Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Premier League - Day 22. Το μυαλό μας στις Sunderland και Everton


Δύο ντέρμπι ξεχωρίζουν στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League: ArsenalManchester United και Manchester City – Tottenham. Οι Liverpool και Chelsea έχουν εύκολο, θεωρητικά, έργο απέναντι στις Bolton και Norwich, πρέπει όμως να το αποδείξουν στο γήπεδο. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με 3 σαββατιάτικα παιχνίδια τα οποία δείχνουν ενδιαφέρον.


- Sunderland - Swansea
Ένα ματς που θέλω πολύ να δω! Η Sunderland του τεράστιου (όπως λέει ο Καταλανός) Martin ONeill, πάει απ’ το καλό στο καλύτερο. Μπορεί να έχασε την τελευταία αγωνιστική από την Chelsea, αλλά η βελτίωση στη τακτική συμπεριφορά της ομάδας είναι εκπληκτική. Παίχτες οι οποίοι έδειχνα τελείως απείθαρχοι –τακτικά- με τον Bruce, με τον ONeill έχουν μεταμορφωθεί! Πολύ σωστή, συνολική αμυντική λειτουργία, πολύ σωστή ανάπτυξη αιφνιδιασμών, και επιτέλους σωστό τελείωμα των φάσεων. Η Swansea παρομοιάζεται με τη Barcelona: έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της κατηγορίας σε επιτυχημένες πάσες και, μάλιστα, με μεγάλο ποσοστό στο γήπεδο του αντιπάλου! Κατορθώνει για την ώρα να αφήνει πίσω της το άγχος του υποβιβασμού (που έχει κάθε νεοφώτιστη), παίζοντας όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο: ισοπαλία με Liverpool και Tottenham, νίκη με Arsenal.
Δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη. Η Sunderland δέχεται γκολ εντός έδρας, αλλά είναι αποτελεσματική και παίρνει βαθμό ή βαθμούς. Επιθετικά, έχει από τον Νοέμβριο να τελειώσει παιχνίδι χωρίς να σκοράρει. Η Swansea έχει κατοχή της μπάλας στα παιχνίδια, αλλά δεν είναι πάντα συνεπής στο σκοράρισμα. Θα διαλέξω τη νίκη της Sunderland, επειδή νομίζω ότι τη θέλει περισσότερο. Η Swansea εκτός έδρας δεν τα πάει πολύ καλά (1 νίκη επί της Aston Villa), ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε ανοδική πορεία και το Stadium of Light αρχίζει να ξαναγίνεται έδρα.

Τελικό αποτέλεσμα: 2-0

- Everton - Blackburn
H Everton περνάει μία ακόμη δύσκολη σεζόν. Τα διοικητικά προβλήματα είναι πολλά, αλλά ο Moyes καταφέρνει να παρουσιάζει, έστω κι έτσι, ένα αξιόλογο σύνολο, στο οποίο θέλει σιγά σιγά να προσαρμόσει και τον Απόστολο Βέλλιο. Δεν έχουν κερδίσει εδώ και 3 αγωνιστικές, οπότε πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι το πλεον κατάλληλο για να κυνηγήσουν τη νίκη. Με τη Blackburn έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ φέτος και τώρα τελευταία μας έδωσε νέα τροφή για κουβέντα, με το σκάνδαλο που ξέσπασε στις τάξεις της. Σε 21 αγώνες, οι 17 έληξαν goal/goal. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και τώρα. Ο Yakubu είναι σκόρερ, απλά! Αλλά, η άμυνα είναι επιεικώς τραγική! Αν φύγει και ο Samba (δύσκολο), θα αποδυναμωθούν αρκετά και ο υποβιβασμός θα είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Πιστεύω ότι η Everton θα κερδίσει το παιχνίδι, αλλά θα προτιμήσω το goal/goal (για άλλη μια φορά λόγω της Blackburn).

Τελικό αποτέλεσμα: 1-1

- West Ham – Nottingham Forest
Ματς βγαλμένο απ’τα παλιά! Προσωπικά, ελπίζω να δούμε του χρόνου τη West Ham ξανά στην Premier League. Είναι στην πρώτη θέση της Championship μαζί με τη Southampton, αλλά και οι δύο έχουν κάνει γκέλες που δεν περίμενα (ειδικά εκτός έδρας). Η Nottingham  Forest έχει αλλάξει προπονητή στα κατά τη διάρκεια της σεζόν, και είναι μια κακή παρουσία στην κατηγορία. Βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς να έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι για να ξεφύγει από κει. Βέβαια, πολλές ομάδες είναι κοντά της και, ως γνωστόν, σ’ αυτή την κατηγορία ένα μικρό σερί επιτυχιών είναι αρκετό για να «ξεφύγεις» από την άσχημη θέση. Η West Ham έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα (Cole, Nolan, Baldock) και, φυσικά, ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία. Αν δεν κερδίσει, θα είναι τεράστια έκπληξη. Επειδή οι αποδόσεις στη νίκη των γηπεδούχων είναι πολύ χαμηλές, θα επιλέξω τη νίκη της West Ham με δύο γκολ διαφορά.

Τελικό αποτέλεσμα: 2-1

Καλό Σαββατοκύριακο!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India