Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 5. Το θερμόμετρο "ανεβαίνει"...


Liverpool – Manchester United και Manchester City – Arsenal: δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά. Η Chelsea έκανε σωστά τη δουλειά της (1-0 τη Stoke), μένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία και περιμένει τις απώλειες των παραπάνω. Οι δύο ομάδες του Manchester θέλουν να παραμείνουν κοντά στην κορυφή, η Arsenal δείχνει να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και η Liverpool ψάχνει ακόμη την πρώτη της φετινή νίκη..  Με τα δύο αυτά παιχνίδια θα ασχοληθούμε σήμερα:

Manchester CityArsenal (Κυριακή 23/9, 18.00 - Etihad Stadium)
Για να πω την αλήθεια, αν και θέλω να κερδίζουν οι αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάρηκα με την ήττα της City στη Μαδρίτη. Ο λόγος: δε μου αρέσει να επικρατεί η σπατάλη χρημάτων απέναντι στη συντονισμένη δουλειά. Χάρηκα, διότι στη City καταλαβαίνουν, πλέον,  ότι το χρήμα δεν είναι το παν, αλλά απαιτείται να προσπαθείς πολύ για να γίνεις (και να παραμείνεις) κορυφαίος.  Θα το πετύχουν, αλλά καλό είναι να το θυμούνται που και που..
Επιστροφή στην Premiership και προσπάθεια για διατήρηση του τίτλου. Δε νομίζω να κάνουν δεύτερη γκέλα στη σειρά, ενώ και το Εtihad Stadium είναι «έδρα». Επιθετικά τα πάνε περίφημα: 2-3 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Αμυντικά, δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι: 1-2 γκολ κάθε φορά! Προβληματίζουν αρκετά ως τώρα, αλλά «ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή»… Στα θετικά, η επιστροφή του Aguero και η –πιθανή- επιστροφή του Ballotelli στην ενδεκάδα.
Οι Gunners πάνε στο Manchester χωρίς άγχος. Για την ώρα, τα πάνε καλύτερα απ’ ότι περίμενα: σε 4 παιχνίδια, έχουν δεχτεί μόνο 1 γκολ! Δύο ισοπαλίες, δύο νίκες ως τώρα και αν σήμερα πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, άντε να τους πιάσεις: θα αρχίσουν δειλά όνειρα για τίτλο! Και καλά θα κάνουν.. Ο Cazorla δεν είναι Van Persie, αλλά εκτελεί το ρόλο του άψογα. Ο Giroud δεν έχει αρχίσει ακόμα να σκοράρει ασταμάτητα, αλλά οι κινήσεις του δείχνουν ότι αυτή η στιγμή δεν είναι μακριά. Απώλεια για το κυριακάτικό παιχνίδι, ο τερματοφύλακας Szczesny, όπως και ο Sagna.
Η νίκη των γηπεδούχων δίνεται σε πολύ χαμηλές αποδόσεις. Είναι, βέβαια, το πιο πιθανό σημείο, αλλά σε ντέρμπι αξίζει να ρισκάρεις με τα άλλα δύο σημεία. Προσωπικά θα διαλέξω το over 3,5, με δόση ρίσκου και βασιζόμενος στην εως τώρα εικόνα της City.

Liverpool – Manchester United (Κυριακή 23/9, 15.30 - Anfield)
Όσο κι αν προσπάθησαν οι ιθύνοντες και των δύο ομάδων να ρίξουν τους τόνους, η αναμέτρηση θα είναι φορτισμένη και το κλίμα θα μυρίζει μπαρούτι. Ίσως, όχι μέσα στο γήπεδο, αλλά σίγουρα γύρω από αυτό. Πριν 10 περίπου μέρες, ήρθε η δικαίωση για τα 96 θύματα της τραγωδίας του Hillsborough. Κάποιοι φίλοι της Manchester United φώναξαν ένα προκλητικό σύνθημα και, λογικό κι επόμενο, στο Liverpool άρχισαν τα όργανα. (Σημείωση: σε όλα σχεδόν τα γήπεδα της Premier League και σε πολλά ευρωπαϊκά, απλώθηκαν πανό και εμφανίστηκαν μηνύματα στήριξης προς τον αγώνα των οικογενειών για δικαίωση).
Η διοίκηση της United καταδίκασε το γεγονός και ο Ferguson ζήτησε εγγράφως από τους φίλους που θα πάνε στο Anfield, να μη δημιουργήσουν πρόβλημα. Είναι και το σκηνικό Suarez-Evra που δεν έχει ξεχαστεί από πλευράς οπαδών Liverpool, βάλτε και το ότι η Liverpool δεν έχει κερδίσει ακόμη φέτος, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η  ατμόσφαιρα είναι βαριά.. Θα προσπαθήσουν να την ελαφρύνουν οι δύο αρχηγοί, Steven Gerrard και Nemanja Vidic, οι οποίοι θα αφήσουν 96 μπαλόνια στο κέντρο του γηπέδου.
Ποδοσφαιρικά, η Liverpool πάει για ένα αποτέλεσμα: τη νίκη. Έχει μόλις δύο βαθμούς, ικανοποίησε μόνο στο παιχνίδι με τη City και βρίσκεται στη 17η θέση. Το 3-5 επί της Young Boys που πέτυχαν οι ρεζέρβες δίνει μια νότα αισιοδοξίας στους Reds, αλλά οι «βασικοί» (αν και θα είναι ξεκούραστοι) δε μας έχουν γεμίσει το μάτι ως τώρα. O Brendan Rodgers προσπαθεί να περάσει μια επιθετική φιλοσοφία: έχει ανεβάσει ψηλά την αμυντική γραμμή, θέλει γρήγορες και κοντινές πάσες και, όπως και στη Swansea, προσπαθεί να έχει η ομάδα του την κατοχή της μπάλας. Περιμένω να δω βελτίωση, αρχής γενομένης από το ερχόμενο ματς
Οι Red Devils, δεν έχει ικανοποιήσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά είναι μια ομάδα που ξέρεις ότι θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν και θα κυνηγήσει τον τίτλο. Απώλεια ο Rooney για το σημερινό ματς. Έχουν, όμως, επιθετικές λύσεις, που μπορούν να καλύψουν το κενό. O Ferguson, πιστεύω θα ήθελε το παιχνίδι να γίνει σε ήρεμη ατμόσφαιρα, ώστε να μην «φανατιστούν» οι γηπεδούχοι. Για την ώρα, όλοι έχουν το νου τους, στους φίλους της United και στις αντιδράσεις τους.
Έχω ξαναπεί ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν κάνω προγνωστικά. Η Liverpool πιστεύω θα ξεκινήσει δυνατά, ώστε να πάρει προβάδισμα, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τον αν θα κατεφέρει να τι κρατήσει. Η ισοπαλία δείχνει πιο πιθανή, αλλά είπαμε: μακριά!

Υ.Γ. Μπορείτε να δείτε τις προβλέψεις του betonia. Η χθεσινή ημέρα πήγς αρκετά καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India