Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Premier League - Έλεγχος προόδου (ή αλλιώς: ποιοι έβαλαν μυαλό και ποιοι όχι..)

Βρισκόμαστε στο δεύτερο διάλειμμα των πρωταθλημάτων λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και οι ομάδες τις Premier League περιμένουν τους διεθνείς για να ξαναμπούν σε ρυθμό. Στην παρούσα ανάρτηση θα εξετάσουμε την πρόοδο των ομάδων τις 4 τελευταίες αγωνιστικές, αυτές που μεσολάβησαν δηλαδή από την προηγούμενη διακοπή ως σήμερα.

Σε αυτό το διάστημα φάνηκε ότι οι ομάδες του Manchester και η Chelsea θα πάνε χέρι χέρι μέχρι τέλους. Πλήρεις ομάδες και οι τρείς, οι δύο έχουν τη στόφα πρωταθλητή και ξέρουν τι πάει να πει μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική, ενώ η City προσπαθεί με το υπερπλήρες ρόστερ της να ξεπεράσει την απειρία της σε τέτοιες καταστάσεις. Τι κρατάμε από τα παιχνίδια του Σεπτέμβρη; Ότι United και City δεν είναι άτρωτες. Έκαναν την πρώτη τους γκέλα και αναπτέρωσαν τις ελπίδες της Chelsea, δείχνοντας ότι δεν είναι τόσο εξωπραγματικές όσο φάνταζαν.

Αυτή που παίρνει τον καλύτερο βαθμό είναι η Tottenham. Έγραφα στην πρώτη ανάρτηση, ότι είναι αποδυναμωμένη. Ο Adebayor και ο Parker που ήρθαν την τελευταία μέρα των μεταγραφών, σε συνδυασμό με την επιστροφή του King, μεταμόρφωσαν τους Λονδρέζους. Ο Parker έχει ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του προς την αντίπαλη περιοχή 89% (!!!), ενώ ο Ade συμμετέχει στα περισσότερα γκολ (είτε σκορερ, είτε δίνει ασιστ). Επίσης στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ο King τα κέρδισαν, ενώ σε όσα δεν αγωνίστηκε (2) έχασαν. Αποτέλεσμα: 4 νίκες σε 4 παιχνίδια (νίκες με Liverpool, Arsenal) και σοβαρή υποψηφιότητα για τετράδα

H Newcastle πιστέψαμε πως έκανε απλά ένα καλό ξεκίνημα τις 3 πρώτες αγωνιστικές, αλλά το σερί μεγαλώνει. Αήττητοι ως τώρα και 4οι. Οι εμφανίσεις τους δεν είναι πειστικές, αλλά αφού είναι αποτελεσματικοί, ποιος νοιάζεται; Δε θα τερματίσουν σε αυτή τη θέση, αλλά δικαιούνται να έχουν βλέψεις για Ευρώπη. Όσο για τη μεγάλη Liverpool, συνεχίζονται οι μπερδεμένες εμφανίσεις. Δύο νίκες – δύο ήττες ο απολογισμός του Σεπτεμβρίου και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η απόδοση. Ας είναι μικρά τα βήματα προόδου, αρκεί να είναι σταθερά. Η 4άδα παραμένει πρώτος στόχος.

Από κει και κάτω..
Η Arsenal συνεχίζει να απογοητεύει (2 νίκες – 2 ήττες), αλλά η λογική λέει ότι θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Το θέμα είναι πότε και ποιοι στόχοι θα έχουν χαθεί ως τότε. Οι Aston Villa, Swansea  και Norwich πήραν μπρος (η πρώτη παραμένει αήττητη, η δεύτερη και τρίτη έκαναν τις πρώτες 2 νίκες και οι εμφανίσεις τους είναι επιπέδου Premiership). Η Everton παλεύει –αξιόμαχα είναι η αλήθεια- με τα προβλήματα τραυματισμών και φέτος, πράγμα που φαίνεται στις εμφανίσεις τις. Η Stoke δείχνει να επηρεάζεται στα παιχνίδια μετά την Ευρώπη και η Sunderland παλεύει να μετουσιώσει τις αρκετές ευκαιρίες σε γκολ (και νίκες). Η Fulham δείχνει να πατάει στα πόδια της (3 ισοπαλίες και εμφατικό 6-0 επί της QPR), αλλα δε με ενθουσιάζει ακόμη. Προτιμώ την αλλοπρόσαλλη QPR, με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά και τη διάθεση για γκολ, όμως η μη σκοπιμότητα στα παιχνίδια της δεν ξέρω αν θα της βγει σε καλό (το ίδιο ισχύει και για τη Swansea). Η West Brom δεν πείθει, αλλά δεν μπορώ να την υποτιμήσω, εξαιτίας της εμπειρία της (κυρίως του προπονητή της). Η Blackburn κέρδισε την Arsenal, αλλά οι εμφανίσεις τις είναι για μικρότερη κατηγορία, όπως και της Bolton, η οποία με τις μεγάλες ομάδες δεν προλαβαίνει να κάνει σέντρα (Man. Utd-5,  Chelsea-5, Liverpool-3. Man. City-3, Arsenal-3). Φαβορί για υποβιβασμό, αν δεν αλλάξει γρήγορα. Στο ίδιο τσουβάλι και η Wolves, καθώς μετά τα 3 πρώτα ματς (7 βαθμοί) παραμένει στα ίδια.

