Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Ολλανδία (Nederland) - Γερμανία (Duitsland)

Απόψε το βράδυ, στο Metalist Stadium του Charkiv έρχονται αντιμέτωπες οι μισητές γειτόνισσες Ολλανδία & Γερμανία... με την καζούρα να έχει ήδη ξεκινήσει!!!


Ολλανδία εναντίον Γερμανίας λοιπόν με τους πρώτους να χρειάζονται μόνο νίκη αν θέλουν να έχουν σοβαρές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση και τους δεύτερους να έχουν το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Δανούς για να διορθώσουν τα πράγματα...

Οι Ολλανδοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών στο 1ο παιχνίδι κόντρα στη Δανία και ηττήθηκαν με 1-0. Έχουν μια καλή δικαιολογία όμως... Το παιχνίδι έγινε στις 18:00 ώρα Ολλανδίας, η οποία είναι ώρα βραδινού φαγητού για αυτούς! Όποιος έχει ζήσει λίγο εδώ, λοιπόν, ξέρει πόσο κουρδισμένοι είναι οι Ολλανδοί και πόσο ιερή είναι αυτή η ώρα... Που μυαλό για μπάλα!!! Μπορούσες να δεις την πείνα ξεκάθαρα στα μάτια των παικτών!!! Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, οι Oranje μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, αλλά δέχτηκαν το γκολ σε μια αδράνεια της ασταθούς άμυνάς τους. Στη συνέχεια πίεσαν, αλλά η φλύαρη υπεροχή δεν κατέληξε σε γκολ με πολλούς να καταριούνται τον σκουντούφλη, συγγνώμη, van Persie που δινόταν φαβορί για 1ος σκόρερ της διοργάνωσης! Από την άλλη, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου οι Πορτογάλοι σημάδευαν τα δοκάρια και ο Gomez τα αγαπημένα του δίχτυα! 1-0 για την Γερμανία που πλέον ατενίζει κάπως πιο ήσυχα τα επόμενα παιχνίδια.

Στην Ολλανδία τώρα συνεχίζουν να ελπίζουν σε κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και άρχισαν τους παραλληλισμούς με το μοναδικό που κατέκτησαν πριν 24 χρόνια (1988)! Και τότε είχαν ξεκινήσει με ήττα κόντρα στη Σοβιετική Ένωση με την ομάδα να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τους Σοβιετικούς να σκοράρουν σε μία αντεπίθεση... Αυτή τους η πίστη αποτυπώνεται και στην σημερινή κερκίδα! Στο γήπεδο αναμένονται περί τις 15000 Ολλανδοί φίλαθλοι που απέναντί τους θα έχουν 3000-4000 Γερμανούς! Σε αυτούς προσθέστε και καμιά 20αριά χιλιάδες Ουκρανούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο...


Στα αγωνιστικά για το σημερινό παιχνίδι αναμένονται αρκετές αλλαγές στην Ολλανδική ενδεκάδα... Κάτω από τα δοκάρια ο Maarten Stekelenburg κρατάει τη θέση του (ελπίζουμε και τα πόδια του κλειστά αυτή τη φορά). Στο δεξί άκρο παραμένει ο Gregory van der Wiel και στο αριστερό ο Jetro Willems που έγινε ο νεότερος παίχτης που συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο κέντρο της άμυνας παραμένει ο John Heitinga με νέο παρτενέρ τον Joris Mathijsen που επέστρεψε από τον τραυματισμό του και αναμένεται να πάρει τη θέση του Ron Vlaar. Στο κέντρο, το δίδυμο Mark van Bommel και Nigel de Jong αναμένεται να αλλάξει με πιο πιθανό να μείνει εκτός τον 1ο. Τη θέση του θα πάρει κάποιος εκ των Wesley Snijder (παίχτη που χαρακτήρισε απαραίτητο για την εθνική Ολλανδίας ο Diego Armando Maradona σε σημερινή του δήλωση) και Rafael van der Vaart. Το πιο πιθανό είναι ο 1ος να πάει δίπλα στον de Jong και ο 2ος να αγωνιστεί μπροστά τους. Εκεί ο Ibrahim Afellay μάλλον θα μείνει στον πάγκο για να πάρει θέση στα δεξιά της επίθεσης ο Dirk Kuijt (προς τέρψιν του Jimmy Floyd Hasselbaink που τον προτιμάει όπως ανέφερε σήμερα σε Ολλανδικά Μ.Μ.Ε.) και να μεταφερθεί στα αριστερά ο Arjen Robben (παρόλο που προτιμάει να αγωνίζεται στα δεξιά της επίθεσης όπως δήλωσε). Το μεγάλο δίλημμα του Bert van Marwijk παραμένει στο αν θα ξεκινήσει ξανά τον Robin van Persie στην κορυφή της επίθεσης ή θα δώσει θέση βασικού στον 1ο εν ενεργεία σκόρερ της εθνικής Klaas-Jan Huntelaar, με το 2ο σενάριο να μοιάζει πιο πιθανό.

Η 1η μπάρα αναφέρεται στις Συμμετοχές (Duels) και η 2η στα Γκολ (Goals) για τα Προκριματικά (Kwalificatie) ή την Τελική Φάση (Eindronde) του Παγκοσμίου (WK) και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (EK).
Ακολουθούμε την πίστη των Ολλανδών για επανάληψη του '88 και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το παιχνίδι σήμερα είναι στις 20:45 και όχι στις 18:00 τοπική, άρα τα παιδιά μας δεν θα είναι νηστικά... ποντάρουμε στην Ολλανδία στο 2,95! 

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India