Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Champions League 2012 -2013: Olympiacos-Arsenal



Η ιστορία επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Ολυμπιακός, όπως πέρυσι με τη Μαρσέιγ, πληρώνει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τη Σάλκε στην έδρα του, και όσο κι αν το κυνήγησε στις επόμενες 4 αγωνιστικές η πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης χάθηκε από εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη.   
Όπως και πριν από ένα χρόνο, έτσι και φέτος, ο πρωταθλητής θα ολοκληρώσει την παρουσία του στους ομίλους αντιμετωπίζοντας στο Καραϊσκάκη την Άρσεναλ που ήρθε στην Ελλάδα, δίχως πολλά βασικά της στελέχη.

Ο Αρσέν Βενγκέρ άφησε στο Λονδίνο τους Καθόρλα, Ζιρού, Ποντόλσκι, Mέρτεζακερ, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Κοσιελνί, Σανιά, Γκιμπς, Ντζουρού και Γουόλκοτ και είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το αν θα καταταχθεί η ομάδα του πρώτη ή δεύτερη στον όμιλο δεν έχει από ότι φαίνεται και τόσο μεγάλη σημασία όταν στις δεύτερες περιλαμβάνονται ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μίλαν. Επίσης, δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της πόδια η τελική της κατάταξη στον όμιλο μιας και βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την πρώτη Σάλκε, η οποία αντιμετωπίζει στο Μονπελιέ την ομώνυμη ομάδα που είναι παντελώς αδιάφορη.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στους 32 του Europa League, θέλει τη νίκη για να βρεθεί στους ισχυρούς της κλήρωσης στους οποίους τοποθετούνται οι 12 πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι 4 καλύτεροι τρίτοι του Champions League. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον βολέψει και η ισοπαλία ή και σε μία ακραία περίπτωση και η ήττα. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ από τους λεγόμενους βασικούς άφησε εκτός αποστολής μόνο τον Μοντέστο, προφανώς για να τον προφυλάξει εν όψει Παναθηναϊκού και επίσης εκτός είναι και ο τιμωρημένος Χολέμπας. Από εκεί και πέρα λογικά θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα η οποία με λίγο ρίσκο θα είναι η εξής:

Κάτω από το τέρμα θα καθίσει ο Κάρολ (υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει αντί αυτού ο Μέγιερι έπειτα από την παρεξήγηση που είχε με τον Ζαρντίμ στο παιχνίδι με τον Πλατανιά), δεξί μπακ θα είναι ο Ντιακιτέ, αριστερό ο Τοροσίδης, στο κέντρο της άμυνας ο Σιόβας με τον Μανωλά, αμυντικό χαφ ο Φέισα με πιο μπροστά του τον Μανιάτη και τον Γκρέκο, στις πτέρυγες θα παίξουν ο Αμπντούν και ο Μασάδο (για τον τελευταίο είναι ένα ζήτημα το πόσο ακόμα θα επιμένει ο Ζαρντίμ να τον τοποθετεί εκεί) και προωθημένος ο Τζιμπούρ. Στην αποστολή περιλαμβάνονται και οι Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς και Κοντρέρας με έναν από τους τελευταίους να μένει εκτός την ύστατη ώρα.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India