Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή σε έναν οπαδό της Lyon


Αν είσαι οπαδός της Lyon σου συνιστώ να αρχίσεις να βάζεις τα κλάματα! Όχι για την πεντάρα από την Montpellier αλλά από φόβο μην ξαναγυρίσεις στα πολύ παλιά. Τότε που βρισκόσουν στην Ligue 2, πριν σε αναλάβει ο Aulas. Εσύ, που σαν οπαδός της Lyon έβλεπες την ομάδα σου να κοντράρει στα ίσια και να νικά την βασίλισσα της Ευρώπης Real Madrid, που δεν είχες αντίπαλο στη Γαλλία για μία δεκαετία περίπου, πρέπει να νιώθεις τα φίδια να σε ζώνουν φοβούμενος μην ζήσεις παρόμοιες καταστάσεις με τις πολύ παλιές. Αλλά αυτός που σε έβγαλε από την αφάνεια σε οδηγεί πάλι προς τα εκεί. Εκεί που φοβάσαι!

Η απόφαση ελήφθη πριν δύο καλοκαίρια, αγαπητέ μου οπαδέ.Το ήξερες αλλά έχεις εμπιστοσύνη στον Aulas. Ο Aulas και το επιτελείο του αποφάσισαν να πουλήσουν ό,τι καλό περιουσιακό στοιχείο είχαν στα χέρια τους.  Έκαναν την αρχή με τους Toulalan και Pjanic πρόπερσι, συνέχισαν πέρσι με τους Lloris, Ederson, Cissokho, Kallstrom και τελείωσαν φέτος με τους Bastos, Lisandro Lopez, Lovren! Θα πούλαγαν και τους Gomis και Briand αλλά δεν βρήκαν αξιόλογη ομάδα παρά τις πιέσεις του προέδρου να φύγουν. Πραγματική αποψίλωση οπαδέ μου αλλά είπαμε έχεις εμπιστοσύνη στον Aulas και τον στηρίζεις σε όλες του τις αποφάσεις. Ακόμα και σε αυτές που υποψιάζεσαι ότι κάνει λάθος, όπως τώρα.

Καλά κάνεις και στηρίζεις, δεν λέω όχι. Όμως τι ομάδα παρακολουθείς; Το βλέπεις και μόνος σου αλλά δεν θέλεις να το παραδεχθείς. Σκέφτεσαι: «θα φτιάξει η κατάσταση, δεν μπορεί ο Aulas να αφήσει την ομάδα έτσι»! Είμαι σίγουρος ότι στεναχωριέσαι όταν βλέπεις την αγαπημένη σου Lyon να παίζει με την περσινή και την προπέρσινη δεύτερη ομάδα σαν πρώτη. Να βλέπεις του μικρούς Lopes, Benzia, Ferri, Plea, Fekir, Zeffane και άλλους τόσους αβοήθητους να παλεύουν με τα θηρία γιατί πολύ απλά δεν ήταν έτοιμοι ή δεν έχουν τα προσόντα για μια ομάδα σαν την Lyon!

Στεναχωριέσαι όταν βλέπεις τον Grenier και τον Lacazette, δύο 22χρονα, να είναι οι star της ομάδας που θα έπρεπε να είναι απλά εξελίξιμοι παίχτες με έμπειρους και καλούς παίχτες δίπλα τους ώστε να μαθαίνουν. Όμως γίνεται το αντίθετο, αυτά τα 22χρονα έχουν αναλάβει τον ρόλο του έμπειρου. Αισθάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος, μερικές φορές αντιδράς και φωνάζεις αλλά πάντα έχοντας εμπιστοσύνη στον σωτήρα Aulas που δεν άφησε ποτέ την ομάδα.

Ανοίγεις την εφημερίδα και διαβάζεις τις δηλώσεις του Aulas. Διαβάζεις μετά την πεντάρα από την Montpellier: «Πρέπει να μείνουμε δυνατοί μετά από μια τέτοια ήττα και μια σειρά από άσχημα αποτελέσματα. Έχουμε 7 με 8 τραυματίες που αν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση δεν θα είχαμε αυτή την κρίση» και σε τρώει κάτι μέσα σου. Σε τρώει και αναρωτιέσαι μήπως δεν είναι μόνο αυτό ρε Πρόεδρε, οι τραυματίες, και είναι κάτι βαθύτερο; Όμως έχεις εμπιστοσύνη στον Aulas και δύσκολα μπορείς να τον αμφισβητήσεις.

Συνεχίζεις το διάβασμα με τις δηλώσεις του προπονητή σου, του Garde: «Είμαστε σε κρίση. Μας λείπουν οι τραυματίες και το κενό θα μας βοηθήσει ώστε να προλάβουν να γιατρευτούν. Κάποιοι παίχτες δεν είναι έτοιμοι για την Ligue 1 αλλά είχαμε τραυματίες. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που δουλεύουμε στη Lyon». Τουλάχιστον οπαδέ μου αυτός μίλησε πιο ξεκάθαρα. Συμφωνείς αλλά ξέρεις ότι δεν σου λύνει το πρόβλημα. Θέλεις να πιστέψεις ότι φταίνε οι πολλοί τραυματισμοί αλλά δεν είσαι σίγουρος. Σίγουρος είσαι μόνο για τον Aulas.

Σου ξαναλέω οπαδέ μου. Καλά κάνεις και έχεις εμπιστοσύνη στον Aulas γιατί χωρίς αυτόν μάλλον δεν υπάρχεις σαν ομάδα. Αλλά σου τονίζω ότι κάνει λάθος σε αυτό το σημείο και ενδόμυχα το πιστεύεις και εσύ. Κάνει λάθος που εμπιστεύεται τον Garde για προπονητή. Δεν λέω ότι είναι κακός άνθρωπος. Ξέρω ότι αγαπάει την ομάδα πιο πολύ και από εσένα και ότι είναι φιλότιμος και λέει αλήθειες αλλά δεν κάνει για προπονητής. Για συμβουλές είναι ο καλύτερος στον κόσμο αλλά για προπονητής δεν κάνει. Δεν μπορεί να ανυψώσει το ηθικό μιας ομάδας και να της δώσει κίνητρο. Εκεί πρέπει να παρέμβεις εσύ για να αντικατασταθεί, όχι να τον διώξεις από την ομάδα αλλά να τον κάνεις σύμβουλο του Προέδρου όπως ήταν παλιά και να τον βάλεις να ασχοληθεί με τις υπέροχες ακαδημίες σου όπως επίσης ήταν παλιά!
 
Σου κάνω έκκληση αγαπημένε οπαδέ της Lyon να σκεφτείς αυτά που σου λέω και να συμβουλέψεις τον Aulas να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Διαφορετικά θα συνεχίσεις να παρακολουθείς αυτό το μπουλούκι των άγουρων νεαρών παιχτών και θα στεναχωριέσαι. Και είναι κρίμα γιατί δεν σου αξίζει! Γιατί δεν αξίζει στην Lyon έτσι όπως την είδαμε και την θαυμάσαμε. Ελπίζω να πάρεις και εσύ την σωστή απόφαση.

1 σχόλια:

sermil είπε...

Χαχαχα παλιό αλλά επίκαιρο! Επίκαιρο γιατί και τώρα τα ίδια συμβαίνουν στο πρωτάθλημα, αλλά πολύ μακρινό γιατί γονατίσαμε τη Σίτι και παίζουμε πλέον με την ομάδα-όνειρο για κάθε οπαδό: τη Μπαρτσελόνα! Όπως και να'χει Λυωνάρα μια ζωή!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India