Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Champions League: Arsenal - Olympiakos. Όχι τόσο για τους βαθμούς, όσο για την ψυχολογία


Κάθε χρόνο μαζί θα τους βλέπουμε;; Κάποτε ήταν η Porto, τώρα είναι η Arsenal! Για 5η φορά σε 4 χρόνια, Arsenal και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων του Champions League.

Τετάρτη, 03.10 – 21.45. Emirates Stadium. Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι είναι αρκετές, αλλά το κοινό στοιχείο είναι ότι η Arsenal παραμένει το φαβορί. Οι van Persie και Song για τους Gunners και οι Mirallas, Mellberg για τους Ερυθρόλευκους είναι τα πρόσωπα που δε βρίσκονται στα φετινά τους ρόστερ. Για την Arsenal, η θερινή μεταγραφική περίοδος έφερε καλά «δώρα» (Cazorla, Giroud, άντε και Podolski), τα οποία φαίνεται να καλύπτουν την απώλεια του πρώην αρχηγού. Για τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Aν και η απώλεια του Mirallas δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην πορεία προς τον τίτλο, φέρνει στην επιφάνεια μια δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του πρόεδρου, Μαρινάκη. (Άσχετο, αλλά η φυλλάδα Sun δημοσίευσε άρθρο σχετικά με εμπλοκή του Μαρινάκη στην υπόθεση με τα στημένα. Τι ακριβώς πέτυχαν με αυτό το άρθρο, δεν μπόρεσα να καταλάβω..)

Arsenal
Στη φετινή σεζόν, έχουν χάσει μόνο ένα παιχνίδι: το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, από την Chelsea, με τραγική εμφάνιση του Koscielny. Ο Wenger  προβληματίστηκε και ίσως δούμε τον Mertesacker να τον αντικαθιστά. Προσωπικά, επικίνδυνοι μου φαίνονται και οι δύο, αλλά έχε χάρη που δίπλα στον Vermaelen όλοι φαίνονται αστέρια. Ο Γάλλος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν χαρακτήρα και να ξεπεράσουν την ήττα. Για την ώρα, πάντως, τα πάνε περίφημα και από κει που όλοι ήταν διστακτικοί στην αρχή της χρονιάς, τώρα τους χαρακτηρίζουν title contenders (διεκδικητές του τίτλου)! Με τέρματα 13 υπέρ – 4 κατά , δεν μπορείς να πεις ότι τα πάνε και άσχημα..
Απώλειες για το αυριανό παιχνίδι θα είναι οι Diaby, Rosicki Και Sagna. Το βαρύ φορ που ακούει στο όνομα Giroud ενδέχεται να μην ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, μιας και δεν έχει πιάσει ακόμη την επιθυμητή απόδοση.
Πιθανολογώ ότι στο κέντρο θα δούμε τους Chamberlain (φώτο) (ευχάριστη έκπληξη στο περσινό ματς), Cazorla και Arteta (τεράστια αδυναμία!), ενώ στην επίθεση τους Walcott, Podolski και Gervinho (βρίσκεται σε φόρμα και θα πρέπει να μην τον χάσουν από τα μάτια τους οι παίχτες του Ολυμπιακού).

Ολυμπιακός
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη από τους φίλους του Ολυμπιακού, αν αναφέρω οτιδήποτε ανακριβές. Δεν παρακολουθώ "ζεστά" το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε οι εικόνες που έχω από τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι μόνο από στιγμιότυπα.
Παρότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με το απόλυτο της συγκομιδής των πόντων, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.  Λογικό, γιατί μέσα στη γενική κατρακύλα της ελληνικής Superleague, ο Ολυμπιακός φάνταζε από την αρχή ξεκάθαρο φαβορί, οπότε ο κόσμος του ψάχνει το κάτι παραπάνω, δηλαδή: Ευρώπη. Το παιχνίδι με τη Schalke έδειξε αυτό που πολλοί φοβόντουσαν: η ομάδα «προσαρμόστηκε» στα νέα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, αντί να κοιτάξει να κάνει το βήμα παραπάνω. Δεν είμαι λογιστής στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, δε γνωρίζω την κατάσταση εντός της ομάδας, οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω τη διοίκηση για τις ενέργειες που έχει (ή δεν έχει) κάνει. Πάντως, οι κινήσεις για ενίσχυση της ομάδας (συμπεριλαμβάνω και τον προπονητή) μου φαίνονται αρπα κόλλα.
Εντός γηπέδων είναι αήττητος και με γκολ 14-5. Σαν την Arsenal ένα πράγμα, αλλά με τελείως διαφορετικό κλίμα. Οι αναμνήσεις του Ολυμπιακού από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες δεν είναι ευχάριστες. Στο περσινό ματς, ο Κοσταντσο άκουσε επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή του, αλλά εν μέρει ήταν άδικο: το έχω ξαναπεί, οι ελληνικές ομάδες είναι έτη φωτός πίσω από τις αγγλικές (ακόμη και τις μεσαίες). Μια νίκη απέναντι σε αγγλική ομάδα, δεν είναι αδύνατη, αλλά για μένα θα είναι πυροτέχνημα και όχι κανόνας. Έστω και με αυτά τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται να πάει διστακτικός στο Emirates, απλά, να μην ανοιχτεί και να μην παρασυρθεί από τον τρόπο παιχνιδιού των Λονδρέζων. Arsenal είναι αυτή, και ο τρόπος παιχνιδιού της είναι γνωστός χρόοοονια τώρα..
Για ενδεκάδα δε μπορώ να μιλήσω, γιατί δεν ξέρω καθόλου πως αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Οι Άγγλοι, πάντως, ασχολούνται με την επιστροφή του Roy Carroll (φωτο) (πρώην παίχτης των West Ham Και Manchester United) στην Αγγλία.

Προγνωστικά δε θα κάνω, γιατί προβλέπω «1» και οι αποδόσεις στο σημείο αυτό είναι πολύ χαμηλές. Αν θέλετε κάτι, ίσως είναι καλό να ποντάρετε στους Gervinho, Giroud (αφού δείτε τις ενδεκάδες). Αρκετά υψηλές αποδόσεις, σε ένα ματς που η Arsenal συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να σκοράρει. 

Αυτό που βλέπω είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι προσφέρεται για ανύψωση ηθικού, για όποιον πάρει θετικό αποτέλεσμα. Η Αrsenal θα ξεπεράσει την ήττα από την Chelsea, ενώ στον Ολυμπιακό θα σταματήσουν οι μουρμούρες. Όπως και να'χει, ας το απολαύσουμε!

Τελικό σκορ: 3-1 (Σκόραρε ο Gervinho)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India