Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ligue 1 . Week 29 – Απαγορεύονται τα στραβοπατήματα


Όπως αναφέρω και στον τίτλο στην 29η αγωνιστική απαγορεύονται τα στραβοπατήματα ειδικά για τους δύο πρωτοπόρους. Η PSG αντιμετωπίζει την Bordeaux στο Παρίσι και η Montpellier την Saint-Etienne στο Stade de la Mosson! Δύο πονηρά παιχνίδια αφού και οι δύο φιλοξενούμενοι είναι επικίνδυνοι στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Την τριάδα θα συμπληρώσει η Toulouse που υποδέχεται την Auxerre στην τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων να παραμείνουν στην κατηγορία…


Paris Saint Germain vs Girondins de Bordeaux  :  Οι αριστοκράτες της πρωτεύουσας δέχτηκαν την πρώτη τους ήττα στο παιχνίδι μεσοβδόμαδα για το κύπελλο υπό την καθοδήγηση του Ancelotti! Η εντύπωσή μου είναι πως δεν τους πείραξε και πολύ αφού πρωταρχικός τους στόχος είναι το πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα έχουν σταθεί πολύ τυχεροί αφού στα τελευταία 5 παιχνίδια έχουν σκοράρει στις καθυστερήσεις και έτσι έχουν σώσει πολύτιμους βαθμούς. Αυτό δείχνει χαρακτήρα και θέληση για το πρωτάθλημα αλλά δείχνει και τις αδυναμίες που έχει ακόμη σαν ομάδα μιας και δεν έχει μονταριστεί ακόμη. Οι Γιρονδίνοι από την άλλη έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά μετά τη αλλαγή του συστήματος από τον Gillot. Ο ίδιος δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του αφού περιμένει περισσότερα από τους παίχτες του. Παρόλα αυτά τα πάνε εξαιρετικά απέναντι σε ομάδες που έχουν κατοχή και είναι δύσκολο να τους διασπάσεις την άμυνα. Το σύστημα που παίζουν τους βολεύει σε αυτό το παιχνίδι αφού στηρίζεται πολύ στις αντεπιθέσεις και τη δυνατή άμυνα. Στο 1.60 είναι ο άσσος και θα τον προτιμήσω λόγω της σταθερότητας, της θέλησης και της ανάγκης να μην χαθούν βαθμοί των πρωτευουσιάνων. Και το Χ δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη πάντως!

Montpellier Herault SC vs AS Saint-Etienne  :  Μετά τα χαστούκια της προηγούμενης αγωνιστικής αλλά και μεσοβδόμαδα στο κύπελλο οι γηπεδούχοι καλούνται να αφήσουν πίσω τους τις κακές εμφανίσεις και να επανέρθουν στις νίκες αφού δεν έχουν περιθώρια για απώλειες! Το καλό για αυτούς είναι ότι στην έδρα τους είναι πολύ σταθεροί στις εμφανίσεις τους και συνεπής στα αποτελέσματά τους αφού είναι πρώτοι στην σχετική λίστα. Αντιμετωπίζουν όμως μία ομάδα που το παιχνίδι της στηρίζεται στις αντεπιθέσεις και θα είναι εξαιρετικά πιθανό το πληρώσουν σε μία από αυτές από τη στιγμή μάλιστα που είναι τιμωρημένοι δύο από τους κεντρικούς τους αμυντικούς. Η Saint-Etienne αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, να χτυπήσει με τους εξαιρετικά γρήγορους επιθετικούς της στην αντεπίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αιχμή της επίθεσης, Aubameyang, έχει σκοράρει τα 8 από τα 11 γκολ σε παιχνίδια εκτός έδρας. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι όπως και αυτό με της PSG με τη Bordeaux με τον άσσο να δίνει και σε αυτό το παιχνίδι 1.60! Για τους ίδιους ακριβώς λόγους προτιμώ τον άσσο μόνο που σε αυτό το παιχνίδι το Χ έχει περισσότερες πιθανότητες.

