Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Eredivisie: Play Off & Play Out (2 Επιτυχίες)

Καλημέρα από την Ολλανδία όπου από σήμερα αρχίζει να κινείται και αυτή σε ρυθμούς play-off αλλά απλά και μόνο για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League και τίποτα παραπάνω... Επίσης έχουμε και τα play-out όπου μπαίνουν στην μάχη και οι ομάδες της Eredivisie μαζί με αυτές που τερμάτισαν στις θέσεις 2-5 της Eerste Divisie. Οι ομάδες των θέσεων 6-9 της δεύτερης κατηγορίας ήδη έδωσαν τις πρώτες διπλές αναμετρήσεις με τις F.C. Den Bosch και S.C. Cambuur να συνεχίζουν ελπίζοντας σε μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.
Περισσότερα για το πρόγραμμα και το τι ισχύει σε κάθε θεσμό μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της ΤρίτηςΠάμε όμως να δούμε που θα κινηθούμε στα σημερινά παιχνίδια...

N.E.C. - Vitesse (Play-Off)
Αρχίζουμε από το ντέρμπυ μίσους της επαρχίας της Gelderland (διαβάστε περισσότερα εδώ για την κόντρα των 2 αντιπάλων). Στην γηπεδούχο ζουν και αναπνέουν για τέτοια ντέρμπυ και ο κόσμος ήδη παίρνει οδηγίες για το πως θα μεταβεί ομαλά στο γήπεδο. Στα αγωνιστικά υπάρχουν οι σίγουρες απουσίες των Stef Nijland, John Goossens, Leroy George και Niels Wellenberg ενώ το αμυντικό δίδυμο των Bram Nuytinck και Rens van Eijden αναμένεται να προλάβει τη σέντρα.
Η Vitesse τελείωσε με καλά αποτελέσματα το πρωτάθλημα και δείχνει σε φόρμα. Ο προπονητής της μετράει για το 1ο ημίχρονο του ντέρμπυ μόνο την απώλεια του αμυντικού Raio Piiroja.
Πρόταση: Υπάρχει μεγάλη δίψα για νίκη από τους γηπεδούχους και στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα. Πιστεύω στον 1 των γηπεδούχων που βρίσκεται στο 2,00 παρά τα προβλήματα! Παράλληλα προβλέπω κλειστό και σφιχτό παιχνίδι οπότε και το Under 2,5 στο 1,95 είναι μια καλή επιλογή...
(Ημίχρονο 1:1 / Τελικό 3:2)

R.K.C. Waalwijk - F.C. Twente (Play-Off)
Η Waalwijk βρέθηκε στα Play-Off παρότι ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική, αν και γνώμη μου είναι πως άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι. Για το σημερινό παιχνίδι μετράει 2 τραυματισμούς στο γόνατο που συνεπάγονται τις απουσίες των Guy Ramos και Mark Janssen. Από εκεί και πέρα δείχνει σε καλή κατάσταση και ελπίζουμε σήμερα να είναι πιο αποτελεσματική...
Στη Twente τώρα ο κατήφορος δείχνει να μην έχει σταματημό... Η ομάδα από υποψήφια για έξοδο στο Champions League βρέθηκε στα Play-Off μιας και το φινάλε της σεζόν τη βρήκε να καταγράφει 3 σερί ήττες από Ajax, Heerenveen και Venlo! Για το σημερινό παιχνίδι ο McClaren δεν μπορεί να είναι και πολύ αισιόδοξος μιας και Ola John, Nicky Kuiper και Rasmus Bengtsson είναι τραυματίες, ο Wesley Verhoek τιμωρημένος και οι Luuk de Jong, Emir Bajrami και Dwight Tiendalli εξαιρετικά αμφίβολοι! Παράλληλα η ομάδα ήδη ασχολείται με μεταγραφές και έκλεισε τον Dusan Tadic της Groningen (7,7 εκατομμύρια!) ενώ συζητάει για ανανέωση των συνταξιούχων Sander Boschker (41) και Denny Landzaat (35)!!! Από την άλλη οι Ola John (Benfica), Roberto Rosales (Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg και Werder Bremen), Nacer Chadli (Fulham) και Dwight Tiendalli (Τέλος Συμβολαίου) τραβάνε για άλλες παραλίες...
Πρόταση: Στα μαύρα χάλια της Twente τον τελευταίο καιρό προσθέτουμε και το τσουβάλι με τις απουσίες (και τις αποχωρήσεις;) και τα βάζουμε απέναντι στην καλή και σχεδόν πλήρη ομάδα των γηπεδούχων. Τι βγάζουμε λοιπόν; Τον 1 του 3,80 (3,60 μέχρι χτες!) που δείχνει να έχει (πάρα) πολλές πιθανότητες και αξίζει το ρίσκο... Παράλληλα και εν αντιθέσει με το προηγούμενο παιχνίδι προβλέπω πολλά γκολ οπότε το Over 2,5 στο 1,65 προσφέρεται για σιγουριά ενώ εγώ θα τολμήσω και το Over 3,5 του 2,60!
(Ημίχρονο 1:1 / Τελικό 1:1)

