Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Premier League - Day 30. Ντέρμπι με φόντο το Champions League (και λοιποί..)


Επιστροφή στο blogging, μετά από μια μεγάλη περίοδο απουσίας από τα δρώμενα της betonias. Έγιναν πολλά όλο αυτό το διάστημα στη Premier League, με σημαντικότερο, φυσικά, το πρόβλημα υγείας του Fabrice Muamba της Bolton. Ευχόμαστε να τα καταφέρει και να τον ξαναδούμε στα γήπεδα. Πάμε να σχολιάσουμε τρία παιχνίδια, που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον σε αυτή την αγωνιστική.


- SwanseaEverton
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η Swansea (a.k.a. Barcelona της Ουαλίας!) είναι στην 8η θέση, τρεις (3) βαθμούς πίσω από τη Liverpool! Αν σκεφτούμε ότι οι Reds έχουν πάρει το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (λόγω κατάκτησης του League Cup), τότε η Ευρώπη είναι –υπό προϋποθέσεις- 8 βαθμούς μακριά για τη Swansea (η απόστασή της από τη Newcastle). Δύσκολο, αλλά θα το κυνηγήσουν. Το συνεχές passing game των παιχτών του Brendan Rodgers οδηγεί σε μακρόχρονη κατοχή της μπάλας, και φυσικά, σε ελαχιστοποίηση του χρόνου επιθέσεων των αντιπάλων. Στα τελευταία παιχνίδια είναι και αποτελεσματική (πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε στην αρχή της χρονιάς) και οι νίκες εναντίον των Arsenal, Manchester City και Fulham το αποδεικνύουν. Είναι ομάδα του προπονητή, πιστή στο πλάνο, το οποίο για την ώρα τους χρίζει overachievers.
Από την άλλη, η Εverton του David Moyes. Αυτή κι αν είναι ομάδα του προπονητή. Όσα χρόνια θυμάμαι τον Moyes στο τιμόνι τους, έχει να παλέψει με ένα σωρό προβλήματα, αλλά πάντα διατηρεί σε καλό επίπεδο τους Toffees. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσει ο Rodwell (σπουδαίος πιτσιρικάς, περιμένω να μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον και παιδί από τα σπλάχνα της Everton). To 3-0 από τη Liverpool είναι νωπό και χαλάει τη γενικά καλή εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών. Ομάδα με σκαμπανεβάσματα, όμως μόνο δύο βαθμούς πίσω από τη Swansea!
Θα πάω στον άσο των γηπεδούχων. Δεν έχει εύκολο προγνωστικό το παιχνίδι, αλλά θα βασιστώ στην αναξιοπιστία της Everton, αλλά και στην πολύ καλή έδρα των γηπεδούχων. Κλειστό παιχνίδι, αλλά νίκη της Swansea.

- Arsenal – Aston Villa
Πλάκα πλάκα, η Arsenal των χιλίων προβλημάτων στην αρχή της σεζόν, με τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του Wenger, βρίσκεται στη 3η θέση και αρχίζει να δείχνει ότι είναι το φαβορί, απέναντι στις Tottenham, Chelsea! Καταλαβαίνουμε ότι στο ποδόσφαιρο (και πολύ περισσότερο στην Premier League) δεν επιτρέπεται να κρίνεις κανέναν από κάποιες εμφανίσεις, αλλά τη συνολική προσπάθεια. Αυτοί που γιούχαραν τον Wenger, τώρα τον εκθειάζουν (ή έχουν εξαφανιστεί). Στο τέλος γίνεται το ταμείο και το εν λόγω πρωτάθλημα, μας διδάσκει καθε χρόνο ότι απαιτεί υπομονή για να ασχοληθείς μαζί του.
Η Arsenal κυνηγά τη απευθείας έξοδο στο Champions League, δηλαδή την 3η θέση. Άρα, πάει με μόνο σκοπό τη νίκη. Βέβαια, έχει μεγάλο άστρο σαν ομάδα, καθώς ο Van Persie συνεχίζει να δίνει βαθμούς απλόχερα, αλλά για να μην αδικώ και την προσπάθεια των υπολοίπων, όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι και έφεραν τη ομάδα ξανά ψηλά. Αντίθετα, η Aston Villa είναι μια αλλοπρόσαλλη ομάδα, η οποία ενώ έχει πολύ καλούς επιθετικούς, ακολουθεί τις αμυντικές τακτικές του προπονητή της (χωρίς να τα καταφέρνει καλά). Από τη στιγμή που ο Bent είναι απών και ο Robbie Keane επέστρεψε στους LA Galaxy, δυσκολεύει η πιθανότητα σκοραρίσματος των Villans.
Λαμβάνοντας υπόψη το momentum των γηπεδούχων, βλέπω νίκη της Arsenal, αλλά λόγω χαμηλής απόδοσης, θα προτείνω τη νίκη με 2 γκολ διαφορά.

- Chelsea - Tottenham
Λονδρέζικο ντέρμπι- φωτιά! Έρχονται και οι δύο από άσχημα αποτελέσματα (ήττα από City, ισοπαλία με Stoke αντίστοιχα), αλλά ο στόχος είναι ένας: κατάληψη της 4ης θέσης (ή της 3ης). Οι Blues έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν μετά την απόλυση του Andres Villas-Boas. Μάλλον, οι παίχτες θυμήθηκαν την μπάλα που είχαν ξεχάσει… Το highlight της νέας περιόδου είναι η πρόκριση επί της Napoli. Ο Terry επιστρέφει από τον τραυματισμό και η παρουσία του σε τέτοια παιχνίδια είναι απαραίτητη. Σημαντικές οι επιστροφές των Sturridge, Drogba και Essien.
Η Tottenham πριν από ένα μήνα πήγαινε για πρωτάθλημα και τώρα παλεύει για την 4άδα! Σας παραπέμπω στο προηγούμενο παιχνίδι που σχολιάσαμε σήμερα, και σε αυτά που είπαμε για τις γρήγορες κριτικές. Ωστόσο, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, έστω κι αν δεν παίρνει αποτελέσματα, τελευταία. Μαλλον οι συζητήσεις γύρω από τον Redknapp και την πιθανή ανάληψη της Εθνικής Αγγλίας την αποπροσανατόλισαν… Οι απουσίες των Adebayor και Lennon την αποδυναμώνουν.
Αν και βλέπω νίκη της Chelsea, διστάζω να το προτείνω, γιατί είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Φοβάμαι μήπως η Tottenham ξυπνήσει και τα φέρει όλα ανάποδα. Θα πάω στην πιο φυσιολογική επιλογή του over. Καλή απόδοση και δύο ομάδες οι οποίες σκοράρουν εύκολα. H εικόνα της Chelsea τον τελευταίο μήνα είναι ενθαρρυντική και έχει κάθε λόγο να χρίζεται φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ποντάρω στη φόρμα της, αλλά και στα αμυντικά κενά της.


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India