Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μικρά & μεγάλα από τη προετοιμασία του Π.Α.Ο.Κ. στην Ολλανδία

Καλησπέρα σας από την Ολλανδία την οποία μετά από 18 μέρες άφησε η ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Φέτος κατάφερα να παρακολουθήσω από κοντά την ομάδα οπότε πέρα από τις αρκετές φωτογραφίες που ακολουθούν θα αναφέρω και κάποια παραλειπόμενα που έχουν αρκετό ενδιαφέρον!!! Ας αρχίσουμε λοιπόν...


Ξεκινάω με τα του ξενοδοχείου και των προπονήσεων (διαβάστε εδώ το άρθρο για το χωριό του Doorwerth και το αθλητικό του κέντρο). Καταρχάς να αναφέρω την πολύ καλή εντύπωση που μου έκανε ο τρόπος δουλειάς και η όρεξη του Δώνη και των συνεργατών του. Πιστεύω πως πρέπει να μείνει αρκετά χρόνια στον Π.Α.Ο.Κ. και να δουλέψει και με τα πιτσιρίκια που δείχνει να τα πιστεύει αρκετά!!! Ιδιαίτερη αδυναμία φάνηκε να έχει στους Πόποβιτς, Πέλκα, Παναγιωτούδη, Κωνσταντινίδη και Κάτσε χωρίς να αφήνει τους υπόλοιπους παραπονεμένους βέβαια!
Την ίδια άποψη έχει και ο Κώστας Ιωσιφίδης που σε κουβέντα που κάναμε μας είπε πως έπρεπε να του προτείνουν 5ετές συμβόλαιο. Η κουβέντα μας αυτή έγινε αφού έμαθε πως η εθνική νέων πέρασε στον τελικό και έτρεξε να μεταφέρει τα νέα στην υπόλοιπη ομάδα! Μας ανέφερε επίσης για την απαράδεκτη στάση του Κατίδη να κάνει προσφυγή για 1000 ευρώ στην ομάδα που τον ανέδειξε και εκθείασε τη δικιά μας πιτσιρικαρία για τον χαρακτήρα τους. Παράλληλα αναφέρθηκε και λίγο στα του Ιβάν Σαββίδη και τα εμπόδια που βάζει ο ερασιτέχνης, ενώ τον χαρακτήρισε ως μοναδικό τρόπο σωτηρίας της ομάδας μας! Τέλος ανέφερε και την πίκρα του για τους οπαδούς που γκρινιάζουν όταν βλέπουν τα παιδιά των ακαδημιών να αγωνίζονται στην 1η ομάδα και δεν γίνονται μεταγραφές αεροδρομίου...
Διαβάσατε ήδη από τους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την αποστολή για τις προπονήσεις που είχαν αρκετή ποικιλία... Ακολουθούν φωτογραφίες με τους τερματοφύλακες να παίζουν κάτι σαν ποδοτέννις και ένα βιντεάκι με τον Δώνη να προσπαθεί να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν πως θα κάνουν μια άσκηση, ενώ στο δεύτερο ο "Τσιρκο"-Λίνο κάνει τα δικά του!!!


 

Κατά την επίσκεψη μας στο ξενοδοχείο της ομάδας μετά την προπόνηση όλοι οι δημοσιογράφοι κάθονταν μαζί σε ένα τραπέζι δίπλα μας και κάποιος από αυτούς (νομίζω ο Σάκης Γκίνας του Contra) σχολίασε πως είμαι ο Κυριάκος (Κυριάκου) με κοντό μαλλί, με τους άλλους να του λένε πως είμαστε Έλληνες και τον ίδιο να τους απαντάει πως δεν είπε κάτι κακό!!! Να τον επιβεβαιώσω λοιπόν με την ακόλουθη φώτο... 


Πάμε στα των φιλικών τώρα... Αφήνω στην άκρη το πρώτο με τους Ρουμάνους μιας και το είδα από την τηλεόραση. Τα υπόλοιπα 3 που έγιναν στο γήπεδο των Arnhemse Boys στο Schuytgraaf (Σχάουτγχράαφ) τα παρακολούθησα από πολύ κοντά... και είχα την ευκαιρία να βάλω γκολ στον ουρητήρα του γηπέδου!!!