F.C. Den Bosch - De Graafschap (Play-Out, 1st Group)
Για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα νέα...
Στους φιλοξενούμενους που έκλεισαν θετικά τη σεζόν με νίκη 3-5 μέσα στη Χάγη υπάρχει αισιοδοξία. Στα αγωνιστικά απών είναι ο τιμωρημένος επιθετικός Rydell Poepon, ο τραυματίας Jussi Kujala και ο Purrel Fränkel λόγω προσωπικού προβλήματος, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Gregor Breinburg. Αντίθετα οι Ted van de Pavert και Ziguy Badibanga αναμένεται να επιστρέψουν στην ώρα τους. Ο προπονητής επέστησε την προσοχή στο παιχνίδι αντεπιθέσεων των γηπεδούχων που διαθέτουν ταχύτατους παίχτες μπροστά και στο καλό δεκάρι τους. 
Πρόταση: Θα συμφωνήσω με τον προπονητή των φιλοξενούμενων και για αυτό καλύτερα να περιμένουμε το 2ο παιχνίδι και να ποντάρουμε στις αντεπιθέσεις της Den Bosch αν μας ευνοήσει το σημερινό αποτέλεσμα! Όποιος θέλει να ασχοληθεί ας ρίξει κάνα ψιλό στο Χ του 3,25...
(Ημίχρονο 0:0 / Τελικό 0:0)

Willem II Tilburg - Sparta Rotterdam  (Play-Out, 1st Group)
Ας το αφήσουμε για σήμερα και βλέπουμε την Κυριακή τι μπορεί να γίνει...
(Ημίχρονο 2:1 / Τελικό 2:1)

S.C. Cambuur - V.V.V. Venlo  (Play-Out, 2nd Group)
Στην γηπεδούχο εξέδωσαν ανακοίνωση προειδοποιώντας τους φιλάθλους να μην πιουν πολύ (προλαβαίνουν μιας και το παιχνίδι αρχίζει στις 9 τοπική) γιατί θα τους απαγορευτεί η είσοδος! Στα αγωνιστικά οι Martijn van der Laan και Sandor van der Heide είναι τραυματίες και ο Melvin de Leeuw τιμωρημένος. Η ομάδα φαίνεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τη σεζόν με μεγάλη νίκη επί της F.C. Twente με 4-2 αλλά παρόλα αυτά δεν εξασφάλισαν την παραμονή. Για το σημερινό παιχνίδι ταξίδεψε στο Leeuwarden με πλήρη αποστολή.
Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι 2 ομάδες ήταν τη σεζόν 2008-2009 όπου η Venlo κατέκτησε το πρωτάθλημα της Eerste Divisie αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκε και στους 2 αγώνες κόντρα στην Cambuur. Οι ομάδες αναμετρήθηκαν άλλες 4 φορές για τα Play-Out με τους γηπεδούχους να κερδίζουν και τις 4! 
Πρόταση: Venlo τερμάτισε στην 16η θέση της Eredivisie με τον εντυπωσιακό απολογισμό της 1 νίκης και των 16 ηττών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της!  Από την άλλη η Cambuur ναι μεν τερμάτισε 7η αλλά ο εντός έδρας απολογισμός της ήταν λίγο κάτω από αυτόν της πρωταθλήτριας (12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες). Βάζουμε μέσα και την θετική προϊστορία και... πάμε με τον 1 του 2,50 για την μικρή ομάδα της Φριζίας και αν καταφέρει ας κάνει η φιλοξενούμενη την ανατροπή στον επαναληπτικό!
(Ημίχρονο 0:0 / Τελικό 0:0)

Helmond Sport - F.C. Eindhoven (Play-Out, 2nd Group)
Μια από τα ίδια με το παιχνίδι Willem II Tilburg - Sparta Rotterdam κι εδώ...
(Ημίχρονο 0:0 / Τελικό 1:0)


Eredivisie Play-Out ή Eerste Divisie (Jupiler League) Play-Off
Το Πανόραμα
Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India