Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Πρόβλεψη Liverpool - Everton (Premier League - 5/5/2013)


Κυριακή 15.30, Anfield - The Merseyside Derby
Δεν είναι ντέρμπι μίσους, αν και η κόκκινη κάρτα βγαίνει αρκετά συχνά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πέρα από τη βαθμολογική θέση, διακυβεύεται και το γόητρο - και γι'αυτό, τα παιχνίδια μεταξύ της Liverpool και της Everton θα έχουν ενδιαφέρον! Ακόμη κι αν οι στόχοι είναι διαφορετικοί, η επικράτηση εναντίον του γείτονα καθίσταται αναγκαία!

Η Liverpool επέστρεψε από το Newcastle θριαμβεύτρια. Πάει με αέρα στο derby του Merseyside με σκοπό να κερδίσει και να πλησιάσει την Everton στους 2 βαθμούς. Η ευρωπαϊκή έξοδος δεν έχει χαθεί ακόμη. Η απουσία του Suarez είναι δεδομένη και μένει να αποδειχτεί ότι το 0-6 της προηγούμενης αγωνιστικής δεν ήταν απλά μια καλή παρένθεση. Οι Sturridge, Coutinho, Henderson βρίσκονται σε φόρμα και ο Rodgers περιμένει να τραβήξουν το κουπί στις τελευταίες αγωνιστικές. Στον πρώτο γύρο, το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με τους Reds να προηγούνται 0-2 (μετά από ένα εξαιρετικό 20λεπτο) και τους Toffees να ισοφαρίζουν γρήγορα. Με μόλις μία ήττα στα τελευταία 9 ματς, μπορούμε να πούμε ότι αρχίζουν σιγά σιγά να αποδίδουν τα σχέδια του Rodgers.

H Everton παλεύει για την έξοδο στο Εuropa League, αλλά και για να τερματίσει πάνω από τους Reds.  Είναι μια σταθερή ομάδα, που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε υψηλές θέσεις. Με νίκη ή ισοπαλία "τελειώνουν" τη Liverpool από την υπόθεση "Ευρώπη". Στο πρώτο ματς ήταν καλύτεροι, αλλά στο σημερινό παιχνίδι έχω την αίσθηση ότι θα το προσεγγίσουν συντηρητικά. Είναι σε σχετικά καλή φόρμα (5 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια).

Η παράδοση θέλει τον γηπεδούχο να παρουσιάζεται καλύτερος. Η Liverpool έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες των Merseyside derbies, αλλά δε χωρούν πολλά προγνωστικά. Νικητής θα βγει ο περισσότερο παθιασμένος. Θα ποντάρω στη Liverpool. Αν και αγωνιστικά το σημείο που δείχνει ότι θα επικρατήσει είναι η ισοπαλία, είναι τέτοια η ψυχολογία της Liverpool σε αυτά τα ματς, που συνήθως την οδηγεί στη νίκη.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1

Δείτε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India