούν την πρώτη θέση. Φέτος συναντώνται στη φάση των ομίλων και θεωρούνται φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ισπανία

Αν και οι Ισπανοί έχουν σταθερή παρουσία στα Παγκόσμια Κύπελλα, εντούτοις το 2010 πέτυχαν τη μοναδική κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία τους! Εμφανίστηκαν ως ένα από τα φαβορί, καθώς πριν 2 χρόνια είχαν κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν και αρκετά επιθετική ομάδα, η παρουσία της στη φάση των "Knock out" παιχνιδιών χαρακτηρίστηκε από νίκες με σκορ 1-0! Ο David Villa έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις (5 γκολ), όμως από τον τελικό μας έχουν μείνει άλλα: το σκληρό παιχνίδι των Ολλανδών (ασυνήθιστο για μια ομάδα που έχει να επιδείξει πολλές όμορφες εμφανίσεις κατά καιρούς), η "καρατιά" του De jong στον Xabi Alonso, η κακή παρουσία του Webb, το τελευταίο παιχνίδι του van Bronckhorst και η αφιέρωση του Iniesta (μόλις πέτυχε το γκολ της νίκης) στον αδικοχαμένο αρχηγό της Espanol, Daniel Jarue.


Ολλανδία

Οι παλιότεροι θα θυμούνται το χαρακτηρισμό που της είχε αποδοθεί: "Βασίλισσα χωρίς στέμμα". Η Ολλανδία "του Cruyf" δίδαξε το λεγόμενο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, κατά τη δεκαετία του '70. Έφτασε σε 2 τελικούς (1974 και 1978), όμως απέναντί της βρήκε τους διοργανωτές: Δυτική Γερμανία και Αργεντινή, αντίστοιχα. Είναι πραγματικά κρίμα, που η συγκεκριμένη ομάδα δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο, όμως η πρώτη φάση του τελικού 1974 απέναντι στους Δυτικογερμανούς δείχνει ποια ήταν η Ολλανδία τότε: η πιο progressive ομάδα της εποχής. Συνεχόμενες πάσες και εναλλαγές των παιχτών στο χώρο, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν πολύ πιο αργό από σήμερα και οι τερματοφύλακες έπιαναν την μπάλα με τα χέρια, από πάσα του αμυντικού.


Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India