Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ligue 1 . Ξεκινώντας τον μαραθώνιο… Part 1


Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά την Παρασκευή με την πρωταθλήτρια Montpellier να υποδέχεται την Toulouse σε έναν μαραθώνιο που πολλοί πιστεύουν ότι ο νικητής της κούρσας θα είναι η PSG! Μένει να αποδειχθεί λοιπόν. Ας δούμε όμως πως θα ξεκινήσουν οι ομάδες τις υποχρεώσεις τους και τι κινήσεις πραγματοποίησαν για μια λαμπρή season! Ποιες αποδυναμώθηκαν και ποιες ενισχύθηκαν και τελικά ποια θα είναι τα σημεία κλειδιά στην πορείας τους;

Montpellier Herault SC : Η για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Γαλλίας στην ιστορία της Montpellier κινήθηκε έξυπνα και γρήγορα γνωρίζοντας ότι η πώληση του πρώτου της σκόρερ Olivier Giroud (πήγε στην Arsenal) ήταν βέβαιη. Τον αντικατέστησε με τον Αργεντινό Emmanuel Herrera και τον Gaetan Charbonnier από την Angers ενώ έδεσε την άμυνά της με τον Congre, πρώην αρχηγό της Toulouse! Μεσοεπιθετικά ενισχύθηκε αγοράζοντας τον Anthony Mounier από την Nice! Αποχώρησαν πέρα από τον Giroud, οι Gregory Lacombe και Geoffrey Dernis. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Girard είναι αν θα αντικατασταθεί επάξια ο Giroud και αν θα τα καταφέρει παίζοντας και στο Champions League. Νομίζω πως θα τα πάει αρκετά καλά και την βλέπω μέσα στην εξάδα. Δύσκολα θα επαναλάβει το περσινό. Από 6η ως 3η!

Paris Saint-Germain : Οι Άραβες ιδιοκτήτες έχουν βαλθεί να ανεβάσουν όχι μόνο την ομάδα τους αλλά και ολόκληρο το Championnat! Τεράστιες μεταγραφές και φέτος με αυτή του Zlatan Imbraimovich να ξεχωρίζει και να ακολουθούν αυτές των Tiago Silva και Lavezzi ενώ ο Marco Verratti (από Pescara) θα αποτελέσει την επένδυση για το μέλλον. Βλέποντας να μην έχουν θέση και μέλλον σε αυτή την ομάδα αποχώρησαν οι NGoyi, Ceara, Everton Santos και Loris Arnaud! Οι κινητικότητα πάντως θα συνεχιστεί αφού αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις και ίσως μια ακόμη μεγάλη μεταγραφή! Έχει υπερπλήρες ρόστερ και το μόνο πρόβλημα, αν υπάρξει, θα είναι αυτό των αποδυτηρίων και πόσο εύκολα μπορεί ο Ancelotti να διαχειριστεί τέτοια εγώ! Δύσκολα θα τερματίσει κάτω από την 2η θέση.

LOSC Lille Metropole : Μπαίνοντας στο καινούργιο της γήπεδο η ομάδα του Garcia θα προσπαθήσει να κάνει ανάλογη πορεία με την περσινή. Μοσχοπούλησε τον Hazard στην Chelsea και με αυτά τα χρήματα απέκτησε τους Marvin Martin από την Sochaux, τον Κλοναρίδη από την ΑΕΚ και τον Djibril Sidibe από την Troyes ενώ με ελεύθερη μεταγραφή έπεισε τον Salomon Kalou να φορέσει την φανέλα της. Επίσης υπέγραψε και τον τερματοφύλακα Steve Elana που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις την προηγούμενη season. Αποχώρησε ο Jelen που δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο. Ερωτηματικό παραμένει πως θα εμφανιστεί χωρίς τον Hazard στην σύνθεσή της και αν θα μπορέσει ο Martin να καλύψει το κενό που αφήνει. Σίγουρα μέσα στην πεντάδα και μάλλον θα είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Από 5η ως 1η!

Olympique Lyonnais : Μετά από μια αποτυχημένη χρονιά όπου δεν τα κατάφερε τόσο καλά θα θελήσει να ξανακερδίσει μια θέση για το Champions League! Πολλά προβλήματα πέρσι με τον πρόεδρο να κατηγορεί ανοιχτά κάποιες από τις βεντέτες της ομάδας. Ο Kim Kallstrom αποτελεί ήδη παρελθόν ενώ ακούγεται πως θα αποχωρίσουν κι άλλοι. Δεν έχει αποκτήσει κανέναν ακόμη αλλά ανέβασε πολλούς μικρούς από τις ακαδημίες της. Πολλές ρεζέρβες αποχώρησαν ή πουλήθηκαν όπως ο Belfodil στην Parma! Αν μείνει έτσι όπως είναι το ρόστερ θα τα πάει καλύτερα από πέρσυ αφού δεν θα παίζει στο Ch. L. και νομίζω ότι θα είναι μέσα στην πεντάδα. Από 5η ως 1η!

