Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ligue 1 . Ξεκινώντας τον μαραθώνιο… Part 2


Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης είδαμε τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα του περσινού πρωταθλήματος και σε αυτό θα δούμε πως κινήθηκαν οι ομάδες του δεύτερου μισού του βαθμολογικού πίνακα. Έκαναν σωστές κινήσεις ή όχι; Κατάφεραν να καλύψουν τα κενά τους;

AS Nancy Lorraine : Η Nancy με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο κατάφερε να σωθεί με σχετική ευκολία. Μία ομάδα που κινήθηκε πάρα πολύ στην μεταγραφική περίοδο αφού δεν θέλει να περάσει την περσινή αγωνία. Κράτησε τους παίχτες που την έσωσαν πέρσι αλλά έχασε δύο σημαντικότατα στελέχη της ενδεκάδας, τον Samba Diakite (πήγε στην QPR) και τον Bakaye Traore που υπέγραψε στη Milan. Οι σημαντικότερες προσθήκες της είναι οι Thomas Mangani, Vincent Muratori (πακέτο από Monaco) και ο Yohan Mollo από την Granada. Περιμένω να τερματίσει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα! Από 12η ως 8η!

Valenciennes FC : Η ομάδα του Βορρά αποδυναμώθηκε φέτος και θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην έδρα της για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Carlos Sanchez, Renaud Cohade (πήγε στη Saint Ettiene) και ο Christoffer Mfuyi αποχώρησαν ενώ η μοναδική προσθήκη ως τώρα είναι ο Loris Nery από την Saint-Ettiene! Δεν νομίζω να κινδυνέψει ιδιαίτερα παρά την αποδυνάμωσή της. Η 12ατη θέση είναι το ταβάνι της και μάλλον θα τερματίσει από την 17η ως 12η θέση!

Ο Cvitanich
OGC Nice : Καρδιοχτύπησε την περσινή season μέχρι να σωθεί και θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες! Η μεγαλύτερη μεταγραφή είναι ο Claude Puel που δέχτηκε να προπονήσει την ομάδα. Θα έχει δύσκολο έργο αφού ο κινητήριος μοχλός Anthony Mounier μεταγράφηκε στην πρωταθλήτρια Montpellier, ο βασικός επιθετικός Eric Mouloungoui προτίμησε τα λεφτά στην Αραβία και η εμπειρία του Francois Clerc θα λείψει που υπέγραψε στην Saint-Ettiene! Επίσης ξεφορτώθηκε μεγάλα συμβόλαια και θα προσπαθήσει να στηριχθεί στους νεαρούς των ακαδημιών της. Μεγάλο όπλο θα είναι ο Cvitanich που ήρθε από τον Ajax. Ούτε αυτή νομίζω πως θα κινδυνέψει αφού ο Puel θα κάνει την ανανέωση μάλλον με επιτυχία. Από την 17η ως την 12η θέση!

Sochaux Montbeliard : Αισθητά αποδυναμωμένη η ομάδα της Peugeot αφού έχασε τα δύο μεγάλα αστέρια της Marvin Martin και Modibo Maiga που ουσιαστικά ήταν αυτοί οι δύο που την κράτησαν στην κατηγορία. Θα στηριχθεί στην άμυνα από την εμπειρία του Cedric Kante και μεσοεπιθετικά στον Omar Daf ενώ ο Ishmael Yartey από την Benfica, ο Thierry Doubai από την Udinese και ο Roy Contout από τη υποβιβασμένη Auxerre θα αναλάβουν να καλύψουν τα κενά των δύο που έφυγαν. Θα παλέψει και φέτος για την παραμονή της. Από 19η ως 14η!

