Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ligue 1 . Week 28 – Derby du Rhone (preview)


Φυσικά μιλάμε για δύο ομάδες που η αντιπαλότητά τους κράτα από παλιά. Όπως κάθε derby που σέβεται την ύπαρξή του είναι και αυτό μεταξύ των φτωχών και των εργατών με τους πλούσιους και τους αφεντάδες. Ή αλλιώς όπως έχει επικρατήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση οι φτωχοί των μπλε γιακάδων εναντίων των πλουσίων με τους άσπρους γιακάδες! Αν δεν έχετε καταλάβει ως τώρα μιλάμε για το derby της κοιλάδας του RhoneSaint-Etienne vs Olympique Lyonnais.


AS Saint-Etienne  :  Οι Les Verts είναι μια ομάδα καθαρά γαλλική. Αν εξαιρέσεις τους αφρικανούς που στο championnat θεωρούνται Γάλλοι έχει μόνο ένα ξένο και αυτός είναι ο Ρουμάνος Nicolita. Έτσι ως γνήσια γαλλική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο ελαφρώς άτεχνο αλλά με πολύ τακτική. Είναι μια νέα ομάδα με πολύ γρήγορη επίθεση γι’ αυτό άλλωστε και παίζει με αντεπιθέσεις. Αμυντικά είναι μέτρια και αν δεν ήταν ο Ruffier που κάνει εκπληκτική χρονιά, κάτι που περιμέναμε και είχαμε επισημάνει, τότε σίγουρα δεν θα βρίσκονταν τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Νομίζω ότι είναι μια ομάδα που ακόμη έχει κόμπλεξ απέναντι σε καλύτερες ομάδες από αυτή, κάτι που έχει τονίσει και ο Galtier συμπληρώνοντας ειδικά για αυτό το ματς ότι δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοια παιχνίδια και ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Οι Les Verts παρουσιάζονται ως φαβορί από τα γαλλικά μέσα  Θέλοντας να αποποιηθεί αυτό τον ρόλο τόνισε ότι μόνο αν είναι συγκεντρωμένοι και τυχεροί θα κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Σημαντικές απουσίες δεν θα έχει αφού μόνο ο τιμωρημένος Mignot και ο τραυματίας Lemoine θα λείπουν από την αναμέτρηση.

Olympique Lyonnais  :  Οι Les Gones ψάχνονται ώστε να κάνουν ένα καλό σερί θετικών αποτελεσμάτων για να τους ανεβεί η ψυχολογία μετά την επικράτησή τους στο Gerland επί της Lille και αυτό το παιχνίδι είναι ότι πρέπει για αυτό το σκοπό. Μια νίκη εκτός έδρας επί των πιο μισητών εχθρών σου θα ανεβάσει όλη την ομάδα αλλά θα ηρεμίσει και τους φιλάθλους που τον τελευταίο καιρό είχαν αγριέψει. Αγωνιστικά δεν έχω να πω πολλά πράγματα αφού ο τρόπος που παίζει είναι περίπου ίδιος με αυτόν που έπαιξε και με το ΑΠΟΕΛ και αναφέραμε στην ξεχωριστή ανάρτηση. Απλά μερικές φορές κάποιες προσωπικές ενέργειες βγαίνουν και σκοράρει. Κάτι ανάλογο έγινε και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Lille. Φέτος τα στατιστικά της είναι τραγικά στα εκτός έδρας παιχνίδια και θα στηριχθει στην πολύ καλή προϊστορία που έχει τα τελευταία χρόνια στην έδρα της Saint-Etienne(έχει 11 αγώνες αήττητη). Από την αναμέτρηση θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Lovren και οι εδώ και πολύ καιρό τραυματίες Mensah και Gourcuff.

Όπως είναι λογικό σε τέτοια παιχνίδια οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλύτερη φόρμα και τα αποτελέσματά τους την καινούργια χρονιά ήταν εκπληκτικά. Αυτά άλλωστε τους οδήγησαν να διεκδικούν τρίτη θέση. Θα στηριχθώ στην πολύ καλή προϊστορία που έχει η Lyon όμως και νομίζω ότι το Χ με απόδοση 3.00 είναι ότι πρέπει.

4 σχόλια:

FrancescoTotti10 είπε...

Adons συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά σε ένα τόσο μεγάλο derby (όπως άλλωστε και στα περισσότερα derby). Για μένα το ματς είναι no bet ειδικά από τη στιγμή που φέτος οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να ρίξω κανένα "ψιλό" στο over.

Adons είπε...

francescoTotti10 έχεις δίκιο όταν λες ότι τέτοια παιχνίδια είναι no bet. Σύνήθως σε τέτοια παιχνίδια είναι μοιρασμένες οι αποδόσεις.

Τελικά πέσαμε και οι δύο έξω...0-1 έληξε το ματς υπερ της Lyonμε ένα γκολ του Gomis στο 81'!

FrancescoTotti10 είπε...

Adons παρακολούθησα τον αγώνα χθες. Ήταν "αμαρτία" που δεν πληρώθηκα χθες το over με τις ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν!! Πάντως γενικά τα χθεσινά αποτελέσματα έδειξαν για άλλη μία φορά ότι το championnat αποτελεί το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για προγνωστικά.

Adons είπε...

Γενικά είναι αμαρτία να μην πληρωνόμαστε...χιχι αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου για το championnat. Βέβαια χτες σε στο παιχνίδι με τη Montpellier έπαιξε και λίγο ο διαιτητής το ρόλο του αφού οι Νότιοι έπαιζαν από το πρώτο ημίχρονο με 10 και από το 60 με 9. Τι να πεις και τι να αφήσεις...Ήττα η Marseille στην έδρα της, ισοπαλία οι Γιρονδίνοι στο Bordeaux αφου ισοφαρίστηκε στο 92 αλλά και η ισοπαλία της πρωτοπόρου που ισοφάρισε πάλι στις καθυστερήσεις. Κάποια στιγμή θα το πληρώσει όμως...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India