Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Premier League 2012-13. Everton - Chelsea

Γήπεδο: Goodison Park
Ημέρα, ώρα: Κυριακή, 15:30
Τίτλος: "Αναμένοντας μια κόντρα 'τακτικής'"







Επιτέλους, αν και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, η δουλειά του David Moyes φαίνεται να πιάνει τόπο. Τόσο καιρό, η Everton αγωνίζεται υπό συγκεκριμένες οδηγίες, έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, έχει ζόρικη έδρα, αλλά πάντα έπρεπε να παλέψει με τους τραυματισμούς της και με τη διοικητική αστάθεια. Κοινώς, ο Moyes δούλευε μόνος του. Εύλογη η απορία του προπονητή της Stoke, Tony Pulis, γιατί ο Moyes δεν έχει δεχθεί κάποια πρόταση για να αποχωρήσει από το Goodison Park.. Στα αξιοπερίεργα της θητείας του στην Everton, το γεγονός ότι δεν έχει πάρει κάποιο τίτλο. Πραγματικά, κρίμα..

Marouane Fellaini
Φέτος οι Toffees, αποτελούν μία συνεπέστατη ομάδα. Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω έκπληξη: όσοι παρακολουθούν Premier League, ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα κατάφερναν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Η έδρα τους είναι έως τώρα απόρθητη: 5-4-0! Liverpool, Manchester United, Arsenal απλά πήραν το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Fellaini αποτελεί ενορχηστρωτή των προσπαθειών και  η αυριανή απουσία του θα είναι ένα μείον για την everton. Ο Mirallas -κι αυτός απών- έχει εγκληματιστεί, ενώ ο Jelavic συνεχίζει να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για τα αντίπαλα δίχτυα. Όσο, όμως, εύκολα σκοράρουν, άλλο τόσο εύκολα δέχονται γκολ. Θα έχει ενδιαφέρον η πορεία τους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

H Chelsea άρχισε να ξαναπαίρνει μπρος. Σκοράρει εύκολα, κρατάει το "0" στα τελευταία παιχνίδια και ροκανίζει τη διαφορά από το δίδυμο του Manchester. Η επιστροφή του Βenitez στην πόλη του Liverpool αναμένεται με ενδιαφέρον -όπως, άλλωστε, είχαν και οι κόντρες του με τον Moyes. Χωρίς απουσίες θα παραταχθούν οι Blues, σε ένα γήπεδο που έχουν χρόνια να πάρουν καλό αποτέλεσμα: εκτός κι αν επικρατήσει το άστρο του Rafa, που είχε εκπληκτικά ποσοστά απέναντι στους Τoffees, ως προπονητής της Liverpool. Πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Ramires στην ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Sturridge, ο οποίος φέρεται έτοιμος να υπογράψει στη Liverpool.

Περιμένω ένα όμορφο παιχνίδι από πλευράς τακτικής. Δύο προπονητές που ξέρουν καλά το "άθλημα", περιμένω να μας το ανταποδώσουν. Η Everton, παρά τα γκολ που δέχεται, δε χάνει εντός έδρας, και αυτό περιμένω να γίνει κι αύριο. "1Χ"

Δείτε τις προβλέψεις ολόκληρης της 20ης αγωνιστικής της Premier League.
Διαβάστε το σχολιασμό των παιχνιδιών Reading - West Ham, Arsenal - Newcastle.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India