Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 9. Derbies, derbies...


Δύο μεγάλα παιχνίδια βλέπουμε στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Premier League. To Merseyside Derby No 219, αύριο στις 15.30 (ώρα Ελλάδας) και το ντέρμπι κορυφής, ChelseaManchester United, λίγες ώρες αργότερα. Η Newcastle φιλοξενεί τη «ζόρικη» West Brom, ενώ η Tottenham «κατηφορίζει» στο St.Marys stadium του Southampton, ελπίζοντας να πλησιάσει όλο και περισσότερο στην 4άδα. Πάμε να «ψάξουμε» τα παιχνίδια, να δούμε τι μας περιμένει…


Southampton – Tottenham (St. Marys Stadium, 17.00)
Στο Southampton διαδραματίζεται ένα ακόμη επεισόδιο στο φανταστικό σίριαλ «Το καταραμένο επάγγελμα του προπονητή». Μιλάμε για τον προπονητή των Saints, Nigel Adkins (φώτο), ο οποίος παρά τους δύο συνεχόμενους προβιβασμούς της ομάδας του, φέτος βρίσκεται υπό πίεση, μιας και η Southampton βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Άδικο κατά τη γνώμη μου, αλλά thats life Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για υποβιβασμό (άλλωστε είναι μια ομάδα που θαυμάσαμε το παιχνίδι της πέρυσι στην Championship), αλλά οι 6 ήττες ως τώρα μας κάνουν διστακτικούς με το μέλλον της. Αν φτιάξει λιγάκι η άμυνά της (χειρότερη του πρωταθλήματος)…
Με αυτό στο μυαλό και με πιθανές τις απουσίες των Ramirez, Richardson, επισκέπτεται η Tottenham το Southampton.  Η εντός έδρας ήττα από την Chelsea τους προσγείωσε απότομα, η ισοπαλία με τη Maribor για το Europa League είναι, για την ώρα, ανώδυνη, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσουν. Με τα παιχνίδια στο Liverpool και το Λονδίνο να «μυρίζουν» ισοπαλίες, τους δίνεται η ευκαιρία να αναρριχηθούν σε ψηλότερη βαθμολογική θέση. Ο Bale θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, μετά από απουσία 2 παιχνιδιών.
Δεν μπορώ να «χρίσω» τους Spurs ξεκάθαρο φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κι αυτό γιατί φοβάμαι την αντίδραση της Southampton που πρέπει κάποια στιγμή να ανακάμψει. Τρεις ήττες στη σειρά είναι πολλές! Στηριζόμενος στην κακή αμυντική λειτουργία και των δύο και στις πολύ καλές επιθετικές τους επιδόσεις, θα επιλέξω το over 2.5.

Τελικό σκορ: 1-2

Newcastle – West Bromwich (St. James Park, 17.00)
Κι όμως, μετά από 8 αγωνιστικές η Newcastle βρίσκεται κάτω από τη West Brom! Οι Magpies δείχνουν ότι θέλουν λίγο χρόνο ακόμη για να πιάσουν τα περυσινά standards. Έρχονται από ένα πολύ ζόρικό Tyne-Wear derby (1-1), στο οποίο αποβλήθηκε ο Tiote, όμως την Πέμπτη επικρατησαν της Club Brugge και έδειξαν έτοιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών, ο Alan Pardew έχει σαν μόνο στόχο το τρίποντο.
Από την άλλη, o Steve Clarke θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τη βαθμολογική θέση της ομάδας του, αλλά προβληματισμένος με τις εκτός έδρας εμφανίσεις. Πράγματι, άλλη ομάδα βλέπουμε στο The Hawthorns και άλλη στα εκτός έδρας παιχνίδια. Νίκες με Liverpool, Man City, Everton εντός, κακές εμφανίσεις με Tottenham, Aston Villa, Fulham εκτός.
Νομίζω ότι οι γηπεδούζοι θα τα καταφέρουν. Με δεδομένο ότι οι Demba Ba, Papiss Cisse τα «καταφέρνουν» εύκολα να σκοράρουν, οι Baggies έχουν ζόρια όποτε πάνε στο Newcastle (εκτός από πέρυσι) και τις αναιμικές εμφανίσεις τους μακριά από την έδρα τους, επίλεγω τον «1».

Τελικό σκορ: 2-1


ChelseaManchester United (Stamford Bridge, 18.00)
Ό,τι κι αν συμβεί, η Chelsea παραμένει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Το προβάδισμα που έχει πάρει, τις δίνει αυτή τη δυνατότητα  για μια αγωνιστική! Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μεγάλη νίκη (με ανατροπή) στο γειτονικό White Hart Lane επί της Tottenham το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά η ήττα από τη Shakhtar, τους έδειξε ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν λεπτό. Άλλωστε, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης (φώτο)! Βέβαια, με αντίπαλο τη Manchester United δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν, ειδικά όταν γνωρίζουν ότι με νίκη θα τους χαιρετούν από 7 πόντους ψηλότερα! Παρότι δε θεωρώ τον Di Matteo ικανό να συνεχίσει σε αυτές τις πτήσεις τους Blues, του αναγνωρίζω τις δύο πολύ μεγάλες εκτός έδρας νίκες με Tottenham και Arsenal. Με νίκη –και- επί του Ferguson, παίρνει ρόλο οδηγού στην κούρσα…
Αλλά γίνεται να τον ξεγράψεις τον «Sir»; Είναι ικανός να πάρει το διπλό και να ξαναβάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Είναι, επίσης, ικανός να μείναι ακόμα και 10 βαθμούς πίσω και κατά το Μάρτιο να ξαναβρεθεί μπροστά. Το μεσοβδόμαδο παιχνίδι εναντίον της Braga έδειξε ότι ο χαρακτήρας της United να κυνηγάει το παιχνίδι μέχρι τέλους δεν έχει αλλάξει. Η παράδοση, όμως, είναι συντριπτικά υπέρ της Chelsea Για αρχή, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μη δέχεται η ομάδα του νωρίς γκολ (όπως και με τη Braga), καθώς κάτι τέτοιο απέναντι στην Chelsea θα αποδειχθεί βουνό. Αγωνιστικά, οι Blues δε θα έχουν μαζί τους, τους Terry και Lambard, ενώ οι Red Devils τον Kagawa.
Απρόβλεπτες άμυνες, παραγωγικές επιθέσεις. Θεωρώ βέβαιο το goal/goal. Επίσης, δεν πιστεύω ότι η Manchester United θα αφήσει να «ανοίξει η ψαλίδα» και από τη στιγμή που η Chelsea δε χάνει κάτι ακόμη κι αν δεν κερδίσει, δίνω προβάδισμα στην ισοπαλία. «Χ» λοιπόν.

Τελικό σκορ: 2-3

Όσο για το παιχνίδι EvertonLiverpool (Goodison Park, 15.30), ως Liverpudlian δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα χάσουμε, ακόμη κι αν αγωνιστικά η Everton είναι σε «καλύτερο φεγγάρι».

Υ.Γ Τα παιχνίδια καλό είναι να παίζονται μονά αποδεκτά.

Υ.Γ.2 Πώς τα πάει, άραγε ο betonias;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India