Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ligue 1 . Week 28 – Οι έξοδοι των πρωτοπόρων και η μάχη της 3ης θέσης


28η αγωνιστική στο championnat και το ενδιαφέρον των φιλάθλων χωρίζεται σε τρία μέρη. Οι μάχες των πρωτοπόρων είναι αυτές που τραβούν τα βλέμματα πάνω τους όπως είναι και λογικό αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για την διεκδίκηση της 3ης θέσης και η μάχη της παραμονής με τις μισές ομάδες του βαθμολογικού πίνακα να μην μπορούν να ξεφύγουν αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη! Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ σφιχτό και η αγωνία όσων το παρακολουθούν είναι στο κατακόρυφο.


AS Nancy Lorainne vs Montpellier Herault SC  :  Οι γηπεδούχοι μετά την εύκολη νίκη επί της Lyon στην έδρα τους αναθάρρησαν και άρχισαν να πιστεύουν στην παραμονή. Μετά από αυτή τη νίκη βρίσκονται σε ανοδική πορεία και οι προσθήκες των Mollo, Puygrenier, Bayal δείχνουν να αποδίδουν αφού η αμυντική γραμμή έγινε πιο έμπειρη και σφιχτή ενώ η ταχύτητα και δημιουργικότητα του Mollo δείχνει να δένει με τους Bakal και Niculae. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους για κατάκτηση του τίτλου με τον Giroud να συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα. Το διπλό δίνει απόδοση 2.05 κάτι που μου προκαλεί έκπληξη και με φοβίζει. Παρόλα αυτά εγώ θα το στηρίξω.

Stade Rennais FC vs Toulouse FC  :  Δύο ομάδες που κυνηγούν τη Lille. Η Rennes είναι απρόβλεπτη ομάδα χωρίς σταθερές εμφανίσεις ως τώρα στο πρωτάθλημα κάτι που έχει εκνευρίσει τον Antonetti αφού η ομάδα του θα μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Στην έδρα τους έχουν ήδη 7 ισοπαλίες κάτι που σημαίνει χαμένους βαθμούς. Η σταθερότητα του MVila στο κέντρο και οι απρόβλεπτες και γρήγορες κινήσεις των επιθετικών της την κάνουν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα από τη μέση και μπροστά. Τα κενά όμως διαστήματα στη άμυνα αλλά και η ανικανότητά τους στις στημένες μπάλες είναι τα στοιχεία που τις κοστίζουν βαθμούς. Στην ίδια ψυχολογία είναι και ο Casanova ο οποίος έχει παράπονα από τους παίχτες του όταν πετυχαίνουν πρώτοι γκολ. Η ομάδα του μόλις σκοράρει κάθεται πίσω και αμύνεται και μερικές φορές το πληρώνει όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Περιμένω κλειστό παιχνίδι με τη Rennes να είναι λίγο καλύτερη και να έχει την κατοχή της μπάλας. Νομίζω εύκολα ή δύσκολα η ομάδα της Βρετάνης θα το πάρει το παιχνίδι. Πολύ καλός άσσος στο 1.90.

LOSC Lille Metropole vs Valenciennes FC  :  Το παιχνίδι μπορεί να ονομαστεί και ως το φιλικό derby του Βορρά αφού οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις. Και οι δύο όμως καίγονται για βαθμούς. O Pedretti, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι με τα άσχημα αποτελέσματα με την Auxerre και την Lyon χάθηκε η υπόθεση τίτλος και ότι τώρα πρέπει να κοιτούν προς τα πίσω για να μην τους ξεπεράσουν οι ομάδες που ακολουθούν. Οι πρωταθλητές δεν έχουν την πολυτέλεια για άλλους χαμένους βαθμούς ειδικά στην έδρα τους και θέλουν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι με κάθε τρόπο. Από τη άλλη, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους την προηγούμενη αγωνιστική και την έχασαν μέσα σε 7 λεπτά. Θα προσπαθήσουν για το καλύτερο σε αυτό το ματς όπου και ο ένας βαθμός δεν θα είναι και άσχημος. Έχω την εντύπωση όμως ότι η Lille δεν θα το χάσει αυτό το παιχνίδι και  θα το πάρει με κάθε κόστος. Ο άσσος είναι μικρός στο 1.50 αλλά για να συμπληρωθεί μια τριάδα είναι μια χαρά.

1 σχόλια:

Adons είπε...

H Montpellier δεν τα κατάφερε και έχασε το παιχνίδι με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του. Βέβαια αυτό είναι λογικό αφού οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 9 παίχτες με τον διαιτητή να είναι λίγο αυστηρός με τις αποφάσεις του κατά της Montpellier.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India