Επόμενο review λίγο μετά τα Χριστούγεννα (στο τέλος του 1ου γύρου). Να δούμε (εκ νέου), ποιοι συμμορφώθηκαν και ποιοι όχι..

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Το ντέρμπι πλησιάζει Jim...
Ρε συ η Νιουκάστλ έκανε ομάδα ή θα ξεφουσκώσει ? Μες τη χαρά θα είναι ο birdy με τέτοια πορεία…

Unknown είπε...

Betonia, γνωρίζεις το άγχος μου πριν από τα παιχνίδια της Liverpool, πόσο μάλλον όταν παίζουμε με τους γείτονες, από το διπλανό "χωριό". Τεράστια η κόντρα των δύο πόλεων, σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά δε θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να μείνει απ'έξω, ειδικά όταν οι 2 μεγάλες ομάδες των δύο πόλεων είναι οι πιο επιτυχημένες στο Νησί. Η αγωνία για το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινάει από αύριο το πρωί και θα φύγει με το σφύριγμα της λήξης.

Όσο για τη Newcastle, ο birdy έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος με την πορεία της και κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται το κάτι παραπάνω (έξοδο στην Ευρώπη). Το περίεργο είναι πως με αμυντικό δίδυμο τους Coloccini - Taylor (δε φημίζονται για τη σταθερότητά τους) και τερματοφύλακα τον Krul (που επέστρεψε από το "αγροτικό" του και προσπαθεί να καθιερωθεί, αλλά δε με τρελαίνει ιδιαίτερα), καταφέρνει να έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ ως τώρα! Σίγουρα είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειας και πρέπει να τους συγχαρούμε γι'αυτό. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Arsenal, δεν έπαιξαν ακόμα με τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θα αρχίσουν να πέφτουν θέσεις στη βαθμολογία σιγά σιγά, αλλά τα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε ισοδύναμες ομάδες τους επιτρέπουν να κοιτούν την 8άδα.

Adons είπε...

Χαιρετισματα απο εναν απολυμενο!!!!!εχω καποιες ερωτησεις...Ειναι τυχαιο που φετος στραφηκε στην γαλλικη αγορα η Νιουκαστλ;Μηπως το οτι εχει γαλλικο κεντρο(Obertan,Cabaye,Marvaux,Ben Arfa)της δινει μεγαλυτερη ποιοτητα αλλα οχι δυναμη σε αντιθεση με περυσι;

The Catalan είπε...

Αγαπητε Αντώνη η Νιουκαστλ τυχαία βρίσκεται εκεί και θα φανεί σύντομα.Δε το λέω απο εμπάθεια,το εννοώ!Οσον αφορά την πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα της ευρύτερης περιοχής της ΒΑ Αγγλίας,θα ανέβει κι άλλο,το πιστεύω.Αυτή η θέση είναι πολύ χαμηλή για τις δυνατότητες της.

The Catalan είπε...

Α,και καλός πολίτης Αντώνη!

birdy είπε...

Η δική μου άποψη για την μεγάλη newcastle λέει ότι οπωσδήποτε θα κατέβει θέσεις,δεν γίνεται να μείνει εκεί αλλά δείχνει την φετινή της σταθερότητα και σοβαρότητα το γεγονός ότι τα κατάφερε με ομάδες σχεδόν του ίδιου βελινεκούς.(θυμάμαι και ένα ωραίο διπλό εκει στην γειτονιά μας στον βορρά της Αγγλίας) για να ευθυμήσουμε το λέω τώρα αυτό. Όσο για το ντέρμπι με την δεύτερη ομάδα της Αγγλίας είμαι αισιόδοξος, αν και σταθερότητα ακόμα δεν δείξαμε.they will never walk alone.

Unknown είπε...

@Adons: Καλός πολίτης Adons!
Όσον αφορά το σχόλιό σου, η Newcastle έχει στραφεί από πέρυσι στη γαλλική αγορά (Ben Arfa). Δεν είναι καθόλου τυχαίο, υπάρχει σχεδιασμός πάνω σ'αυτό. Πέρυσι, η διοίκηση της Newcastle προσέλαβε τον Graham Carr, σαν chief scout (ο πατέρας του ήταν παλιός παίχτης της NUFC). Δεν ξέρω το συγκεκριμένο λόγο, αλλά τα μάτια του είναι συνεχώς στραμμένα στη Γαλλία. Πάντως έχει δηλώσει ότι θέλει να φτιάξει ένα πλάνο όπως ο Wenger στην Arsenal.

