Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ποιοι κρατούν τα κλειδιά του Classique Derby (OM vs PSG);


Τα πιο μεγάλα παιχνίδια του Γαλλικού πρωταθλήματος είναι αυτά μεταξύ των Παριζιάνων της PSG και των Μαρσεγιέζων της Olympique! Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται αυτές οι δύο ομάδες πάντα τα παιχνίδια τους είναι ιδιαίτερα και άκρως ενδιαφέροντα. Την Κυριακή το ιστορικό Velodrome φιλοξενεί άλλο ένα Classique. Όμως αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα διότι μετά από πολλά χρόνια και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σε κάτι τέτοια παιχνίδια είναι φυσικό κάποιοι παίχτες να τραβούν περισσότερο, να είναι αυτό που λέμε παίχτες κλειδιά, παίχτες που αν λείψουν η ομάδα χάνει πολύ από την δυναμικότητά της. Αναπόφευκτα το μυαλό σου πάει σε συγκρίσεις Zlatan vs Gignac, Cavani vs Ayew, Pastore vs Valbuena, NKoulou vs Tiago Silva! Εγώ όμως θα σταθώ σε ένα άλλο ζευγάρι, ένα ζευγάρι μέσων. Αυτόν που αντιπροσωπεύει το παρόν και αυτόν που θεωρείται ως αντικαταστάτης του στο μέλλον. Matuidi vs Imbula!

Τον Matuidi ίσως το ελληνικό κοινό να τον θυμάται από το παιχνίδι της Saint-Etienne με τον Ολυμπιακό πριν κάποια χρόνια. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αμυντικό μέσο που πέρα από τις αμυντικές του ικανότητες μπορεί με την ίδια ευκολία να κουβαλήσει την μπάλα στην επίθεση αλλά και να σκοράρει. Τα 26 του χρόνια του δίνουν την ωριμότητα να ανταπεξέλθει σε πολύ καλό βαθμό στις απαιτήσεις της PSG. Ο Ancelotti είχε δηλώσει ότι σε λίγο καιρό θα γίνει ο καλύτερος παίχτης του κόσμου στη θέση του. Μπορεί ο Veratti και ο Thiago Motta να είναι υπέροχοι παίχτες αλλά αυτός που δίνει την απαραίτητη ενέργεια στο κέντρο με τα τρεξίματα και τα κοψίματά του είναι ο Matuidi.

Πριν μία εβδομάδα τον ρώτησαν ποιον παίχτη της Marseille ξεχωρίζει και αυτός δεν δίστασε να απαντήσει τον Imbula και συνέχισε : «ο τρόπος που ορμά μπροστα με την μπάλα είναι εντυπωσιακός. Για την ηλικία του ήταν φανταστικός στο Champions League, είναι και αριστεροπόδαρος όπως εγώ και μου αρέσει να τον βλέπω να παίζει».

Όμως ο Imbula δεν έχει εντυπωσιάσει μόνο τον Matuidi αλλά και τους δύσκολους οπαδούς της Marseille. Λογίζεται ότι είναι το next big thing του γαλλικού ποδοσφαίρου στη θέση του. Πέρσι αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίχτης της Ligue 2 παίζοντας με την φανέλα της Guingamp και φέτος συνεχίζει από εκεί που έμεινε την προηγούμενη χρονιά. Είναι εκπληκτικό το πόσο μοιάζει με τον Matuidi τόσο στην κορμοστασιά όσο και στον τρόπο παιχνιδιού και είναι μόλις 21. Είναι και οι δύο ακούραστοι στο κέντρο και καλύπτουν τους χώρους ευθύνης τους με ιδιαίτερη μαεστρία.

Το πόσο σημαντικοί είναι για τις ομάδες τους φάνηκε όταν έλειψαν. Η PSG έχασε πολύ από την ενέργειά της στο χώρο του κέντρου και έμοιαζε να έπαιζε μια ταχύτητα κάτω. Ο Imbula από την άλλη δίνει την απαραίτητη ελευθερία στους τρεις παίχτες μπροστά του, Valbuena, Ayew, Payet πέρα από την ενέργεια ώστε να είναι πιο δημιουργικοί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο είναι παίχτες κλειδιά για τις ομάδες τους και η εθνική Γαλλίας με την προσθήκη του Pogba ίσως σε λίγα χρόνια να έχει το πιο ποιοτικό κέντρο του κόσμου. Μπορεί οι Zlatan και Gignac να βάζουν τα γκολ και να τραβούν τα φλας των φωτογράφων πάνω τους αλλά αυτοί οι δύο είναι που κρατούν τις γραμμές των ομάδων τους συνδεδεμένες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India