Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ligue 1 .Week 10 – The Olympico Derby (OM vs OL) Preview


Ένα παιχνίδι που έγινε derby την τελευταία δεκαετία όταν η Olympique Lyonnais διεκδίκησε τα σκήπτρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις του γαλλικού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να θεωρείται και αυτή giant, που λένε και Άγγλοι, ομάδα! Οι έτεροι Ολυμπιακοί, αυτοί της Marseille προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να δείξουν ποιος είναι κυρίαρχος Ολυμπιακός της χώρας! Derby Ολυμπιακών λοιπόν αυτή την αγωνιστική στο επιβλητικό Velodrome!

Olympique de Marseille : Μετά το πολύ καλό ξεκίνημα που την διατηρεί ως τώρα στην πρώτη θέση μαζί με την μισητή αντίπαλο PSG η ομάδα του Baup έφερε κάπoια ανεπιτυχή αποτελέσματα! Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες που έδειξαν ότι πιο ευάλωτη απ’ ότι πιστεύαμε. Και αν με την Valenciennes θα μπορούσαμε να το προβλέψουμε, με την Troyes έδειξαν όλες τις αδυναμίες τους. Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Γαλλία και Ευρώπη και η έλλειψη βάθους στο ρόστερ που δεν επιτρέπουν στον Baup πολλά περιθώρια ελιγμών και rotation. Ο ίδιος σχετικά με το παιχνίδι ανέφερε ότι «οι αντίπαλοί μας πια μας έχουν διαβάσει και δεν μπορούμε να τους εκπλήξουμε πολύ οπότε πρέπει να γίνουμε απρόβλεπτοι ξανά. Ξέρουν ότι παίζουμε με μεγάλες μπαλιές και θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να επιτεθούμε»! Λόγω αυτού του περιορισμένου ρόστερ και λαμβάνοντας υπόψη την κούραση, ξεκούρασε τους Ayew και Cheyrou στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι «το ματς θα κριθεί στο ποια ομάδα θα είναι πιο φρέσκια τόσο σωματικά αλλά και ψυχολογικά». Τεράστια απώλεια θα είναι η απουσία του Gignac που είχε βρει ρυθμό και ολοκλήρωνε τις επιθέσεις αρκετά ικανοποιητικά! Θα λείψει για δύο μήνες περίπου αφού έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του. Το πόσο σημαντικός είναι, φάνηκε στην ήττα στην Γερμανία με την Mönchengladbach! Ο αντικαταστάτης του Remy δείχνει να μην έχει βρει ρυθμό ακόμη μιας και τώρα γύρισε από εξάμηνο τραυματισμό. Στα θετικά κρίνεται η επιστροφή του έμπειρου αμυντικού Diawara!

Olympique Lyonnais : Πολύ αθόρυβα η ομάδα του Garde κατάφερε να βρίσκεται στην τρίτη θέση μόλις ένα βαθμό πίσω από τους δύο πρωτοπόρους. Βασικός στόχος της ομάδας οριοθετήθηκε η επάνοδος στο Champions League της επόμενης χρονιάς, κάτι που μεταφράζεται από την τρίτη θέση και πάνω. Δεν έχουν τις μονάδες και την ποιότητα της περσινής χρονιάς αλλά είναι πιο δεμένη σαν ομάδα. Αυτό πιστώνεται στον προπονητή παρά το παράπονο του Lisandro ο οποίος σε μια συνέντευξή του είπε ότι «η φυσική μου θέση είναι επιθετικός και εκεί θέλω να παίζω και όχι στα πλάγια. Θα ήθελα ο προπονητής μου να με χρησιμοποιεί πιο συχνά εκεί». Ο Licha στη μεσοβδόμαδη νίκη με 2-1 κόντρα στην Bilbao σκόραρε όντας επιθετικός με τον Revelliere που του έδωσε την ασίστ να λέει ότι "δεν νομίζω να είναι θυμωμένος με την κατάσταση. Δίνει σε κάθε παιχνίδι τα πάντα. Είναι ένας επιθετικός και είναι φυσιολογικό να θέλει να βρίσκεται σε θέση να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι". Ο Garde από την μεριά του δήλωσε ότι «Μιλάω με τον Lisandro και είναι στη διάθεση της ομάδας. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να κερδίζουμε»! Ο γερόλυκος Malbranque πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις σε βαθμό να αποτελεί βαρόμετρο για την συνολική απόδοση της ομάδας. Μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου Aulas που ανακοίνωσε πως τον χειμώνα θα πουληθούν τρεις τουλάχιστον παίχτες που θα αποφέρουν στα ταμεία περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ! Τώρα το για ποιους χτυπά η καμπάνα είναι λίγο πολύ γνωστό και δεν ξέρω την διάθεση που θα δείξουν οι υπό αποχώρηση παίχτες. Ο Gourcuff αποθεραπεύτηκε επιτέλους ενώ αμφίβολος είναι ο Bastos που μαζί με τον Gomis είναι οι πρώτοι για αποχώρηση!

 Η σκέψη μου : Και οι δύο ομάδες προσπαθούν να ισοσκελίσουν τα οικονομικά τους και αυτό τους έχει αποδυναμώσει. Η απουσία του Gignac είναι πολύ σημαντική για τους γηπεδούχους που έχουν πρόβλημα στο γκολ από τη στιγμή που ο Remy δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό! Όταν βρει το ξανασυζητάμε αλλά τώρα όχι! Από την άλλη η Lyon μου δείχνει πολύ αναιμική όπως απέδειξε με την Lille, τουλάχιστον στα εκτός έδρας. Έχουν και τις σκοτούρες τους με τις δηλώσεις Aulas οπότε δεν μπορείς να την εμπιστευτείς. Και για τους δύο κάτι δείχνει να τους κρατάει πίσω τον ενθουσιασμό. Προς το Χ πάει το παιχνίδι που έχει απόδοση 3.10!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India