Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Championship - Day 43. Southampton - Reading (preview) Άξιοι για πρωταθλητές

Δεν το περιμέναμε, αλλά είναι πλέον γεγονός: η Southampton αντιμετωπίζει τη Reading, σε ματς – τίτλου, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος της φετινής Championship. Κι αν για τους Saints είχαμε τη σιγουριά ότι θα είναι ψηλά ως το τέλος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους Royals. Championship, 43η αγωνιστική, ισοβαθμία στους 82 βαθμούς, με τη West Ham στους 76 να περιμένει στραβοπάτημα. Δύο ομάδες, οι οποίες στα τελευταία 15 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχουν χάσει 1 φορά! Μην απορείτε με τη σημερινή ανάρτηση: θα ασχοληθούμε αρκετές φορές του χρόνου, μαζί τους…

-     SOUTHAMPTON
Κατά τη γνώμη μου, είναι η ομάδα που πρέπει να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια της απευθείας ανόδου στην Premiership. Έχει επιδείξει απίστευτη σταθερότητα στη διάρκεια της σεζόν και έχει τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα (8), αλλά και τη καλύτερη επίθεση της Championship (76). Πώς να μην την έχει, άλλωστε, όταν έχει επιθετικό τον Rickie Lambert! 26 γκολ για την ώρα (10 στα τελευταία 9 παιχνίδια!), ενώ έχει ως στόχο να φτάσει τα 30. Με 4 παιχνίδια να απομένουν, μάλλον εύκολος στόχος μου φαίνεται… Έχει το στυλ ποδοσφαιριστή που μου αρέσει: 30 χρονών, δεν έχει παίξει ποτέ στην Premier League (στην Championship παίζει δεύτερη χρονιά, κι όμως τα 20 γκολ τα έχει κάθε χρόνο σίγουρα), οι φιλοδοξίες του παραμένουν υψηλές. Σίγουρα υποψήφιος για το βραβείο του Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς στην Championship. Τον πλαισιώνει ο Billy Sharp, ενώ ποιότητα στο χώρο του κέντρου προσδίδει ο Adam Lallana με 10 γκολ/ 8 ασίστ.
Οι πιθανότητες είναι ελαφρώς με το μέρος τους. Εντός έδρας παρουσιάζουν πολύ καλό πρόσωπο και, τουλάχιστον στα ντέρμπι είναι πολύ σοβαροί.

-     READING
Κι ενώ όλοι περιμέναμε για το δέυτερο εισιτήριο να παλέψει η West Ham και η Blackpool, αθόρυβα μπήκαν σφήνες η Reading και η Birmingham! Ειδικά η πρώτη, ισοβαθμεί με τη Southamtpon και 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, είναι το φαβορί για να κερδίσει μαζί της την απευθείας άνοδο. Είναι η καλύτερη ομάδα, αμυντικά (36 γκολ) ενώ διακρίνεται από πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Οι ακραίοι χαφ τους (Kebe, McAnuff) έχουν μαζί 19 ασιστ και 8 γκολ και συμπληρώνουν άψογα το επιθετικό δίδυμο των Le Fondre και Hunt των 17 γκολ. Με αντίπαλο τη Reading, δεν ξέρεις από ποιον να φυλαχτείς! Θα προσπαθήσουν πρώτα για το βαθμό της ισοπαλίας, αν και δεν μπορούμε να ξεγράψουμε το ενδεχόμενο νίκης τους.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Και οι δύο θέλουν τη νίκη, αλλά η διαφορά των 6 βαθμών από τη West Ham τους καλύπτει και στο ενδεχόμενο ισοπαλίας. Περιμένω κλειστό παιχνίδι, μιας και κανείς τους δε θέλει να χάσει, και αν υπάρχει κάποια ομάδα που δίνω πιθανότητες να επιτεθεί λίγο περισσότερο, αυτή είναι η γηπεδούχος Southampton. Πιθανότερο σημείο είναι η ισοπάλια. Μην προτιμήσετε over/under, όλα είναι πιθανά, ανάλογα με το πότε θα επιτευχθεί το πρώτο τέρμα. Ωστόσο, αν το σκορ είναι ισόπαλό και ο χρόνος περασμένος, δύσκολα κάποιος από τους δύο θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη. Άλλωστε, οι 3 τελευταίες αγωνιστικές τους επιτρέπει να αισιοδοξούν, ακόμη κι αν δεν υπάρξει νικητής.


3 σχόλια:

birdy είπε...

Πολύ καλή η προσέγγιση σου.Όντως οι δύο καλύτερες ομάδες, ενώ στοιχηματικά μόνο με κορώνα-γράμματα βγάζεις επιλογή.Καλό Πάσχα με τύχη και υγεία σου εύχομαι.

Unknown είπε...

Στην αρχή της σεζόν, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Brighton, περίμενα ότι, τελικά, οι δύο πρώτες θα είναι η Southampton και η West Ham. Η πρώτη αποδεικνύεται απίστευτα συνεπής, παρά τις όχι τόσο καλές εμφανίσεις εκτός έδρας. Έχει κάνει την "κοιλιά" της, οπότε περιμένω δυνατό φινάλε. Η West Ham μας κρατούσε τον κακό εαυτό για το τέλος. Η Reading έφτασε στην 1η θέση ενώ κανείς δεν τις έδινε τύχη μέχρι πριν 2 μήνες. Αξίζει να ανέβει, έστω και από τα play off (μόνο με αυτοκτονία, όμως, θα χάσει την απευθείας άνοδο).

Στοιχηματικά, δεν είναι παιχνίδι για να το επιλέξεις. Η Southampton έχει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες, όμως η διαφορά ποιότητας μεταξύ των ομάδων είναι ελάχιστη. Σε παιχνίδια σαν αυτό, προτιμώ πάντα την ισοπαλία.

Καλή Ανάσταση birdy! Εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Unknown είπε...

Τι ήταν αυτό το χτεσινό; Southampton - Reading 1-3! Η Reading πέρασε στην πρώτη θέση, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, και το πρόγραμμα που έχει, της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει για την πρωτιά. Η μη επίτευξη της απευθείας ανόδου, θα θεωρηθεί έγκλημα. Αντίθετα, η Southampton θα πρέπει να προσέξει, καθώς ενδεχόμενο στραβοπάτημα στις επόμενες αγωνιστικές, είναι πιθανό να της φέρει συγκάτοικο στη δεύτερη θέση τη West Ham. Με βάση την εως τώρα πορεία της, θα είναι αμαρτία να μην ανέβει απευθείας.

Στα αγωνιστικά, η Reading μετά και από αυτό το παιχνίδι, αποτελεί τον ορισμό της αποτλεσματικότητας. Με κατοχή 60-40 κατά, και με μόλις 4 σουτ εντός εστίας, κατάφερε να πετύχει 3 γκολ και να δεχτεί μόλις 1 (σε 12 σουτ)! Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και στο παιχνίδι με τη West Ham, λίγες εβδομάδες νωρίτερα (2-4). Ο Le Fondre θύμισε, και στα δύο γκολ που πέτυχε, Fernando Torres στα καλά του! Από την άλλη, ο Lambert πέτυχε γκολ για τους Saints, έφτασε τα 27 και ψάχνει άλλα 3 (σε 3 ματς) για να φτάσει το στόχο των 30.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India