Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ligue 1 . Week 9 – Le Derby Corse (Derby Κορσικής) (αποτυχία)



Ή αλλιώς μυρμήγκια(Bastia) εναντίον Τζιτζικιών(Ajaccio). Το πραγματικό όμως derby Κορσικής είναι αυτό μεταξύ της Bastia και της Gazelec Ajaccio και όχι της AC Ajaccio! Παρόλα αυτά και αυτό είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο πόλεων που η κόντρα τους αρχίζει από πολύ παλιά. Η γαλλική κυβέρνηση για να ησυχάσει από τις μουρμούρες αποφάσισε να χωρίσει στα δύο το νησί κάτι που όξυνε ακόμη περισσότερο τις αντιθέσεις αν και η αλήθεια είναι πως περισσότερα πράγματα τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν, αλλά τέλος πάντων!

Mutu
AC Ajaccio : Η ομάδα της πόλης με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο νησί έχει αφήσει καλές εντυπώσεις ως τώρα στο πρωτάθλημα. Χωρίς να παίζει άσχημα αλλά ούτε και εντυπωσιακά η βαθμολογική της συγκομιδή την αδικεί, θεωρώ. Είναι σφιχτή ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ και έχει τον χαρακτήρα της δυσκολοκατάβλητης ομάδας ειδικά στην έδρα της. Το βαρύ πυροβολικό Andrian Mutu δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στην νέα του ομάδα αλλά αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στον επιθετικό τομέα. Ούτως ή άλλως μένει πίσω και στο στοίχημα που έχει βάλει με τον Zlatan Ibrahimovic στο ποιος θα σκοράρει περισσότερες φορές. Πάντως είναι ευκαιρία του να αρχίσει από αυτό το derby και να γίνει ο πιο αγαπητός της εξέδρας. Πολλά προβλήματα δεν έχει αφού μόνο ο επιθετικός Belghazouani Chahir θα λείψει λόγω τιμωρίας. Ο φημισμένος Μεξικανός τερματοφύλακας Ochoa δήλωσε «νιώθω πως πάμε καλύτερα σε σχέση με πέρσι. Το derby θα πρέπει να το δούμε σαν όλα τα άλλα παιχνίδια και να μην έχουμε άγχος και πίεση. Παρόλα αυτά είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για όλους μας και θέλουμε την νίκη για την τιμή μας, για την ιστορία μας και για τους φιλάθλους μας». Το κλίμα πάντως είναι βαρύ στις τάξεις της ομάδας αφού δολοφονήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας μέσα στην εβδομάδα!

Sable
Bastia SC : Η ομάδα του βορείου μέρους του νησιού είναι θιασώτης του να βάλουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλό μας. Για μία νεοφώτιστη ομάδα, αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο και όπως είναι φυσικό δεν μπορείς να την εμπιστευτείς και πολύ στοιχηματικά. Το επιθετικό της παιχνίδι είναι πολύ άναρχο και χωρίς σχέδιο με αποτέλεσμα να δέχεται πολύ εύκολα γκολ εξ ου και τα πολλά over που έχει στα παιχνίδια της. Οι επιθετικοί της παίχτες είναι έμπειροι και με πολλές παρουσίες στην μεγάλη κατηγορία και σκοράρει με σχετική ευκολία. Στην άμυνα όμως τα βρίσκει σκούρα αφού έχει την χειρότερη με 20 γκολ παθητικό. Ακόμη και η τελευταία Troyes έχει δεχθεί λιγότερα! Στα θετικά μπορεί να θεωρηθεί η απόκτηση ενός πολύ έμπειρου και καλού μέσου του Sable που θα προσπαθήσει να συμμαζέψει λίγο το κέντρο ενώ επιστρέφει ο τιμωρημένος αρχηγός Cahuzac. Ο προπονητής Hantz δήλωσε για την απόκτηση του μέσου ότι «χρειαζόμασταν έναν έμπειρο μέσο ειδικά σε έναν τομέα που δεν έχουμε πολλές λύσεις»! Για να πω την αμαρτία μου πάντως όχι μόνο μέσο χρειάζεται αλλά και αμυντικό κρίνοντας τις εμφανίσεις της ομάδας ως τώρα. Κατάφεραν να πάρουν 900 εισιτήρια για το παιχνίδι, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις της και νιώθει ριγμένη, αλλά υπολογίζεται να βρίσκονται γύρω στις 2000 φίλους της στο γήπεδο. Η προϊστορία είναι με το μέρος της αφού στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Η σκέψη μου : Αυτό είναι derby με τα όλα του. Οι εντάσεις και τα επεισόδια είναι συχνά στα παιχνίδια τους και ίσως να μην λείψουν και σε αυτό. Οι γηπεδούχοι δείχνουν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο και ειδικά στην έδρα τους είναι πολύ ανταγωνιστικοί αλλά μιλάμε για derby οπότε η φόρμα πάει λίγο περίπατο. Η Bastia είναι αδιάφορη για την άμυνά της και όλα τα επίσημα παιχνίδια της έληξαν over. Ότι κάτσει δηλαδή. Αλλά ξαναλέω ότι μιλάμε για derby! Νομίζω ότι θα προσέξουν και οι δύο να μην χάσουν οπότε οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο (για την Bastia δεν ξέρω αν είναι μπορεί να βασιστεί σε αυτή) και τα παιχνίδι θα έχει πολύ ένταση. Οι φιλοξενούμενοι έχουν έφεση στο σκοράρισμα και νομίζω πως ένα γκολ τουλάχιστον θα το βάλουν ενώ για τους γηπεδούχους το έχω σχεδόν σίγουρο. Θα πάω με το G/G με απόδοση 1.70!

Τελικό αποτέλεσμα : 0-0

2 σχόλια:

van der Mitrax είπε...

Adons τα εύγε μου!!! Δεν ξέρω πως θα καταλήξει το ματς αλλά αυτές τις τοπικές ιστορίες που δεν τις μαθαίνεις από πουθενά τις λατρεύω!!!

Adons είπε...

Ευχαριστώ Μιtrax! Υπάρχουν και άλλες ιστορίες που ίσως τις γράψω κάποτε σε ανάρτηση που τώρα λόγω χώρου είπα να τις παραλείψω

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India