Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Διαβάζοντας τη συνέντευξη Σαββίδη...


Σε μία συνέντευξη περίπου δύο ωρών ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, εκ Ρωσίας ορμώμενος, είπε σε πάρα πολύ γενικές γραμμές τι θέλει να κάνει στην ομάδα και όχι μόνο. Είναι γεγονός ότι πρώτη φορά ακούγονται τέτοια πράγματα αλλά η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά κάποιος εκτός Ελλάδας αγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών μιας ελληνικής ομάδας. Αυτό που συγκράτησα ήταν ότι θα αλλάξει τα κακώς, για τον ίδιο, ή καλώς, για κάποιους άλλους, κείμενα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο μένει να το δούμε αλλά και επίσης σε ποια κατεύθυνση θα αλλάξει αν αλλάξει κάτι.

Τι είπε όμως; Ας τα πάρω ένα ένα! Είπε ότι όλοι δουλεύουν εναντίον του ΠΑΟΚ και ότι πρέπει οι διαιτητές να διαβάσουν το βιογραφικό του! Οι φίλοι μου οι παοκτζήδες προφανώς και το πιστεύουν, αλλά ισχύει; Μήπως είναι όμως λίγο υπερβολικοί; Προφανώς και θα γίνονται λάθη κατά της ομάδας αλλά και στις άλλες ομάδες το ίδιο αίσθημα δεν επικρατεί; Όντως, ευνοείται μία συγκεκριμένη ομάδα, ο Ολυμπιακός, αλλά φέτος ακόμη κι αν παίξει διαιτητής ο Σαββίδης ο Ολυμπιακός θα κερδίσει μέσα/έξω. Θα είναι τεράστιο λάθος να ξεκινήσει από μια τέτοια παγίδα. Στην ίδια έχει πέσει και ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος γελά μαζί του.


Το ότι θα ζητήσει ισονομία στο ποδόσφαιρο είναι κάτι που προφανώς πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει. Είπε ότι δεν θέλει να γίνει Ολυμπιακός στην θέση του Ολυμπιακού με τα σημερινά δεδομένα και απείλησε πως κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Σκέφτομαι όμως εγώ τώρα. Πως είναι δυνατόν να υπερισχύσει η ισονομία όταν οι δύο πρόεδροι τον μεγαλύτερων ομάδων δεν την θέλουν; Ακόμη και αν ο Σαββίδης καταφέρει να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, οι «αυλικοί», αν θέλουν να σέβονται το όνομά τους και την ιδιότητά τους θα πάρουν το μέρος του οπότε η ισονομία πάει πάλι περίπατο.


Ένα άλλο θέμα που συγκράτησα ήταν η αντιμετώπιση των οπαδών. Αφού είπε ότι το παιχνίδι με την Ραπίντ ήταν μεγάλο μάθημα για αυτόν δήλωσε ότι η ομάδα του διαχρονικά είναι πρώτη σε πρόστιμα. Η διατύπωση του προβλήματος ήταν πολύ διπλωματική για να μην ανοίξει μέτωπα από τώρα αλλά είναι ένα ζήτημα το πως θα το αντιμετωπίσει. Τι θα κάνει; Θα διαλύσει συνδέσμους; Δύσκολα. Σε αυτό το θέμα είμαι και εγώ περίεργος να δω πως θα το λύσει μιας και δεν είπε κουβέντα για το σχέδιό του.

Και τώρα πάμε για το κρίσιμο θέμα σύμφωνα με την γνώμη μου! Είναι οι επενδύσεις του Σαββίδη εκτός του ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι ήρθε στην Ελλάδα για την ομάδα. Περισσότερο θα την χρησιμοποιήσει σαν Δούρειο Ίππο για να πάρει δουλειές στη χώρα μας. Γι αυτό και η αναφορά του στην πολιτική και τον Σαμαρά. Γι αυτό και τα λεφτά των Ρώσων επιχειρηματιών που περιμένουν στην Ρωσία έτοιμα να επενδυθούν στην Ελλάδα και αυτή να σωθεί! Συγνώμη αλλά εδώ θα κρατήσω μικρό καλάθι. Μου θυμίζει λίγο την ιστορία των 600 δις των Ελλήνων ομογενών και της Τράπεζας της Ανατολής που θα μας σώσουν από την κρίση. Μακάρι να ισχύει αλλά δεν νομίζω.

Και ρωτάω εγώ ο κακός και απαισιόδοξος. Τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση δεν του δώσει κανένα έργο να επενδύσει; Γιατί κάτι τέτοιο το έχουμε ξαναδεί και τα αποτελέσματα ήταν μοιραία. Αναφέρομαι σε όσους δεν κατάλαβαν στην ομάδα της Μάλαγα. Ο Άραβας που αγόρασε την ομάδα, την αγόρασε για να πάρει έργα και όταν η ισπανική κυβέρνηση δεν του τα έδωσε ήθελε και θέλει, άσχετα αν τώρα δηλώνει το αντίθετο, να αποχωρήσει. Η Μάλαγα τώρα χρωστά παντού. Πόσο μακρινό είναι ένα τέτοιο σενάριο για τον ΠΑΟΚ; Όχι πολύ αν σκεφτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει μεγάλο μερίδιο της Ελληνικής αγοράς αν μπουν οι Ρώσοι. Σκεφτείτε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τι πόλεμο δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον τώρα με την κρίση και τα λεφτά που έχει ξόδεψε η Ε.Ε. στην Ελλάδα. Νομίζω δύσκολα θα δεχθεί μικρότερο κομμάτι στην πίτα.

Τα υπόλοιπα περί ποντιακού ελληνισμού, Παναγίας Σουμελά, ηθικής του ΠΑΟΚ και ότι εγώ είπα πρώτα μάνα και μετά μαμά τα ακούω βερεσέ! Περισσότερο μου ακούγονται σαν να θέλει να αγαπηθεί, να συσπειρώσει ανθρώπους γύρω του και να χρυσώσει το χάπι μέχρι την μεγάλη σύγκρουση με τους οπαδούς, που έλεγα παραπάνω, γιατί αυτή θα έρθει και να είστε σίγουροι για αυτό. Γιατί επαγγελματική διαχείριση της ομάδας και επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα με οπαδούς με βαρύ ποινικό μητρώο δεν γίνετε!

Καταλήγοντας, είναι γενικά καλό που ένας εύρωστος οικονομικά επιχειρηματίας μπήκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα με δηλώσεις ότι θα επενδύσει και θα κάνει πράγματα για την ομάδα. Αλλά θα πρέπει όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ να απαντήσουν στο ερώτημα, τι θα γίνει αν τελικά φύγει ή το σύστημα στην Ελλάδα τον πετάξει έξω! Μήπως βρεθεί η ομάδα σε μια τέτοια περίπτωση να έχει περισσότερα χρέη απ’ ότι έχει σήμερα. Ας μην βιαστούμε να απαντήσουμε γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα και η θεοποίηση είναι πάντα κακός σύμβουλος.

Τα χαιρετίσματά μου.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Αντώνη πολύ καλά τα λες.
Ο καιρός θα δείξει αν τελικά αυτός ο άνθρωπος θα προσφέρει ή θα κάνει ζημιά. Από λόγια… να σου πω κι εγώ ότι θέλεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India