Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Paris Saint-Germain, επιτέλους πρωταθλήτρια αλλά…


Πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει η ομάδα του Παρισιού να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Το τρίτο της πρωτάθλημα. Πολλοί θα νομίσουν ότι αυτό το γεγονός είναι η αρχή της δυναστείας της PSG στη Γαλλία αλλά δεν είμαι ακόμη σίγουρος! Έχω κάποιες σκέψεις που με κρατούν επιφυλακτικό και θα παραθέσω παρακάτω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έδωσε άλλη αίγλη στη Ligue 1.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι κινείται στα χνάρια της Man City! Δεν ξεφεύγει καθόλου από το πλάνο των Αράβων της City! Ας πω μερικές συμπτώσεις(;). Και οι δύο στηρίχτηκαν σε Ιταλούς προπονητές μιας και αυτοί είναι καλύτεροι στη διαχείρηση του ρόστερ. Και οι δύο ξόδεψαν μεγάλα ποσά για μεταγραφές αγοράζοντας ότι καλύτερο υπήρχε στην αγορά. Και τέλος και οι δύο κατέκτησαν το πρωτάθλημα στις χώρες τους πολύ σύντομα.

Η PSG βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η City πέρσι που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τρελός ενθουσιασμός στις τάξεις της αγγλικής ομάδας και όλα έδειχναν ένα χαρούμενο μέλλον. Η City όμως την επόμενη season σχεδόν κατέρευσε και η χρονιά θεωρήθηκε αποτυχημένη και είναι! Όσο γρήγορα ήρθε ο ενθουσιασμός άλλο τόσο γρήγορα ήρθε η απογοήτευση (ένα χρόνο μετά!). Δεν ξέρω αν συμβεί το ίδιο και στην PSG αλλά μην το θεωρήσετε και απίθανο.

Τα σημάδια όμως δείχνουν αυτό ακριβώς. Μια ομάδα που δεν παρουσιάστηκε ποτέ ως ομάδα μέσα στο γήπεδο και κέρδιζε τα παιχνίδια λόγω των εκπληκτικών μονάδων που διέθεται! Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος και η City ποτέ δεν παρουσιάστηκε ως ομάδα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου όπως για παράδειγμα η Man Utd και τα αποτελέσματα αυτού φάνηκαν φέτος. Παίχτες κορεσμένοι, θεωρώντας ότι έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους και δχεδόν αδιάφοροι μέσα στο γήπεδο.

Εδώ πιστεύω είναι και το κρίσιμο σημείο για ομάδες τέτοιου τύπου! Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα πως θα πείσεις τον Zlatan που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα να παλέψει για το κάτι παραπάνω. Τι κίνητρο πρέπει να του δώσεις για να αποδόσει τα μέγιστα; Δείτε την αγωνιστική συμπεριφορά του Lavezzi στην Γαλλία σε σχέση με την Napoli. Ή του Pastore!

Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και μάλλον οι Άραβες δεν το έχουν καταλάβει ως τώρα. Ένας παίχτης για να αποδόσει πρέπει να αποκτήσει δεσμούς συναισθηματικούς με μία ομάδα ή να έχει κίνητρο έναν τίτλο! Σε διαφορετική περίπτωση νιώθει μισθοφόρος που απλά κάνει μία δουλειά και στο τέλος την βαριέται κιόλας. Οι ιδιοκτήτες το έκαναν πολύ εύκολο για τους παίχτες μαζεύοντας ότι καλύτερο υπήρχε. Είναι σαν να παίζει μια μέτρια ομάδα με την καλύτερη της χώρας. Ποιος λέτε ότι θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο να κερδίσει; Και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εμφανίσεις της PSG  με την Barcelona σε σχέση με τις εγχώριες εμφανίσεις της. Η μέρα με τη νύχτα. Σε αυτό πρέπει να εστιάσουν και να προσπαθήσουν να το λύσουν αλλιώς θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Φυσικά το να συγκρίνεις την Premier League με την Ligue 1 είναι λίγο αδόκιμο αφού το πρώτο είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα αλλά είναι ένας μπούσουλας ώστε να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Δεν γνωρίζω αν η PSG θα δημιουργήσει τη δυναστεία που θέλει αλλά πάντως δεν θα είναι εύκολο να το πετύχει! Όχι επειδή θα υπάρξει ομάδα να την κοντράρει στα ίσια αλλά επειδή θα τους λείπει το κίνητρο! Έκτός και αν βρουν καινούργιο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India