Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Premier League - Day 11. Εύκολα παιχνίδια για τους πρωτοπόρους (ή θα έχουμε γκέλες?)

Συνέχεια στο πρωτάθλημα της Premier League, χωρίς κάποιο μεγάλο παιχνίδι στο πρόγραμμα. Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι να γίνεται στο St. Jame's Park του Newcastle, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Everton. Οι υπόλοιποι πρωτοπόροι έχουν, θεωρητικά, εύκολα παιχνίδια, αλλά φυσικά περιμένουμε να δούμε αν (και που) θα γίνει η έκπληξη. Μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια, όλα μου φαίνονται πιθανά. Σήμερα, διαλέξαμε για σχολιασμό τρία από τα παιχνίδια του Σαββάτου.

- Blackburn - Chelsea
Τα σύννεφα για τον προπονητή της Blackburn, Steve Kean έχουν πυκνώσει. Παρά την πρόκριση επί της Newcastle στο League Cup πριν 10 περίπου ημέρες, οι διαμαρτυρίες των οπαδών έχουν δυναμώσει. Η διοίκηση έφτασε στο σημείο να βγάλει ανακοίνωση πως δε θα επιτρέψει την είσοδο πανό με μηνύματα κατά του προπονητή! Μέσα στο γενικό χαμό, η Blackburn υποδέχεται την πληγωμένη Chelsea. Μετά την ήττα με 3-5 από την Arsenal (λόγω κάποιων προβλημάτων δεν μπόρεσα να σχολιάσω το παιχνίδι στο αντίστοιχο άρθρο) ήρθε και η ισοπαλία με τη Genk. Έχοντας μείνει 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή, το αυριανό είναι ένα παιχνίδι must-win. Η Blackburn έχει ανεβάσει λίγο την αποδοσή της στα τελευταία παιχνίδια, αλλά στο τελευταίο με τη Norwich κατάφερε να μην κερδίσει έχοντας προηγηθεί 1-3. Σε κάθε ματς δέχεται 2 γκολ, ενώ η Chelsea σκοράρει 2. Όπως έχουμε ξαναπεί, το στήσιμο της αμυντικής γραμμής της Chelsea αρκετά ψηλά δείχνει τη νοοτροπια που θέλει να περάσει ο Villas Boas, και οδηγεί σε πολλές φάσεις και γκολ (άλλοτε υπέρ, άλλοτε κατά). Ας έχουμε στο νου μας ότι η Chelsea στα τελευταία παιχνίδια δεν κράτησε το 0. Παρ'όλα αυτά δε θα επιλέξω το goal/goal, γιατί οι Blues μπορεί να σοβαρευτούν και να παίξουν πολύ καλά αμυντικά, ενώ και η επίθεση της Blackburn συνεχίζει να μη με πείθει παρά τα τελευτάια πολύ καλά σκορ. Μιας και το οver 2,5 δε δίνεται σε καλές αποδόσεις, θα πάρω το ρίσκο και θα θα διαλέξω το over 3,5, πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση που θέλει την Chelsea να νικάει δύσκολα στο Ewood Park και με την ελπίδα η Chelsea να σταματήσει τις κακές εμφανίσεις.

- Liverpool – Swansea
Μετά την απρόσμενη ισοπαλία με την Norwich (κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε το παιχνίδι), η Liverpool πέτυχε δύο νίκες (Stoke, West Bromwich) με τις οποίες έβαλε κάπως τα πράγματα (και τις καρδιές μας) στη θέση τους. Αυτός που είναι βαρόμετρο είναι ο Luis Suarez. Είτε σκοράρει, είτε δημιουργεί γκολ από το 0. Αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα και δεν τους αφήνει σε ησυχία. Τεράστια δύναμη ένας τέτοιος επιθετικός για κάθε ομάδα. Ο Enrique συνεχίζει να εντυπωσιάζει, και βλεπουμε στον τρόπο παιχνιδιου των Reds, ότι οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται από τα αριστερά. Η Liverpool πιστεύω πως και σε αυτό το παιχνίδι θα επιμείνει στο 4-4-2 και θα δημιουργήσει αρκετές φάσεις. Η Swansea είναι αλλοπρόσαλλη, αλλά επιθετική ομάδα. Θα δημιουργήσει φάσεις, μιας και η άμυνα της Liverpool είναι, όχι επιρρεπής στο λάθος, αλλά επιρρεπής στο να παθαίνει ταραχή αν κάτι πάει στραβά. H λογική λέει πως το 1ο ημίχρονο θα ανήκει στη Liverpool, οπότε το να σκοράρει πρώτη μου φαίνεται αρκετά πιθανό. Ωστόσο, θα διαλέξω ένα ειδικό σημείο γι'αυτό το παιχνίδι και αυτό είναι να σκοράρει ο Suarez. Θεωρώ ότι η ποιότητά του, αλλά και η άμυνα της Swansea μπορούν να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

- Newcastle - Everton
Η Newcastle πατάει καλά. Όσο κι αν λέμε ότι τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη, η σοβαρότητά της στα μικρά παιχνίδια, αλλά και τα αποτελέσματα με Arsenal, Tottenham δείχνουν ότι είναι υπολογίσιμη. Η Everton προσπαθεί, αλλά δυσκολεύεται να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ανοιχτό και πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν αρκετές φάσεις στις δύο εστίες. Ο Ba της Newcastle βρίσκεται σε φόρμα και δίνει αέρα στην επίθεση της ομάδας του. Πολύ πιθανό να σκοράρει και αύριο. Πάντως, η νίκη της επί της Stoke νιώθω ότι θα τους χαλαρώσει λίγο. Σκεπτόμενος ότι δεν είναι ομάδα κορυφής, περιμένω πότε θα έρθει η στιγμή που δε θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση. Η παρουσία του πανέξυπνου David Moyes στον πάγκο της Everton με προκαλεί.. Δεν ξέρω αν θα έρθει στραβό αποτέλεσμα, αλλά βλέπω την Everton να σκοράρει. Και οι δύο ομάδες είναι ομάδες-σύνολα και δε βασίζονται πολύ σε μαγικές βραδιές των αστεριών τους. Καλοβλέπω την ισοπαλία, αλλά θα προτιμήσω το goal/goal. Τα υπόλοιπα, ας τα βρουν μεταξύ τους!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India