Stade Brestois : Μία ομάδα που απέφυγε τον υποβιβασμό στο τέλος αλλά άξιζε να παραμείνει στην κατηγορία. Πολύ δυνατή έδρα αυτή της Brest και σε αυτή θα στηριχθεί και φέτος. Παρουσιάζεται ενισχυμένη ως τώρα παρά τα τεράστια κενά που θα αφήσουν πίσω τους ο Steve Elana (πήγε στη Lille) και ο Zebina (πήγε στην Toulouse)  που θα καλυφτούν από τον Alexis Thebaux (από την Caen) και τον Charlison Benschop (από τη Alkmaar) που περιμένουν να λύσει και το πρόβλημα στο σκοράρισμα που είχαν την περσινή περίοδο. Άλλες σημαντικές προσθήκες είναι ο Bernard Mendy από την Odense, ο Geoffrey Dernis από την Montpellier και ο Kamel Chafni από την Auxerre! Νομίζω ότι θα καταφέρει και φέτος να σωθεί και μάλιστα πιο άνετα. Από 17η ως 12η θέση!

AC Ajaccio : Η ομάδα της Κορσικής έδειξε πάθος στο τέλος της περσινής περιόδου και σώθηκε. Δύσκολα όμως θα είναι τα πράγματα φέτος. Θα στηριχθεί στην έδρα της. Η ομάδα της Κορσικής θα παρουσιαστεί με σχεδόν το ίδιο ρόστερ που είχε και πέρσι. Αποχώρησε μόνο ο επιθετικός Ilan που υπέγραψε στην μισητή της Bastia. Ίσως αυτή η απώλεια αν δεν αντικατασταθεί να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα μιας και την περσινή περίοδο ήταν από τους διακριθέντες της προσπάθειάς της. Από 20η ως 15η!

O Alain Traore
Lorient FC : Μία ομάδα που παίζει γρήγορο, ελκυστικό αν και άναρχο παιχνίδι που λίγο έλλειψε να το πληρώσει την περσινή περίοδο και να υποβιβαστεί. Ο Gourcuff πάντως δεν είναι από αυτούς που αλλάζουν εύκολα γνώμη και θα παρουσιάσει μια από τα ίδια, κάτι που για εμάς τους θεατές δεν είναι και κακό! Υπέγραψε τον καλύτερο παίχτη της Auxerre, Alain Traore, για να συμμαζέψει το κέντρο της ομάδας και υπέγραψε και τον γερόλυκο Giuly για να προσθέσει εμπειρία στην ομάδα του. Ίσως κινδυνέψει και φέτος. Από 19η ως 13η!

SC Bastia : Η μεγαλύτερη ομάδα της Κορσικής επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία και θέλει να μείνει εκεί.  Καυτή η έδρα της και θα στηριχθεί σε αυτή αλλά και στις μεταγραφές παιχτών με παραστάσεις στη Ligue 1! Sylvain Marchal στην άμυνα, Sambou Yatabare, Anthony Modeste και Ilan στην επίθεση θα προσπαθήσουν να την κρατήσουν κατηγορία. Πλήγμα η φυγή του Suarez και του Diallo. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν αυτοί οι παίχτες θα προσαρμοστούν με τους υπόλοιπους. Έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει. Από 18η ως 15η!

Stade Reims : Η ιστορική αυτή ομάδα της Γαλλίας επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά από πολύ καιρό. Πολλοί παίχτες του περσινού ρόστερ αποχώρησαν με κορυφαίο τον Romain Amalfitano που πήγε στην Newcastle. Θα παρουσιάσει μια σχεδόν καινούργια ομάδα με τους νεοφερμένους Fofana (από Toulouse) και Ghilas (από την Hull) να ενισχύουν την άμυνα όπως και ο Krychowiak (από την Bordeaux) ενώ ο Antoine Deveaux θα είναι ο ηγέτης του κέντρου. Δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία αλλά θα το παλέψει. Από 20η ως 16η!

ES Troyes AC : Χωρίς μεγάλες αλλαγές από την περσινή περίοδο θα παρουσιαστεί η Troy κάνοντας κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ της για να παρουσιαστεί όσο καλύτερα γίνετε. Darbion, Nivet, NGoyi είναι οι προσθήκες της ενώ σαν δανεικός ήρθε ο Bahebeck από την PSG. Οι Djibril Sidibe (πήγε στη Lille) και ο βασικός τερματοφύλακας Olivier Blondel (πήγε στη Toulouse) ίσως να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Και αυτοί θα παλέψουν για την παραμονή τους. Από 20η ως 16η θέση!

Για το Part 1 ανοίξτε εδώ!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India