Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ligue 1 . Week 26 – Lorient FC vs Stade Rennais FC (preview) – Το Derby της Βρετάνης


Το τοπικό derby μεταξύ αυτών των δύο ομάδων είναι αυτό που ξεχωρίζει αυτή την αγωνιστική και τραβά τα βλέμματα των θεατών πάνω του. Και οι δύο προσπαθούν να βρουν την χαμένη τους φόρμα που έχουν απολέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό κάτι που τους έχει στοιχίσει σε βαθμούς, κυρίως τη γηπεδούχο Lorient, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μακριά από τους στόχους τους! Το τοπικό derby όμως… είναι τοπικό derby


FC Lorient  :  Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφέρει σχετικά με το παιχνίδι της και πως αυτό μοιάζει με το παιχνίδι της Arsenal. H ομάδα με το οικογενειακό κλίμα έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης 10 ολόκληρες αγωνιστικές στο championnat και θέλουν αυτό το παιχνίδι να αποτελέσει την αρχή για ένα καλό σερί νικών που θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθαν μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για τους γηπεδούχους φαίνεται και από τη συμπεριφορά του Gourcuff ο οποίος για πρώτη φορά μετά τη άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Lorient το 2006 αποφάσισε οι προπονήσεις της ομάδας να είναι κλειστές. Ο ίδιος το δικαιολόγησε λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θέλει οι ποδοσφαιριστές του να συγκεντρωθούν περισσότερο για το παιχνίδι και να μπορούν να κάνουν την προπόνηση τους χωρίς άλλες ενοχλήσεις. Προς επίρρωση του προπονητή και ο πρόεδρος Fery δήλωσε θέλοντας να πεισμώσει τους παίχτες του ότι τους τελευταίους 4 μήνες δεν παίζουν στο 100% των δυνατοτήτων τους και για αυτό έχουν και αυτά τα αποτελέσματα. Η Lorient είναι ομάδα παιδική χαρά που μπροστά είναι πολύ επικίνδυνη και πίσω έχει τα προβληματάκια της, μια ομάδα που παίζει για το ποδόσφαιρο και όχι για το αποτέλεσμα και χωρίς σκοπιμότητες. Όμως έχει πρόβλημα στο να σκοράρει αφού πάντα τα χαλάει στο τελευταίο σουτ. Αλλά είπαμε το παιχνίδι είναι τοπικό derby.

Stade Rennais FC  :  Όπως και οι γηπεδούχοι έτσι και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να βρουν ρυθμό και να μείνουν κοντά στη Lille για να διεκδικήσουν τη θέση που οδηγεί στο Champions League. Έτσι όπως παίζουν πάντως δύσκολα θα τα καταφέρουν. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους και το οικογενειακό κλίμα στη Rennes υπάρχει πολύ γκρίνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι προπονητής της Antonetti ενώ την προηγούμενη αγωνιστική τα έβαλε με τους παίχτες του που δέχονται πολύ εύκολα γκολ από στημένες μπάλες τώρα τα έβαλε και με τα καλέσματα των διεθνών παιχτών του που του χάλασαν την προετοιμασία για το παιχνίδι. Χαρακτηριστική η δήλωση “Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει. Πριν δυο εβδομάδες τελείωσε το AFCON και τώρα τον καλούν (Boye) να πάει στη Νέα Υόρκη για φιλικό παιχνίδι!”. Μπορεί βέβαια να έχει δίκιο αλλά είναι ο μόνος που γκρίνιαξε τόσο πολύ. Γενικά έχει ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα ρόστερ στη Γαλλία αλλά είναι πολύ ασταθείς ομάδα και δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Παίζει πολύ καλά τις αντεπιθέσεις αλλά συνεχίζει να έχει πρόβλημα στα στημένα.

Οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες και πώς να μην είναι άλλωστε αφού πρόβλεψη σε αυτό το ματς δύσκολα μπορεί να κάνει κανείς. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Rennes κέρδισε εύκολα με 2-0 αλλά αυτό είναι διαφορετικό παιχνίδι. Θα εμπιστευτώ τον Gourcuff και την ομάδα αφού μου δείχνουν ότι το παιχνίδι θα το πάρουν πολύ σοβαρά και νομίζω ότι οι παίχτες του θα δείξουν το απαραίτητο πάθος για ένα τοπικό derby. Άσσος λοιπόν στο 2.45!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India