Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ligue 1 .Week 11 – Le Derby de la Garonne (Bordeaux vs Toulouse)(επιτυχία)



Οι δύο άκρες του ποταμού Garonne βρίσκονται αντιμέτωπες την Κυριακή το βράδυ με τους ροζ της Toulouse να κατεβαίνουν το ποτάμι μέχρι την εκβολή του για να αντιμετωπίσουν τους Γιρονδίνους του Bordeaux! Καλά μην φανταστείτε ότι υπάρχει και τρελή αντιπαλότητα μεταξύ τους αλλά αυτό είναι το δικό τους τοπικό derby! Φυσικά όλα ξεκίνησαν όταν η Toulouse ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία και έτσι αναπτύχθηκε μια φυσική κόντρα μεταξύ δύο γειτονικών πόλεων!

Girondins de Bordeaux : Τελικά αποδεικνύεται ότι πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη και ειδικά με τέτοιο περιορισμένο ρόστερ δεν μπορείς να τα κρατήσεις! Της Bordeaux της ήρθαν όλα μαζεμένα και πελάγωσε μην καταφέρνοντας να γευτεί την νίκη όλο τον Οκτώβριο! Όλη η κούραση της βγήκε στο παιχνίδι με την Bastia στην Κορσική που έχασε με κατεβασμένα χέρια από μία ανώτερη, μόνο στο συγκεκριμένο ματς, ομάδα! Τα πόδια ήταν βαριά, τα λάθη άπειρα και όλοι οι παίχτες ήταν ένα κλικ πιο αργοί, όχι από αυτό που έχουμε δει από αυτούς αλλά από τους αντιπάλους. Ο Gillot δήλωσε μετά το ματς ότι «ήταν το χειρότερο παιχνίδι που έχουμε κάνει ως τώρα». Το ένα καρπούζι τουλάχιστον τους έπεσε και έσπασε! Η ήττα από την Montpellier στο Mosson μεσοβδόμαδα τους απέκλεισε από το Coupe de la Ligue. Ποιος είδε τον Gillot και δεν τον φοβήθηκε εκείνη την μέρα! Δώστε λίγο προσοχή στις δηλώσεις του! «Παίξαμε σαν ομάδα έκτης κατηγορίας. Θα προτιμούσα αν οι παίχτες μου έλεγαν ότι δεν ήθελαν να κατέβουμε στη Montpellier. Έτσι δεν θα σπαταλούσα την μέρα μου!!! Ήμασταν ένα τίποτα, ούτε μια φάση. Και στην μοναδική φάση που έκανε η Montpellier δεχθήκαμε γκολ. Αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Πολύ σκληρή κριτική, μπας και ξυπνήσουν οι παίχτες του. Ο Plasil πάντως δήλωσε ότι «πρέπει να γυρίσουμε στις νίκες και ευτυχώς που υπάρχει μπροστά μας το Garonne derby στην έδρα μας. Αυτά τα παιχνίδια είναι σαν το τα παιχνίδια κυπέλου. Πρέπει να τα κερδίσεις οπωσδήποτε». Το μόνο θετικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών και όλοι οι παίχτες θα είναι στη διάθεσή του.

Toulouse FC : Μέχρι στιγμής αποτελεί την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος. Πέρσι η Toulouse ήταν μία ομάδα πολύ σφιχτή στην άμυνα αλλά και τακτικά που κυριαρχούσαν τα αθλητικά προσόντα των παιχτών και όχι τόσο τα τεχνικά. Αυτό που της έλλειπε ήταν ο τεχνίτης που θα την πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Δουλεύοντας στο επιθετικό κομμάτι ο Casanova χωρίς να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την σκληρή και σφιχτή του άμυνα καταφέρνει να κερδίζει παιχνίδια και να δείχνει και επιθετικές αρετές. Αυτό το κάτι παραπάνω το έδωσε ο νεαρός Ben Yedder. Ο νεαρός αυτός επιθετικός μαζί με την λίγο παραπάνω ελευθερία κινήσεων που έδωσε ο Casanova στους μεσοεπιθετικούς του μας κάνουν να συμπαθούμε όλο και περισσότερο αυτή την ομάδα με τους συνδυασμούς και την δημιουργικότητά τους. Αποκλείστηκαν και αυτοί από το Coupe de la Ligue χάνοντας μεσοβδόμαδα από την Lille με τον προπονητή να δηλώνει «Είναι δύσκολο όταν χάνεις αλλά η συγκέντρωσή μας και ο στόχος μας είναι στο πρωτάθλημα. Αμυνθήκαμε καλά αλλά δεν ήταν αρκετό». Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Toulouse. Όταν αντιμετωπίζει ομάδες με ισάξιες ή καλύτερες δυσκολεύεται να δημιουργήσει και μένει παθητική αφιερώνοντας όλη την ενέργειά της στην άμυνα. Το ίδιο συνέβη και στο ματς με την PSG! Μεγάλο πρόβλημα θα είναι η απουσία του ανερχόμενου αμυντικού Yago που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Zebina να μην είναι απόλυτα έτοιμος να τον αντικαταστήσει.

Η σκέψη μου : Μπορεί να μην υπάρχει και μεγάλη αντιπαλότητα αλλά παραμένει derby! Οι γηπεδούχοι έχουν πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως κούρασης και έλλειψης φρεσκάδας αλλά αυτό το παιχνίδι είναι η ευκαιρία τους να ανεβούν ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ειδικά μετά τα λόγια του Gillot το μόνο αποτέλεσμα πρέπει να είναι η νίκη. Η παθογένεια της Toulouse να μην μπορεί να δημιουργήσει με ισάξιους αντιπάλους με προβληματίζει πολύ και δυσκολεύομαι να την εμπιστευτώ παρά την εξαιρετική συγκομιδή της ως τώρα αλλά και τις εμφανίσεις της. Το λογικό σημείο είναι το Χ αλλά επειδή η φανέλα της Bordeaux είναι βαριά θα πάω με την φανέλα. Ένα γκολ πιστεύω ότι θα το κάνει. Άσσος στο 2.00 για την φανέλα!!!

Τελικό αποτέλεσμα : 1-0

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India