Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η χαμένη αίγλη του Championnat και ο Zlatan



Στο μυαλό των περισσότερων ποδοσφαιρόφιλων το γαλλικό πρωτάθλημα θεωρείται ως αυτό που παράγει και πουλά αργότερα τα αστέρια του στα άλλα πρωταθλήματα. Όλοι οι φτασμένοι ποδοσφαιριστές, οι λεγόμενοι star, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό τους να μεταγραφούν σε ομάδα του championnat! Ο Zlatan όμως το άλλαξε αυτό.

Ο Σουηδός διεθνής, που κατέχει το ρεκόρ ποσών που δαπανήθηκαν για λογαριασμό του, δέχθηκε να αγωνιστεί για την ομάδα της πρωτεύουσας και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Ο κυνισμός των ανθρώπων εμφανίστηκε και διάβασα διάφορα όπως του ότι πήγε στην PSG για τα ένσημα και ότι έδειξε έλλειψη φιλοδοξίας με μια τέτοια μεταγραφή. Οι Γάλλοι υπουργοί άρχισαν να διαμαρτύρονται για τον μισθό του και ότι είναι προκλητικός. Ακόμη ακόμη υπήρχαν και κάποιοι που γκρίνιαξαν και για την χολυγουντιανού τύπου παρουσίασή του στον πύργο του Άιφελ! Κάποιοι άλλοι επίσης είπαν ότι μια τέτοια προσθήκη θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.


Αλλά ας είμαι ξεκάθαρος. Η μεταγραφή του Σουηδού superstar μόνο καλό μπορεί να κάνει στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα το championnat δεν τραβούσε τα βλέμματα πάνω του και όχι μόνο από τους φιλάθλους του εξωτερικού αλλά και τους μικρούς Γάλλους ποδοσφαιρόφιλους που λόγω έλλειψης αστεριών και επιτυχιών ασχολούνταν περισσότερο με το Ισπανικό, το Ιταλικό και το Αγγλικό πρωτάθλημα παρά με το εγχώριο Γαλλικό! Αν ρωτούσες πριν λίγα χρόνια πιτσιρίκια των ακαδημιών πια ομάδα υποστηρίζουν θα σου έλεγαν Barcelona και Real Madrid. Το κλίμα όμως φέτος το καλοκαίρι δείχνει να έχει αλλάξει και θα δούμε πέρα από φανέλες του Messi και του Ronaldo, φανέλες του Lavezzi, του Tiago Silva και φυσικά του Zlatan! Ο τελευταίος λατρεύεται σαν θεός από τους μικρούς φίλους οι οποίοι θα στρέψουν το βλέμμα τους και στο championnat!

Πέρα από την ενίσχυση της PSG, ο Zlatan έκανε καλό και στις άλλες ομάδες. Η αίγλη, το χάρισμα και η φήμη του διδύμου Leonardo-Ancelotti μαζί με το λεφτά φυσικά που ρέουν άφθονα στην ομάδα έπεισαν τον Σουηδό που δυσκολεύτηκε στην αρχή να απαντήσει θετικά στην πρόταση! Δεν ξέρω αν άλλο δίδυμο μπορούσε να τον πείσει πιο εύκολα κάτι που δεν νομίζω αλλά όπως είναι φυσικό όντας ο πρώτος τέτοιου βεληνεκούς παίχτης δεν είναι εύκολο να απαντήσεις θετικά. Οι υπόλοιποι που θα δεχθούν πρόταση μάλλον δεν θα το σκεφτούν και τόσο πολύ αφού η αρχή έγινε και όπως είναι φυσικό οι ενδοιασμοί των ποδοσφαιριστών δεν θα είναι τόσο μεγάλες.

Πώς το βλέπουν όμως οι άλλες ομάδες; Ανησυχούν από την ξαφνική άνοδο των πρωτευουσιάνων; Οι ποδοσφαιριστές πως το βλέπουν; Μάλλον θετικά από ότι καταλαβαίνω από τις δηλώσεις τους. Ο τερματοφύλακας της Rennes, Benoit Costil, είπε ότι τώρα κάθε παιχνίδι θα είναι σαν ένα γκαλά, ο μέσος και αρχηγός της Brest, Bruno Grougi, χαρακτήρισε την μεταγραφή φανταστική και ότι ποτέ δεν πίστευε ότι θα αντιμετώπιζε έναν τέτοιο παίχτη στο γαλλικό πρωτάθλημα! Την τιμητική τους φυσικά θα έχουν οι αμυντικοί με τον αμυντικό της ASSE, Kurt Zouma, να λέει ότι ανυπομονεί να δει πως είναι στην πραγματικότητα(!) και τον αμυντικό της Ajaccio, Anthony Lippini, να αγχώνεται στο πως μπορεί να τον αντιμετωπίσει και να συμπληρώνει ότι τώρα όλες οι ομάδες θα πρέπει να σκυλιάσουν για να νικήσουν την PSG και θα ανεβεί και το επίπεδο του παιχνιδιού τους!

Η ουσία όμως είναι ότι κάτι καλό αρχίζει να γίνετε στη Γαλλία. Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που είπε ο Leonardo ο οποίος δήλωσε πώς τα πρωταθλήματα κάνουν κύκλους και πώς τώρα ίσως είναι η αρχή για κάτι καλό. Όπως παλιά που οι Γάλλοι φίλαθλοι απολάμβαναν στα γήπεδά τους παίχτες όπως ο Klinsmann, ο Cantona, ο Ginola και ο George Weah πριν αυτοί λάμψουν και στα αγγλικά γήπεδα. Δεν γνωρίζω αν θα μετατραπεί η λίγκα σε "buying" league κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά η αρχή με τον Zlatan έγινε και από πέρσι με την άφιξη του Joe Cole όλο και πιο πολλά αστέρια θα μετακομίζουν στη Γαλλία. Το championnat αποκτά την χαμένη του αίγλη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India