Θα υποθέσω τι μπορεί να σκέφτηκε. Τι προσφέρει η Γαλλία; Παίχτες με πολύ καλή τακτική παιδεία, γρήγορους και συνήθως εύκολα προσαρμόσιμους στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού (π.χ Drogba, Evra, Pires, Nasri, Cantona παλιότερα και πολλοί άλλοι). Ένα επιπλέον προσόν των Γαλλοθρεμμένων είναι ότι είναι σχετικά φτηνοί για τις Αγγλικές ομάδες (πολλές φορές πιέζουν και οι ίδιοι για τη μετακίνηση τους σε αγγλικούς συλλόγους, οπότε κάμπτονται οι απαιτήσεις των ομάδων). Το μειονέκτημα είναι συνήθως η έλλειψη δύναμης, αλλά αυτό μπορεί να δουλευτεί και να βελτιωθούν. Η Newcastle πήρε την απόφαση να καθαρίσει τους νταήδες Nolan και Barton, που ήταν δύναμη στα χαφ και τους αντικατέστησε με Marveux, Cabaye, Tiote, Obertan. χάνει σε δύναμη στις προσωπικές μάχες, αλλά όχι συνολικά. Οι δύο "τσαμπουκάδες" μπορεί να ήταν μηχανάκια, αλλά είχαν την κάρτα στο τσεπάκι σε πολλά παιχνίδια. Τι να το κάνω αν τρέχεις πάνω κάτω και για να σταματήσεις τον αντίπαλο παίρνεις σχεδόν πάντα κάρτα; Προτίμησαν ένα κέντρο που θα δρα περισσότερο ομαδικά και με μυαλό. Αν δεις τα ματς της Newcastle, το πρεσσινγκ γίνεται ψηλά και συνολικά. Δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος άλλωστε, μιας και τα μπακ δεν εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη. Γενικά, παρακολουθούν πολλούς γάλλους παίχτες, απλά επειδή δεν είναι πολιτική τους το ξόδεμα χρημάτων, προσπαθούν να κινούνται γρήγορα στο μεταγραφικό παζάρι. Περιμένω κι άλλους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υ.Γ. Η συμπεριφορά της Newcastle στον Ben Arfa ήταν άψογη καθ'ολη τη διάρκεια του τραυματισμού του. Δεν ξέρω αν συμβαίνει, αλλά ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος που οι παίχτες που ήρθαν από Γαλλία προτίμησαν τη Newcastle.

Unknown είπε...

@The Catalan: Σίγουρα η Newcastle δε θα τερματίσει τέταρτη. Αλλά δεν είναι τόσο τυχαία η θέση της. Κατάφερε να κλέψει τους πόντους στα ματς με Arsenal και Sunderland, αλλά αδικείται εν μέρει από την ισοπαλία με την Aston Villa. Αν συνυπολογίσουμε και το πρόγραμμα της ως τώρα (αντιμετώπισε ισοδύναμες ομάδες), δε βρίσκεται τυχαία σε υψηλή θέση. Τα δύσκολα ξεκινούν από τώρα (Tottenham). Έχει να αντιμετωπίσει όλους τους πρωτοπόρους, οπότε θα φανεί ποιες είναι οι δυνατότητές της. Αυτό που προβληματίζει είναι το μικρό ρόστερ της και, συνήθως, τέτοιες ομάδες δεν αντέχουν μέχρι τέλους. Ας μην ξεχνάμε τη Sunderland πέρυσι (πώληση Bent, τραυματισμός Welbeck και όλος ο πρώτος γύρος πήγε στράφι). Θα χρειαστεί ενίσχυση το Γενάρη. Αλλιώς φοβάμαι, ότι θα παλεύει για να τερματίσει στη 10άδα Όσο προκλητικό κι αν ακούγεται, ομάδες όπως Everton, Villa, Stoke θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Αν προσθέσουμε και τις 6 "μεγάλες" φτάσαμε τις 9. Οπότε, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φάινονται.

Πάντως, πρέπει να τονίσουμε ότι αφού δε χάνουν από τους ισοδύναμους αντιπάλους τους, δείχνουν ότι είναι σοβαρή και προσγειωμένη ομάδα και έχουν δικαίωμα να ελπίζουν σε μια πολύ καλή σεζόν.

Όσο για τη Sunderland, βρείτε τρόπο για να σκοράρετε και όλα θα φτιάξουν! Πολλές σπαταλημένες ευκαιρίες!

Unknown είπε...

@birdy: Μακάρι να κερδίσουμε.. Όπως είπα και πριν το ματς με την Everton, αυτές οι νίκες φτιάχνουν την ψυχολογία νικητή σε μια νέα ομάδα. Φοβάμαι αρκετά τη δική μας αστάθεια στην απόδοση, αλλά αισιοδοξώ για την επιστροφή του Αρχηγού στο βασικό σχήμα. Μπορεί να μην έχουν χάσει ντέρμπι ως τώρα, αλλά το παιχνίδι αυτό πάντα είναι διαφορετικό απ'τα άλλα. Ας ελπίσουμε να είναι όλοι σοβαροί και να παίξουν με πάθος. Οι μονομαχίες επιθετικών-αμυντικών σε αυτό το ματς είναι σαφέστατα υπέρ των πρώτων, οπότε όλα κρίνονται στο κέντρο. YNWA!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India