Αρχή με το παιχνίδι κόντρα στους Βέλγους της R.A.E.C. Mons. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Δώνης δοκίμασε το 4-4-2 με ρόμβο που δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις, στις οποίες έδινε ιδιαίτερα μαθήματα στον Παναγιωτούδη για το πως να συμπεριφερθεί ως μοναδικό αμυντικό χαφ. Ο νεαρός τα πήγε αρκετά καλά αλλά αυτός που μου έκανε εντύπωση είναι ο Κουμαλό!!! Πιστεύω πως με τον Μαλεζά και τον Κατσικά (που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του) έχουμε μια εξαιρετική τριπλέτα κεντρικών αμυντικών, με τους Ιντζίδη και σία να περιμένουν την ευκαιρία τους.
Ο Κουμάλο λοιπόν ο οποίος πλέον μετά από μια βδομάδα στην ομάδα ένιωθε πιο άνετος έδειξε τα ηγετικά του προσόντα όταν καθοδηγούσε την άμυνα αλλά και όταν έκραξε τον Αθανασιάδη στην άλλη άκρη του γηπέδου που δε διαμαρτυρήθηκε ως αρχηγός στο διαιτητή για μια λανθασμένη υπόδειξή του!!!
Από εκεί και πέρα ο Π.Α.Ο.Κ. πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι σε μια σαφώς κατώτερη ομάδα με αρκετούς παίχτες να πιάνουν καλή απόδοση. Εδώ να πω πως ο Μπαρνς που δοκιμάστηκε μου άρεσε πολύ και πιστεύω πως μπορούσε να του δοθεί μια ευκαιρία... σίγουρα όμως δεν μπορούσε να προσφέρει άμεσα μιας και ήθελε αρκετή δουλειά ακόμα.
Στις κερκίδες τώρα βρέθηκαν καμιά 100αριά φίλαθλοι με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και να ξεκινούν το παιχνίδι με την πορεία τους μέσα στο γήπεδο για τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη.


Ακολουθεί το "φιλικό" με την P.E.C. Zwolle το οποίο είχε περισσότερο κόσμο, μιας και βρέθηκαν και αρκετοί Ολλανδοί στο γήπεδο, περισσότερα γκολ και περισσότερο... ξύλο!!! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Π.Α.Ο.Κ. εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος έχοντας και μια ομάδα που φέτος θα παλέψει να κρατηθεί στην Eredivisie με μπουνιές και κλωτσιές!!!
Τα αγωνιστικά της P.E.C. Zwolle θα τα πούμε εκτενέστερα μέσα στη σεζόν (που προβλέπεται να έχει μια εύκολη επιστροφή στη Jupiler League με αρκετές κόκκινες στο ενεργητικό της!). Πάμε στα οπαδικά και στην εξαίσια παρουσία που ακολούθησε τον Wiljan Pluim, το αριστερό μπακ με το 5αρι που έκανε τους περισσότερους τσαμπουκάδες όταν έπαιζε μπροστά στη γλυκιά του! Στο δεύτερο ημίχρονο αντικαταστάθηκε και βρέθηκε δίπλα στην καλή του σαν άκακο "σαλιάρικο" αρνάκι!!!


Στα υπόλοιπα της κερκίδας είχαμε την παρουσία του Βρύζα και των διεθνών με την παράσταση να κλέβει ο Σταφυλίδης!!! Ο μικρός μια μέρα πριν ανακοινωθεί η μεταγραφή του στην Leverkuzen βγήκε φωτογραφίες με όλο το γήπεδο (ενώ δίπλα του ο Σαλπιγγίδης δε συγκίνησε πολλούς!), ακόμα και με τις μικρές Ολλανδεζούλες που φαίνονται δίπλα του στην κερκίδα που μάλλον ζήλεψαν τους υπόλοιπους... Ο Γκαρσία τέλος παρακολούθησε και τα 3 φιλικά από την ίδια γωνία με τους οδηγούς της ομάδας και τον υπεύθυνο από το γραφείο του Ζήκου για την προετοιμασία!!!


Τέλος το Σάββατο που μας πέρασε ο κύκλος της προετοιμασίας επί Ολλανδικού εδάφους ολοκληρώθηκε με το φιλικό απέναντι στη Mallorca. Μια ομάδα σαφώς πιο δυνατή (για αυτό το γήπεδο απέκτησε και ηλεκτρονικό ταμπλό ξαφνικά!) από τις προηγούμενες με την οποία το 0-0 ήρθε εύκολα και δίκαια.
Σαφώς εντονότερη παρουσία φιλάθλων και πάλι κυρίως από τη Γερμανία και μάλιστα με πολλά παιδάκια ανάμεσά τους! Το καλύτερο όμως ήταν η εμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου!!! Ως γνήσιο ΠΑΟΚτσάκι μπήκε τρέχοντας γύρω στο 15' και πήγε δίπλα στον επόπτη φωνάζοντάς του να παίξει καλά τον Π.Α.Ο.Κ.!!! Μετά βέβαια ηρέμησε και άρχισε να μοιράζει φωτογραφίες και αυτόγραφα...
Τέλος πολλά βλέμματα κατάφερε να κλέψει και ο Παπάζογλου, γυναικεία όμως και όχι για αγωνιστικούς λόγους... αλλά για το πορτοκαλί βρακάκι του που εξείχε και μάλλον το ψώνισε από κάποιο τοπικό super-market!!!


Κλείνουμε το Ολλανδικό κεφάλαιο Π.Α.Ο.Κ. με ευχές για μια πετυχημένη και ανοδική πορεία από εδώ και στο εξής μιας και η ομάδα πιστεύω πως το αξίζει!!!


Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India