Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 12. Ένα "Χ", παρακαλώ;

Οι 100 εμφανίσεις του μεγάλου Αρχηγού Steven Gerrard, δεν γιορτάστηκαν όπως έπρεπε, καθώς ο Zlatan Ibrahimovic, έδωσε το δικό του show, και μας έκανε να ξανασυζητάμε αν αυτό είναι το καλύτερο γκολ-ψαλιδάκι ή του Bressan ή του Rivaldo ή, ή, ή… Στα εντός του νησιού: αρχισαν κάποιες «μουρμούρες» για πρόταση της Manchester City στον Luis Suarez, η Arsenal περιμένει την Tottenham για ένα ακόμη “North London Derby”, o Steve Clarke έρχεται αντιμέτωπος με τη μεγάλη του αγάπη, την Chelsea, ενώ στην «ουρά», QPR και Southampton, θα παλέψουν για να μη χάσουν και χαθούν..

Arsenal – Tottenham
North London Derby! Γνωστή η μεταξύ τους κόντρα (για το τίτλο του «αφεντικού» της περιοχής), αλλά τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο των Spurs, οι συναντήσεις τους έχουν και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στην 8η και 7η θέση αντίστοιχα, με ένα βαθμό διαφορά να τους χωρίζει και με στόχο την 4η θέση.
Ο Wenger αφήνει πίσω το 3-3 με τη Fulham και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την Tottenham με οδηγό το περυσινό 5-2! Η νίκη δεν είναι μονόδρομος, αλλά η όποια απώλεια βαθμών θα παρατείνει το κακό ξεκίνημα των Gunners (το χειρότερο από τη σεζόν 1982-83). Παρότι τα στατιστικά δε δείχνουν ιδιαίτερο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, τα 11 γκολ παθητικό δεν είναι και το καλύτερο σκορ για μια ομάδα που στοχεύει ψηλά. Μάλιστα, αν κάποιος παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Arsenal, θα διαπιστώσει ότι όσο εύκολα «γεννά» φάσεις, τόσο εύκολα δέχεται. Ο Wenger πρέπει να βρει τρόπο να συμμαζέψει τα μετόπισθεν, καθώς ακυρώνεται συχνά η προσπάθεια των –κατά γενική ομολογία- ικανότατων μεσοεπιθετικών του. Ο Wilshere επιστρέφει από την τιμωρία του, όμως οι Gibbs, Gervinho, Diaby παραμένουν μη-διαθέσιμοι.
Ο Andres Villas-Boas το παλεύει αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να μας δείξει ένα συγκεκριμένο προφίλ της Tottenham που ονειρεύεται. Ενώ  φαίνεται η επιθετική κουλτούρα του, δε συνοδεύεται από νοοτροπία νικητή, με αποτέλεσμα γκέλες, όπως αυτή με τη Wigan, αλλά και η ανατροπή από τη Manchester City. Είναι μια ομάδα που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.. Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, πλην του προτελευταίου με τη Wigan, όπως και έχει δεχτεί γκολ σε όλα! Αξιομνημόνευτο ρεκορ.. Defoe, Walker, Lennon επιστρέφουν, σε αντίθεση με τους Parker, Dembele, Assou-Ekotto.
Δε βλέπω κάποιο ξεκάθαρο σημείο. Τα goal/goal και over 2.5 δίνουν υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις. Με δεδομένες τις μη αξιόπιστες εμφανίσεις και των δύο (έως τώρα), αλλά και τις απουσίες τους, θα επιλέξω την ισοπαλία. Αν και η Arsenal δίνεται ως φαβορί, προτιμώ να πάω με το με το 3.75 του «Χ», παρά με τον αμφίρροπο άσσο του 1.90.

