Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Premier League - Day 35. Μπέρδεμα πάνω, μπέρδεμα κάτω...

Η Premiership πλησιάζει προς το τέλος και τα βλέμματα στρέφονται σε δύο «μάχες». Η πρώτη αφορά την τέταρτη θέση, και φυσικά τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Tottenham, Newcastle, Chelsea θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως η μία θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Η δεύτερη αφορά τον υποβιβασμό και είναι πολύ ενδιαφέρουσα: Aston Villa, Wigan, QPR, Bolton, Blackburn – 2 από αυτές θα μας αποχαιρετήσουν στο τέλος του πρωταθλήματος. Και στις δύο μάχες, τα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι «αίμα και άμμος»! Εννοείται πως δεν παίζει κανένα ρόλο, ποια ομάδα ήταν καλύτερη έως τώρα: το κίνητρο παίζει το σημαντικότερο ρόλο, οπότε να περιμένετε εκπλήξεις.


- Fulham - Wigan
Η Fulham είναι 10η, αδιάφορη. Με αντίπαλο τη Wigan δίνει, θεωρητικά, το πιο εύκολο παιχνίδι από όσα της απομένουν. Στόχος τη, πλέον, είναι το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία, αν και βάσει προγράμματος, δε νομίζω να τερματίσουν πάνω από τη 10η θέση. Στο Craven Cottage τις περισσότερες φορές σκοράρει (ας είναι καλά ο Dempsey). Πάνε ξεκούραστοι στο αυριανό ματς, καθώς δεν αγωνίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο, λόγω των υποχρεώσεων της Liverpool στο FA Cup.
H Wigan κατάφερε να μας διαψεύσει και μπράβο της. Από το Φλεβάρη και έπειτα, έβαλε σε εφαρμογή το  «πρόγραμμα σωτηρίας» και το ακολουθεί χωρίς να παρεκκλίνει! Στα τελευταία 5 παιχνίδια κέρδισε 12 από τους 15 βαθμούς (με νίκες εναντίον των Liverpool, Arsenal, Manchester United)! Πορεία πρωταθλητισμού, που της έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο αυριανό παιχνίδι απλά δε θέλει να χάσει, αν και με ήττα δε θα τα βάψουν μαύρα. Έχει το ευκολότερο πρόγραμμα από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή (με Blackburn και Wolves τα δύο τελευταία παιχνίδια), αν και μόνο με τις εμφανίσεις που κάνει, μας πείθει ότι θα τα καταφέρει νωρίτερα.
Οι Lattics έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Θα κυνηγήσουν το γκολ και πιστεύω πως θα το πετύχουν. Από την άλλοι, οι Cottagers είναι πολύ σκληροτράχηλη, αλλά και ποιοτική ομάδα. Όμως, όσο κι αν οι φιλοξενούμενοι προσέχουν την άμυνά τους, η επιθετική λειτουργία της Fulham θα τα καταφέρει. Goal/goal.

- Arsenal - Chelsea
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το ξεκάθαρο φαβορί ήταν η Chelsea, όμως στο τέλος έχασε 3-5. Τώρα, φαβορί είναι η Arsenal. Λέτε να έρθει το διπλό;
Δύσκολα. Η Arsenal με νίκη καπαρώνει την 3η θέση και αφήνει την τέταρτη στους 3 που ακολουθούν. Με ισοπαλία και ήττα κρατάει το προβάδισμα, αλλά δε θα έχει περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα. Έχασε από τη Wigan την προηγούμενη αγωνιστική, οπότε περιμένω να σοβαρευτεί ενόψει Chelsea.
Οι Blues έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που παλεύουν για την 4άδα. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δίνουν αγώνα κάθε 4η μέρα (περίπου): στο πρωτάθλημα πρέπει να αντιμετωπίσουν Arsenal, Liverpool, Newcastle, QPR, ενώ ενδιάμεσα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Barcelona για το Champions League, αλλά και τη Liverpool για τον τελικό του FA Cup. Επτά παιχνίδια σε 20 μέρες που κρίνουν τα πάντα (προσθέστε ότι την προηγούμενη βδομάδα έπαιξαν με Tottenham και Barcelona). Σε όλα της τα παιχνίδια με τον Di Matteο στον πάγκο, επιτυγχάνονται 1-3 γκολ, δηλαδή το over βγαίνει στο «τσακ» (εκτός του παιχνιδιού με τη Villa). Ξεκάθαροι, αμυντικοί προσανατολισμοί.
Οι Gunners είναι πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, σε σχέση με τους Blues, οι οποίοι παίζουν σε τρία μέτωπα, και ήδη τους απασχολεί η ρεβάνς στο Camp Nou. Η άμυνά τους έδειξε ευάλωτη απέναντι στην Barcelona και παίχτες όπως Van Persie, Walcott, Gervinho, Chamberlain μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, αν βρουν ελάχιστο χώρο. Βέβαια, και η άμυνα της Arsenal δεν είναι καλύτερη και σε συνδυασμό με την απουσία του Arteta, θα πρέπει να προσέξουν πολύ. Νομίζω, όμως, ότι θα τους βοηθήσει η κούραση των αντιπάλων. Αν και φοβάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς στα ντέρμπι ανασταίνονται και οι νεκροί, θα επιλέξω τη νίκη της Arsenal.

- QPR - Tottenham
Άντε, βγάλε άκρη με αυτό το παιχνίδι. Ή καλύτερα, βγάλε άκρη με αυτούς τους δύο. Η QPR στα παιχνίδια με τους μεγάλους είναι «με το μαχαίρι στο στόμα», δύσκολο να την κερδίσεις. Με τις ομάδες που παλεύουν μετράει πολλές ήττες και αυτό είναι, ίσως, που θα τη στείλει στην Championship. Προσωπικά, θεωρώ ότι θα είναι μία από τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τη Wolves. Αν και οι εμφανίσεις της θα είναι καλές στα τελευταία ματς, το πρόγραμμά της περιλαμβάνει Tottenham, Chelsea, Stoke, Manchester City και πρέπει να βρει τουλάχιστον 6 βαθμούς για να ελπίζει. Ζόρικο… Αλλά όχι και αδύνατο…
Η Tottenham πληρώνει τη φιλολογία γύρω από το όνομα του Redknapp, όσον αφορά τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Από όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις, η Tottenham από διεκδικήτρια του τίτλου έγινε διεκδικήτρια της 4ης θέσης! Η διαφορά ποιότητας από τους Hoops είναι δεδομένη, αλλά πως α τους εμπιστευτείς με μία νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια; Το κίνητρο βέβαια για την 3η θέση είναι τεράστιο και το πρόγραμμά τους, «βατό». Περιμένω να συνέλθουν από αύριο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δε βολεύεται με την ισοπαλία. Η QPR χάνεται και η Tottenham μπαίνει σε περιπέτειες για την τετράδα, καθώς η Newcastle παραμονεύει. Η παρουσία των Cisse, Zamora, σε συνδυασμό με το πάθος των συμπαιχτών τους απέναντι στους «μεγάλους» , μου δείχνουν γκολ για τους γηπεδούχους Rangers. O πληγωμένος εγωισμός των παιχτών της Tottenham (λόγω της ήττας, 1-5, από την Chelsea), αλλά και η διαφορά ποιότητας από τον αντίπαλο, μου δίνουν γκολ και από τους φιλοξενούμενους Spurs. Θα ποντάρω στο over, καθώς και οι δύο θα κυνηγήσουν τη νίκη.


Καλό σαββατοκύριακο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India