Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κούρσα για δύο ή …για έναν;


Έχοντας δει την πρώτη αγωνιστική της Ligue 1 ίσως θα ήταν καλό να κάνω ένα μικρό αφιερωματάκι για το τι περιμένω την χρονιά που έρχεται! Είναι καλό να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για το που περιμένουμε να τερματίσουν οι ομάδες και να έχουμε έναν αρχικό μπούσουλα στο στοιχηματικό μας παιχνίδι. Ας μην το καθυστερήσω όμως άλλο…


Οι πρωταθλητές πια Παριζιάνοι δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην κάνουν το 2 στα 2. Εκτιμώ ότι δεν έχουν αντίπαλο και αν είναι προσεκτικοί δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Δύναμή τους παραμένει ο Zlatan. Θέση 1-2!

Η νεοφώτιστη Monaco προβάλλει ως το αντίπαλο δέος της PSG αλλά πρέπει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για έρθει στο επίπεδο των πρωταθλητών παρά τις μεταγραφές. Μια θέση στο Champions League θα είναι επιτυχία. Δυναμή της ο Falcao. Θέση 1-3.

Σωστές και στοχευμένες κινήσεις έκανε η Marseille που θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να μπει σφήνα στους δύο. Επιτυχία της θα είναι η τριάδα ενώ δύναμή της είναι το καλό κλίμα που χτίστηκε την περσινή χρονιά. Θέση 1-3!

Τόπο στα νιάτα δίνουν στην Lyon που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την υπερομάδα του παρελθόντος. Πολλοί νεαροί παίχτες στο ρόστερ ως τώρα αλλά ο Aulas είναι η εγγύησή της. Δύναμή της ο Grenier. Θέση 4-6.

Η Saint-Etienne θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Μπορεί να έχασε τον Aubameyang αλλά τον αντικατέστησε με τον Tabanou. Ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα τα πάνε με γεμάτες εβδομάδες λόγω Ευρώπης και δύναμή της είναι ο προπονητής της Galtier. Θεση 4-6.

Αλλαγή εποχής για την LOSC Lille με τον Girard πια στον πάγκο της. Αποδυναμώθηκε και θα στηριχθεί περισσότερο στις ακαδημίες της. Η πέμπτη θέση μάλλον είναι το ταβάνι της και δύναμή της είναι ο Kalou. Θέση 5-6!

Για τους Γιρονδίνους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Θα κυνηγήσουμε τα κύπελλα και ότι βγει. Πολύ φτωχό ρόστερ ιδιαίτερα στην επίθεση και πολύ κακό ποδόσφαιρο. Δύναμή της παραμένει ο Gillot. Θέση 7-9.

Όπως και η Lille έτσι και η Montpellier μπαίνουν σε άλλη εποχή. Με τον Fernandez(πρώην Nancy) πια στον πάγκο δύσκολα θα ξεχωρίσει. Ο Belhanda έφυγε και το νέο αστέρι είναι ο Cabella. Θέση 7-9.

Αν η Lille και Montpellier μπαίνουν σε νέα εποχή στην Rennes τα άλλαξαν όλα, διευθυντές, υπεύθυνους ακαδημιών και προπονητές. Αφεντικό ο Montanier(πρώην Sociedad) αναλαμβάνει να δώσει νέα προοπτική στην ομάδα. Δύσκολο να την εκτιμήσεις. Δυνατό της όπλο ο Alessandrini και θέση 8-11.

Η πιο σταθερή ομάδα της κατηγορίας είναι η Lorient με απόλυτο αφεντικό τον Gourcuff. Επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο σε σημείου αφέλειας χαίρεσαι να την βλέπεις. Δύναμή της φυσικό ο Gourcuff. Θέση 8-11.

Όπως πέρσι θα κινηθεί και η Toulouse. Ο Casanova δείχνει να μην μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο. Θα εγκαταλείψει το 4-5-1 και θα παίξει με το 3-5-2 μπας και κάνει κάτι καλύτερο. Μεγάλη τρύπα αφήνει ο Capoue(πηγε Tottenham) και δύναμή της είναι η άμυνα. Θέση 8-12!

Τεράστια πορεία την περσινή χρονιά έκανε η Nice αλλά δεν είναι κάθε φορά του Aϊ Γιαννιού παρά την εγγύηση που δίνει στον πάγκο ο Puel. Πρόβλημα η φυγή της κολόνας Civeli. O Cvitanich είναι η αιχμή της. Θέση 8-12.

Καλή μπαλίτσα έπαιξε πέρσι η Valenciennes και το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος. Όμως της έφυγαν βασικά στελέχη και δεν θα είναι εύκολη η παραμονή όπως πέρσι. Αν δεν προσέξει θα κινδυνέψει. Δύναμή της η έδρα. Θέση 13-17!

Η Bastia είναι ίδια σχεδόν περίπτωση με την Valenciennes. Πέρσι έπαιζε φουλ επίθεση αλλά φέτος θέλει να δέσει την άμυνά της και τα κατάφερε με κινήσεις που έκανε. Και αυτή αν δεν προσέξει θα κινδυνέψει. Θέση 13-17.

Η έτερη Κορσικανική ομάδα, η Ajaccio είναι ίσως σε καλύτερη μοίρα από πέρσι. Κράτησε τα αστέρια της Ochoa και Mutu και πήρε όλο το τεχνικό επιτελείο της δεύτερης ομάδας της Juventus. Θα κινδυνέψει αλλά θα μείνει. Θέση 13-17.

Η συμπαθής Evian θα έχει δύσκολο έργο φέτος. Της έφυγαν οι βασικοί της επιθετικοί χωρίς να αντικατασταθούν ως τώρα και το πρόβλημα στο γκολ είναι εμφανές. Δύναμή της ο Dupraz που ξέρει το σύλλογο απ’ έξω και ανακατωτά. Θέση 15-19.

Η μαχητική Reims είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Θα παίξει στο όριο και φέτος αλλά με μία χρονιά εμπειρία. Δύναμή της η μαχητικότητα. Θέση 15-19.

Μετά από τέσσερα χρόνια η Nantes επιστρέφει εκεί που ανήκει. Χωρίς τις χαζομάρες που έκαναν την προηγούμενη φορά και με ενίσχυση από την Βενεζουέλα θα προσπαθήσει να μείνει στην κατηγορία. Δύναμή της η φανέλα. Θέση 15-20.

Ίσως να είναι η χρονιά που δεν θα αποφύγει το μοιραίο. Η Sochaux δείχνει να μην μπορεί να μάθει από τα λάθη της. Αναιμικό ρόστερ με πολλούς νεαρούς που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δύναμη της ο Boudebouz που θέλει να φύγει κιόλας. Θέση 16-20.

Τέλος έχουμε την Guingamp. Η ομάδα ενός χωριού της Βρεττάνης 7500 κατοίκων που έχει πουλήσει 7.000 διαρκείας! Είναι οι αυθεντικοί Γαλάτες της κατηγορίας και θα παλέψουν ως το τέλος. Δύναμή τους το κλουβί du Roudourou. Θέση 16-20.

Αυτές είναι οι αρχικές εκτιμήσεις μου για φέτος και με βάση αυτές θα κινηθούμε και μέσα στη χρονιά στοιχηματικά. Φυσικά θα περιμένουμε και δικές σας παρατηρήσεις και εκτιμήσεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India