Girondins De Bordeaux : Οι Γιρονδίνοι είναι ίσως η πιο ήσυχη ομάδα όσον αφορά τις μεταγραφές! Μετά τον εκπληκτικό περσινό δεύτερο γύρο θα στηριχθεί στους ίδιους παίχτες. Δεν έκανε καμία προσθήκη και έδιωξε αυτούς που δεν χρειάζεται. Gregorz Krychowiak, Salif Sane και Anthony Modeste που δόθηκε δανεικός δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο φετινό ρόστερ. Ταβάνι αποτελεί η 4η θέση λόγω και του Europa League αλλά αναμένεται να τερματίσει μέσα στην 8άδα!


Stade Rennais FC : Αλλοπρόσαλλη ομάδα με καμία συνέπεια στις εμφανίσεις της και έτσι θα είναι και φέτος. Έχασε τον αρχηγό Kader Mangane και τον μεσοεπιθετικό που έδωσε πέρσι κάποιες λύσεις Youssouf Hadji και αναμένεται να αποχωρίσει και ο Yann MVila. Οι προσθήκες της είναι ο Romain Alessandrini που έβγαλε μάτια πέρσι με την Clermont και ο Sadio Diallo από την Bastia. Δύσκολο να προβλέψεις που θα καταλήξει στο τέλος αλλά νομίζω θα είναι μέσα στην 8άδα με ταβάνι την 3η θέση.

AS Saint Etienne : Όπως πέρσι έτσι και φέτος θα στηριχθεί στις αντεπιθέσεις. Την νεανική αυτή ομάδα θα ενισχύσει ο Hamouma (από την Caen) αλλά και ο Francois Clerk με την εμπειρία του ενώ ο Renaud Cohade (από Valenciennes) θα προσπαθήσει να δέσει το κέντρο. Ερωτηματικό θα αποτελέσει η άμυνα αφού αποχώρησαν οι βασικοί Marchal, Monsoreau αλλά και ο Paulao. Μία ομάδα που λόγω της απειρία της θα τερματίσει μεταξύ της 10ης και της 5ης θέσης.

Toulouse FC : Ομάδα με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και έτσι θα παραμείνει. Μάλλον θα κάνει ανάλογη χρονιά με την περσινή. Πούλησε τον αρχηγό της Congre στην Montpellier και κάλυψε το κενό του με τον έμπειρο Zebina ενώ υπέγραψε για αναπληρωματικό τερματοφύλακα τον Olivier Blondel. Με ελεύθερη μεταγραφή έφυγαν οι μεγάλοι σε ηλικία Antoine Deveaux και Mohamed Fofana ενώ ο Remy Riou δεν κατάφερε να καθιερωθεί και αποχώρησε. Απογοήτευσε και ο Τούρκος Umut Bulut που δόθηκε δανεικός στη Galatasaray. Μεταξύ 10ης και 6ης θέσης!

Evian TG FC : Κατάφερε να σωθεί άνετα πέρσι παίζοντας όμορφο και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Οι μεταγραφές τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και θα στηριχθεί στην περσινή πολύ καλή παρουσία της. Αποδυναμωμένη φαίνεται και έχει ελλείψεις στο ρόστερ της αφού έφυγαν οι Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg και Sasa Cilinsek που αποτελούσαν βαρόμετρα στην ομάδα. Guillaume Rippert, Nicolas Farina και Quentin Westberg αποχώρησαν επίσης. Κράτησε τον πολύ καλό Δανό Daniel Wass ενώ επένδυσε σε βοριοαφρικανούς για να καλύψει το κενά. Έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τον Pablo Corea αλλά παραμένει ερωτηματικό πως θα αντικαταστήσει τους παίχτες κλειδιά που φύγανε. Από 17η μέχρι την 9η θέση που αποτελεί και ταβάνι της.

Olympique de Marseille : Τι να πεις και τι να αφήσεις για αυτήν την ομάδα. Ο Deschamps αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον μέτριο Baup. Καμία κίνηση στις μεταγραφές με τους Brandao, Djimi Traore και Andrade να αποχωρούν. Πολλά διοικητικά προβλήματα με την ιδιοκτήτρια να θέλει να πουλήσει την ομάδα. Η μόνη προσθήκη είναι ο Raspentino από την Nantes. Θα αγοράσει παίχτες μόνο αν πουλήσει κάποιο από τα αστέρια της. Από 12η μέχρι 8η! 



Για το Part 2 ανοίξτε εδώ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India