Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ligue 1 . Week 35 – Montpellier Herault SC vs Evian Thonon Gaillard FC (preview)

Η σταχτοπούτα πλησιάζει όλο και πιο πολύ στον τίτλο του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της! Η Lille της έκανε το καλύτερο δώρο νικώντας τους πρωτευουσιάνους της PSG και της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει με 5 βαθμούς και μόνο με αυτοκτονία τύπου Man. Utd μπορεί να χάσει τον τίτλο! Μένουν τέσσερις αγωνιστικές ως το τέλος δηλαδή 12 βαθμοί να κερδηθούν. Κι όμως το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε ακόμη...


Montpellier Herault SC  :  Μια ανάσα από τον τίτλο για τους Νότιους της Herault που όπως λέω και πιο πάνω θα το χάσει μόνο με αυτοκτονία! Το πρόγραμμά της όμως μπορεί να την οδηγήσει σε αυτοκτονία αφού φιλοξενεί την Lille και ταξιδεύει στην Rennes και Auxerre οπότε μάλλον δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα. Αυτό επισημαίνει και ο προπονητής της Girard λέγοντας παράλληλα ότι φοβάται την ευφορία των παιχτών του και τους εφιστά την προσοχή για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα! Παραδέχτηκε ότι χάρηκε πάρα πολύ με το πως πήγε η 34η αγωνιστική για την ομάδα του και τόνισε πως τώρα έχει μπει στη παιχνίδι και η Lille. Η πίεση πάντως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος θα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ και το μυαλό των παιχτών δεν θα είναι τόσο καθαρό και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα εκεί που δεν το περιμένουν. Μην ξεχνάμε και την κούραση από το προηγούμενο παιχνίδι που ίσως παίξει ένα ρόλο σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που δεν αγωνίστηκαν το σαββατοκύριακο. Αλλαγές δεν αναμένονται στην εντεκάδα παρά μόνο η αντικατάσταση του Utaka που τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Cabella με τον Ait-Fana να έχει κάποιες ελπίδες να παίξει βασικός! Είναι πάντως ένα ερωτηματικό το πως θα διαχειριστεί την πίεση του τίτλου τώρα που είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Evian Thonon Gaillard FC  :  Και αυτή αποτελεί την έκπληξη του πρωταθλήματος όπως η σημερινή αντίπαλός της από την άποψη ότι εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία χωρίς πολλές δυσκολίες. Σαν νεοφώτιστη ομάδα ο μόνος σκοπός της πια είναι το καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία και απ’ ότι έχω διαπιστώσει καμία νεοφώτιστη ομάδα δεν είναι αδιάφορη. Για του λόγου το αληθές η ομάδα της Evian κέρδισε όλες τις ομάδες που μάλιστα καίγονταν για βαθμούς και επιπλέον τους κέρδισαν στην έδρα τους. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας και ο άσσος δεν είναι και τόσο εύκολος όσο φανταζόμαστε. Είναι γεγονός πάντως ότι ο Correa έκανε δήλωση λέγοντας ότι η ομάδα του δεν είναι τόσο καλή όσο η αντίπαλός τους αλλά επειδή είναι ένα παιχνίδι μπορούν να φύγουν με το τρίποντο! Η πιο σημαντική όμως δήλωση είναι ότι οι παίχτες τους απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος είναι περισσότερο με τη Montpellier παρά με την PSG με τον Barbosa να δηλώνει ξεκάθαρα την προτίμησή του στην Montpellier συμπληρώνοντας όμως ότι δεν θα τους χαριστούν. Πέρα από όλα αυτά έχουν πολλές απουσίες σε παίχτες κλειδιά με τον Poulsen και Sorlin να είναι οι σημαντικότερες! Επίσης θα λείπει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Angoula και ο πλάγιος μπακ DjaDjeDje καθώς επίσης και οι εδώ και πολύ καιρό τραυματίες Govou και Ehret.

Όπως έγραψα και πιο πάνω ο άσσος δεν είναι καθόλου εύκολος για τους γηπεδούχους παρά το εκπληκτικά ποσοστά που έχουν στην έδρα τους χάνοντας μόνο 4 βαθμούς ως τώρα! Θέλετε η πίεση του τίτλου, θέλετε την κούραση που θα κουβαλούν σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που δεν έπαιξαν, θέλετε την πολύ καλή φόρμα των φιλοξενούμενων στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους, δεν είμαι σίγουρος για τον άσσο! Έχω στο μυαλό μου το σενάριο του κλειστού παιχνιδιού με την Evian να σκοράρει οπότε το 2-3 γκολ μου φαίνεται μια καλή επιλογή!

4 σχόλια:

Adons είπε...

Συνεχίζω από την φράση που τελείωσα τον πρόλογό μου. Και όμως το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμη...

Το αποτέλεσμα 2-2

1-0 οι γηπεδούχοι

1-1 στο επόμενο λεπτό

1-2 μπροστά οι φιλοξενούμενοι

2-2 στο 84' και....

στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πέναλτυ για τους γηπεδούχους και... ξύλο!

Ναι ξύλο και τρεις κόκκινες και το αποτέλεσμα...

χάνει το πέναλτυ η Montpellier.

Τελικά δεν άντεξε την πίεση η Montpellier και τώρα ταξιδεύει στη Rennes.

Unknown είπε...

Δραματικό παιχνίδι !!!

Unknown είπε...

Τελικά, μεγάλη υπόθεση η εμπειρία. Πόσες και πόσες φορές, δεν έχουμε δει ομάδες να μην αντέχουν την πίεση και να μην τα καταφέρνουν στο τέλος... Θέλω, όμως, να πιστεύω, ότι η Montpellier θα τα καταφέρει.

Σε 2 αγωνιστικές έχουμε και το ντέρμπι Montpellier - Lille. Το μόνο που "δικαιούται" η Montpellier είναι μόνο ένα στραβοπάτημα ακόμη, κι αυτό ισοπαλία (δεν ξέρω τι κανονισμό εφαρμόζουν οι Γάλλοι σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Η PSG, κατά τη γνώμη σου, μπορεί να πάρει όλα τα παιχνίδια που απομένουν ή κι αυτή θα εμφανιστεί "μπερδεμένη";

Adons είπε...

Λοιπόν betonia ελπίζω να το είδες το παιχνίδι! Το παιχνίδι τα είχε όλα...

Jim αυτό που έχω να σου πω είναι ότι αν κέρδιζε αυτό το παιχνίδι θα το έπερνε σίγουρα. Τώρα πραγματικά δεν ξέρω. Πάντως φαινόταν ότι οι παίχτες ήταν πολύ πιεσμένοι.

Από την PSG περιμένω μια γκέλα ακόμη δεν ξέρω που και πότε αλλά αυτό μου έχει δείξει μέχρι τώρα. Αν κέρδιζε η Montpellier η ψυχολογία τους θα ήταν στο ναδίρ και θα έκαναν πάνω από μία γκέλα.

Από την Lille περιμένω και από αυτή μια γκέλα και ελπίζω να μην είναι με την Montpellier.

Για να πάρει πρωτάθλημα η Montpellier πρέπει να κερδίσει την Lille αλλιώς μπορεί να βρει ακόμη και τρίτη...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India