Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Μεξικό, Καμερούν)


Συνεχίζουμε με τις άλλες δύο ομάδες του Α' Ομίλου, Μεξικό και Καμερούν. Ομάδες με θετικές παρουσίες στα Παγκόσμια Κύπελλα και αρκετές συμπάθειες!

Μεξικό

Μουντιάλ χωρίς Μεξικό, φαγητό χωρίς νοστιμιά! Καλές οι «Μεγάλες Δυνάμεις» του χώρου, αλλά οι Μεξικάνοι προσδίδουν το εξωτικό στοιχείο σε κάθε διοργάνωση που δίνουν το παρόν. Θες ο τρόπος παιχνιδιού τους, θες οι φάτσες τους που δεν είναι politically correct και θυμίζουν 80’s, θες οι φανέλες τους… Τέλος πάντων, το Μεξικό είναι από τις ομάδες που δεν πιστεύω ότι έχουν εχθρούς (τουλάχιστον στην Ελλάδα)!
Μουντιάλ 1998. Ο Cuauhtemoc Blanco καθιερώνει τη γνωστή ντρίμπλα του (η οποία πλέον έχει το όνομά του), ο Jorge Campos βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με κοντομάνικο –ενώ αν χρειαστεί παίζει και φορ!- και ο Luis “El Matador” Hernandez με κορδέλα στο μαλλί και χαϊμαλιά στο λαιμό και στα χέρια, πανηγυρίζει κάθε γκολ με πάθος και τα χέρια ορθάνοιχτα! Αν και οι εμφανίσεις στον όμιλο ήταν πολύ καλές, αυτή που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι η ήττα από τους Γερμανούς στους «16» (2-1). Πιθανόν, γιατί ήταν η καλύτερη τους εμφάνιση. Πιθανόν, γιατί έφτασαν πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση. Πιθανόν, γιατί ήταν –ακόμη- μια απόδειξη ότι οι Γερμανοί δεν παρατάνε το παιχνίδι.



Καμερούν

Οι φανέλες τους και μόνο αποτελούν μουντιαλική στιγμή σε κάθε παρουσία τους! Αμάνικες, με λιοντάρια, με γράμματα και σχέδια μπρος πίσω σε όλη την επιφάνεια, αλλά πάντα με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, οι φανέλες των Lions αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Μουντιάλ 1990. Καμερούν εναντίον Κολομβίας, δεύτερος γύρος. Η παρουσία cult ποδοσφαιρικών φιγούρων στον αγωνιστικό χώρο, δίνει άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο περνούν τα χρόνια: Carlos Valderama (με μαλλί που μάλλον δε θα ξαναδούμε ποτέ σε γήπεδο), Roger Milla στα 38 του (με το χαρακτηριστικό χορό του) και Rene Higuita (χωρίς περεταίρω σχόλια)! Η κανονική διάρκεια λήγει ισόπαλη (0-0). Ο "παππούς" Milla έχει μπει ως αλλαγή και σκοράρει 2 φορές. Η φάση του δεύτερου γκολ θα μπαίνει πάντα σε κάθε λίστα με τις χαρακτηριστικότερες μουντιαλικές στιγμές όλων των εποχών. Τόσο για τον τρόπο που προήλθε η φάση, όσο και για τον πανηγυρισμό.


Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India