Τελικό σκορ: 5-2

West Bromwich Albion – Chelsea
O Steve Clarke υποδέχεται την ομάδα, στην οποία μεγαλούργησε ως ποδοσφαιρστής. Ο βοηθός του Kenny Dalglish στην περσινή Liverpool (και μεγάλη αδυναμία μου), πετυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με τη West Brom, στην πρώτη του απόπειρα ως πρώτος προπονητής! 20 βαθμοί και 5η θέση είναι μια σπουδαία συγκομιδή για την ομάδα των West Midlands. To Hawthorns θεωρείται πλέον «φρούριο», κάτι σαν το Craven Cottage της Fulham πριν λίγα χρόνια. Ο ευγενικός κύριος Clarke μπορεί να νιώθει ευχαριστημένος για  αυτό το βήμα προόδου της Albion!
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Chelsea πάει στο αυριανό παιχνίδι με τρεις γκέλες στη σειρά (έστω κι αν αυτή με τη Manchester United δεν τη λες γκέλα). Με το παιχνίδι απέναντι στη Manchester City να έρχεται την επόμενη εβδομάδα, η νίκη θεωρείται επιτακτική ανάγκη. Όμως, στο Hawthorns πρέπει να «ματώσεις».. Το κλειδί των φετινών καλών αποτελεσμάτων της Chelsea είναι οι τρεις amigos: Mata Oscar Hazard. Πανέξυπνοι, αποτελεσματικοί, παιχταράδες. Όμως, δεν μαρκάρουν, με αποτέλεσμα οι Mikel, Ramires να εκτίθενται σε περιπτώσεις που χάνεται η μπάλα στην επίθεση. Σε αυτό εκτιμώ ότι θα στηριχτεί το πλάνο της West Brom: επιθέσεις στα πλάγια, με τους Odemwingie, Dorrans, Long (o Lukaku θα απουσιάζει, καθώς είναι δανεικός παό την Chelsea).
Στο περυσινό ματς, οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0. Ο Νοέμβρης παραδοσιακά δυσκόλευε την Chelsea. Επίσης, με σχεδόν όλη την ομάδα σε Εθνικές υποχρεώσεις, περιμένω την Chelsea με κάποια έλλειψη φρεσκάδας. Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι, η West Brom εντός έδρας δημιουργεί πολλές φάσεις ανεξαρτήτως αντιπάλου (π.χ Liverpool, Everton, Manchester City). Χωρίς περισσότερη σκέψη: «Χ» (στο 3.50).

Τελικό σκορ: 2-1

Queen’s Park Rangers – Southampton
Ομολογώ ότι δεν περιμένα μετά από τόσες αγωνιστικές να δω την QPR τελευταία. Καλούς πάιχτες έχει (Diakite, Hoillet, Bosingwa, Wright-Phillips, Zamora, Cisse, Granero, Taarabt), o προπονητής της (Mark Hughes) δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά είναι ικάνός να φτιάξει μια καλή ομάδα, όμως οι νίκες αγνοούνται. Μαζί με τη Reading, οι μόνες ομάδες που δεν έχουν κερδίσει ακόμη στη φετινή Premiership. Κάπως διαφορετική η κατάσταση στο Νότο, για τη Southampton, όμως η βαθμολογική θέση είναι ίδια. Οι Saints διατηρούν την επιθετική σπιρτάδα της περασμένης σεζόν, όμως εδώ  είναι Premiership και τα αμυντικά λάθη δε συγχωρούνται.. Τα στοιχήματα στο νησί «πέφτουν βροχή» για το ποιος από τους δύο προπονητές θα απολυθεί πρώτος και αυτό το ματς, μάλλον θα μας δώσει την απάντηση. Για την ώρα οι βρετανικές αποδόσεις είναι: Nigel Adkins 1/1, Mark Hughes 9/4!
Στα εντός του αγωνιστικού χώρου: οι γηπεδούχοι παρατάσσονται με απουσίες (Fabio, Park, MBia, Dyer), ενώ για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Richardson. Παρόλο που και οι δύο είναι επιθετικές ομάδες (και κακές αμυντικά), νιώθω ότι δε θα ανοιχτούν για να κερδίσουν, αλλά θα προσπαθήσουν να μη χάσουν. Δε βρίσκω λογικές τις αποδόσεις στις οποίες φαίνεται φαβορί η QPR (όσo κι αν πιστεύω ότι έχει καλύτερη ομάδα από τη Southampton). Αν και η Southampton έχει δείξει άσχημο πρόσωπο στα εκτός έδρας, θα διαλέξω το «Χ», καθώς δεν πιστεύω ότι ο Mark Hughes είναι ικανός να ξελασπώσει την ομάδα του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι πολύ μικρές.

Τελικό σκορ: 1-3

Υ.Γ. Πολλά ακούσαμε και είδαμε για τον ibrahimovic αυτές τις μέρες. Δε λέω, πανέμορφο, αλλά συνεχίζω να προτιμώ αυτά:


Λιγότερο φαντεζί, αλλα όποιος εβλεπε το ματς εκείνη τη στιγμή (και το ρολόι) και άκουγε την περιγραφή, καταλαβαίνει τι εννοώ!

Υ.Γ 2. Πάμε μια βόλτα και απ'τα λημέρια του betonia!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India