Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Super League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός


Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μέταλιστ την Πέμπτη η ψυχολογία των Πειραιωτών έπεσε κατακόρυφα, ενώ αντίθετα αυτή των Αθηναίων βελτιώθηκε.

 Το ντέρμπι των αιωνίων απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι Παναθηναϊκοί αναθάρρησαν βλέποντας ότι ο βασικός τους αντίπαλος δεν είναι τόσο άτρωτος. Με νίκη των γηπεδούχων η διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό θα μειωθεί στο βαθμό, οπότε θα δικαιούνται να “ονειρεύονται” και πάλι το πρωτάθλημα.

 Από την άλλη οι Πειραιώτες...
μαζεύουν τα κομμάτια τους μετά την ευρωπαϊκή σφαλιάρα.
Πιστεύω ότι οι προσδοκίες των Ολυμπιακών ήταν αστείες όταν έφταναν στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτές βέβαια που περιοριζόταν στην πρόκριση ήταν φυσιολογικές, ιδικά μετά την εκτός έδρας νίκη του πρώτου παιχνιδιού. Ήρθε όμως η ήττα για να τους προσγειώσει και ν’ αναδείξει τις αδυναμίες τους. 
Ο Ολυμπιακός τώρα καλείτε να ξεπεράσει τη μεγάλη απογοήτευση, λόγο των αδικαιολογήτως μεγάλων προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν. Ενώ τα πήγε αρκετά καλά στην Ευρώπη, η πορεία του φαντάζει ως αποτυχημένη.
Εντάξει φταιει και λίγο το ΑΠΟΕΛ με αυτά που καταφέρνει, οπότε δικαιολογούνται και οι παρεκτροπές…

 Σήμερα θα γίνει ένα παιχνίδι μεταξύ δυο απογοητευμένων ομάδων.
Οι κόκκινοι βέβαια έχουν την ασφάλεια των παραπάνω βαθμών, αλλά ενδεχόμενη ήττα από τον Παναθηναϊκό στη παρούσα φάση, θα φέρει το μεγάλο αφεντικό σε πολύ δύσκολη θέση.
Οι πράσινοι αν χάσουν το ματς θα χάσουν και τις ελπίδες τους, οπότε απ’ την επομένη θ’ απαιτούνται εξελίξεις.

 Νομίζω ότι ο πρώτος στόχος και των δυο είναι να μη χάσουν. Οπότε η ισοπαλία φαντάζει στα μάτια μου ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα.
Αν πρέπει να δώσω σε κάποια ομάδα προβάδισμα, αυτή θα είναι ο Παναθηναϊκός. Ο λόγος είναι ότι είχε περισσότερες μέρες να προετοιμαστεί για το ματς, ενώ έχει ανάγκη και τους βαθμούς της νίκης.
Δεν μπορώ όμως να τον χρίσω φαβορί, καθώς δεν είμαι σίγουρος αν οι Πράσινοι στο σύνολο τους θέλουν επιτυχίες και διακρίσεις αυτή τη στιγμή, ενώ οι Κόκκινοι απ’ την άλλη το παλεύουν με όλα τα μέσα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India