Toulouse FC vs AJ Auxerre  :  Οι γηπεδούχοι της Toulouse βρίσκονται στην τέταρτη θέση κάτι που έχει προκαλέσει έκπληξη. Στο άρθρο μου για την Toulouse αναφέρθηκα για το βήμα παραπάνω που χρειάζεται να κάνει αυτή η ομάδα αλλά ο Casanova τουλάχιστον για φέτος δεν προτίθεται να το κάνει. Ο ίδιος λέει ότι ο αρχικός στόχος ήταν η σωτηρία(!) και τώρα που σώθηκαν ο στόχος είναι να τερματίσουν πιο πάνω από τη όγδοη που τερμάτισαν την περσινή περίοδο! Οι Βουργουνδοί από την άλλη παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά αν όχι το τελευταίο. Ο Fournier απολύθηκε και την “mission impossible” όπως τη χαρακτήρισε ανέλαβε ο Wallemme. Ο ίδιος αναφέρθηκε ότι θα στηριχθεί στις πιθανότητες του 20% που έχει η ομάδα του να παραμείνει στη Ligue 1 και αυτές θα κυνηγήσει αρχής γενομένης με το παιχνίδι στην Toulouse. Συμπλήρωσε ότι θα είναι λάθος να πάνε σε αυτό το παιχνίδι και να επιτεθούν κατά κύματα και ότι πρέπει να βρουν μια ισορροπία στον τρόπο παιχνιδιού τους. Το θέμα όμως για τον καινούργιο προπονητή της Auxerre είναι ότι θα του λείπει η μισή ραχοκοκαλιά της ομάδας (Oliech, Traore, Edouard Cisse) κάτι που θα δυσκολέψει πολύ το έργο του. Μπορεί η αλλαγή προπονητή να φέρνει αισιοδοξία αλλά η Toulouse είναι πολύ σκληρή για να έχουμε έκπληξη σε αυτό το παιχνίδι. Όπως συνήθως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι γηπεδούχοι θα βρουν ένα γκολ που θα τους δώσει το παιχνίδι. Άσσος στο 1.55!

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Άντε ρε ομαδάρα! Πέταξε τον Γκαμέιρο να παστελώσει δυο τεμάχια κι άντε γεια.

Unknown είπε...

Οι 5 νίκες της PSG στις καθυστερήσεις δε μου φαίνονται τυχερές. Εάν ήταν μία, θα συμφωνούσα, αλλά 5;; Μάλλον ο χαρακτήρας πρωταθλητή άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια. Μακάρι πάντως να νικήσει η Montpellier και να συνεχιστεί το όμορφο κυνηγητό του φετινού Championnat.

ΥΓ. Αν και βλέπω νίκη της Toulouse, αυτό το 1.55 με φοβίζει αρκετά. Σίγουρα αποκλείεις το Χ; Όχι ότι πιστεύω την Auxerre, αλλά φοβάμαι μήπως εμφανιστεί το ένστικτο της "επιβίωσης". (Υπόθεση κάνω, δεν το πολυπιστεύω)..

Unknown είπε...

Jim δεν συμφωνώ με το να νικήσει η Montpellier που λες… Για να έχει ενδιαφέρον, δεν πρέπει να νικήσει κανένας από τους τρεις γηπεδούχους… χαχαχα
Βέβαια ο Αντώνης τα βλέπει όλα άσσους και δικαιολογημένα, αλλά για να έχει ενδιαφέρον πρέπει να στραβώσουν όλα…

Πιστεύω ότι οι γηπεδούχοι είναι τα φαβορί, αλλά με προβληματίζουν λίγο οι φιλοξενούμενοι. Πολύ σωστά τίθεται θέμα ισοπαλίας σ’ αυτά τα παιχνίδια, ακόμη και διπλού θα έλεγα εγώ.
Θα τα παλέψουν τα παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι, ακόμη και η Auxerre που λεει ο Jim.

Αντώνη, θεωρώ την ισοπαλία στο Valenciennes – Rennes το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Όπως και να το δω, δεν βλέπω νικητή… τι λες ?

Adons είπε...

Φίλε μου JIm το θέμα με τα γκολ στις καθυστερήσεις είναι το πότε θα σπάσει αυτό! Κάποια στιγμή θα το πλήρωσει αλλά ας ελπίσουμε να βάλουν μυαλό για να είναι ευχαριστημένος ο KANTHAROS και να μας βγει και η τριάδα αυτής της αγωνιστικής. Για την Toulouse αποδείχθηκε εύκολος ο άσσος αφού η τραγική ομάδα της Auxerre ούτε αυτό το ένστικτο δεν μπόρεσε να βγάλει.Η Montpellier κέρδισε πολύ δύσκολα την αντίπαλό της με γκολ από τον συνήθη ύποπτο Giroud και με λίγο σπρώξιμο από τον διαιτητή. Δεν μου αρέσει να το παίζω μετά Χριστον προφήτης αλλά ο άσσος της Valenciennes ήταν κάτι φανερό μετά το μεσοβδόμαδο παιχνίδι που είχαν μεταξύ τους. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις το αποτέλεσμα δεν είναι δύσκολο να το δεις.

Θέλω να τονίσω γενικά ότι τους άσσους αυτούς δεν αξίζει κάποιος να τους παίξει αφού για τέτοιες αποδόσεις μπορεί κάποιος να σπάσει και να κλαις τα λεφτά σου.

Μέχρι τώρα έχουμε πιάσει τους δύο και ελπίσουμε να μην μας κάνει τη ζημιά η Bordeaux.

Ανώνυμος είπε...

Montpellier και ξερο ψωμι Adons...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India