Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ligue 1 . Week 8 – Le Classique derby(επιτυχία)


Κάθε χρόνο ολόκληρη η ποδοσφαιρική Γαλλία περιμένει να δει αυτό το παιχνίδι ανεξαρτήτως ποιας ομάδας είναι οπαδός. Μιλάμε για την μάχη των μαχών! Για τους Γάλλους το παιχνίδι μεταξύ Olympique de Marseille και PSG είναι κάτι παραπάνω από ένα derby. Είναι το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος και αυτό που νοστιμίζει το championnat. Δύο ομάδες με τεράστια ιστορία αναμετρούνται στο Stade Velodrome την Κυριακή το βράδυ.

Olympique de Marseille : Ενώ την υποτιμήσαμε στην αρχή της περιόδου, και με το δίκιο μας νομίζω αφού πέρσι δεν βλεπόταν στο τέλος και στις μεταγραφές έδιωξε μεγάλα ονόματα, με το 6 στα 6 δήλωσε παρόν και φτάσαμε στο άλλο άκρο να την αποθεώνουμε μέχρι που ήρθε αυτή η σφαλιάρα από την Valenciennes και η βαριά ήττα με 4-1 που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Τα έχω με τον εαυτό μου διότι ενώ ήμουν σίγουρος για την γκέλα, δείτε την ανάρτηση της προηγούμενης αγωνιστικής και τον τίτλο της, φοβήθηκα και δεν την ολοκλήρωσα. Το καλό με την ομάδα του Baup είναι πως μεσοβδόμαδα διέλυσε την ΑΕ Λεμεσού με 5-1 και ξεπέρασε έτσι την σφαλιάρα του πρωταθλήματος οπότε θα πάει στο παιχνίδι με καλή ψυχολογία. Ο Remy ξεπέρασε τους τραυματισμούς του, θα είναι πανέτοιμος και δήλωσε «Έχουμε ποιότητα και ομαδικό πνεύμα και αυτό είναι που πρέπει να διατηρήσουμε με κάθε κόστος, κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτή τη season η αλληλεγγύη και η ομαδικότητα είναι τα πιο σημαντικά. Για εμένα θα είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά όχι και ακατόρθωτη. Ο κόσμος λέει ότι η PSG είναι μια ομάδα με σημαντικές ποιοτικές μονάδες αλλά τους λείπει η ομαδικότητα και αυτό θα είναι που θα προτάξουμε εμείς. Η ομαδικότητα είναι η δύναμή μας». Στο 4-1 οι γηπεδούχοι έβγαλαν όλες τις αδυναμίες τους που τις είχαν κρύψει πολύ καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτές οι αδυναμίες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και σε αυτό το παιχνίδι αφού ο Baup ξεμένει από αμυντικούς. Diawara, N’ Diaye, Abdullah, Abdallah είναι τραυματίες και δεν θα δώσουν το παρόν. Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε πως θα καλυφθούν τα κενά.

Paris Saint-Germain : Η ομάδα του Ancelotti δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της και να κάνει συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Την Τετάρτη όμως απέναντι στην Porto, μια ομάδα με εμπειρία και ταυτότητα στο Champions League, τα βρήκε σκούρα και έχασε με 1-0. Ο Ancelotti δήλωσε «Χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε την ταυτότητα και την εμπειρία της Porto και λογικό είναι που χάσαμε». Όσον αφορά το derby στη Μασσαλία ο Sakho, που είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί, δήλωσε ότι «Πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε στο Clasico, και αυτή η ήττα ήταν μια καλή υπενθύμιση. Για μένα αυτό το παιχνίδι δεν είναι τίποτε άλλο από το να μπαίνεις μέσα για να νικήσεις». Για την ομάδα της πρωτεύουσας, το παιχνίδι αυτό θα είναι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας τους αν καταφέρουν να το κερδίσουν. Αντικαταστάτης του Sakho θα είναι ο Alex που τον προτιμά ο Thiago Silva ενώ ο Pastore και ο Jallet επιστρέφουν στην ενδεκάδα αφού ξεκουράστηκαν στην Τετάρτη. Ο νέος Pirlo, όπως αποκαλούν πια τον Verratti, αναμένεται να δώσει τον ρυθμό όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια.

 Η σκέψη μου : Αυτή η ήττα της Marseille την προηγούμενη αγωνιστική μου χάλασε τα σχέδια. Και αυτό γιατί φανέρωσε τις αδυναμίες της και το διπλό από εκεί που θα βρισκόταν στο 2.50 και, τώρα το βρίσκουμε στο 2.25. Και σκέφτομαι τώρα εγώ. Η ομάδα της PSG γενικά δεν παίζεται. Οι παίχτες της Marseille θα μπουν στον γήπεδο σαν ταύροι μαινόμενοι και θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν, καταρχήν για τον κόσμο τους που έχουν πια προσδοκίες και κατά δεύτερον θα είναι τεράστια απόλαυση για αυτούς να είναι οι πρώτοι που θα ρίξουν στο καναβάτσο τις βεντέτες της PSG. Οι μπουκ μου φαίνεται πως υποτιμούν πολύ την δύναμη του Velodrome και δεν ξέρω γιατί. Ειδικά όταν ο απέναντι προπονητής είναι ο Ancelotti που πρώτα θα κρατήσει το μηδέν και μετά θα πάει να κερδίσει ένα παιχνίδι. Η Marseille θα την παίξει την PSG σαν τη γάτα με το ποντίκι με τους γηπεδούχους να φεύγουν στην κόντρα επίθεση και φοβάμαι μην δούμε κανένα παιχνίδι όπως το περσινό. Για να καταλήξω και κάπου, η λογική λέει PSG με τα μπούνια αλλά δεν θα υποτιμήσω το Velodrome και ελπίζοντας να σκοράρουν οι επιθετικοί λέω over που είναι στο 2.00.


Τελικό αποτέλεσμα : 2-2

4 σχόλια:

birdy είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΚΙΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ.ΕΥΓΕ.

Adons είπε...

Με τιμά birdy που συμφώνησες μαζί μου και όντως το σημείο βγήκε. Μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Unknown είπε...

Πράγματι, πολύ περίεργη η προσέγγιση των bookmakers. Οκ, καλύτερη η PSG, αλλά, με τη Marseille παίζει! Η οποία Marseille τα πάει, για την ώρα περίφημα, και έρχεται από σφαλιάρα. "Δωράκι" έδειχνε η ισοπαλία.

Μπράβο για τη μαντεψιά!

Adons είπε...

Jim δεν ξέρω αν έδειχνε δωράκι η ισοπαλία αλλά εγώ δεν το έπαιζα Χ για αυτό και πήγα με το over που μια χαρά απόδοση είχε. Ο Zlatan είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους άλλους επιθετικούς και αυτό φαίνεται. Ήξερα ότι θα σκοράρει, όπως επίσης ήξερα ότι και η Marseille θα σκοράρει λόγω έδρας και απλά περίμενα το τρίτο γκολ που τελικά ήρθε νωρίς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India