Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Premier League - Day 9. Τι περιμένουμε το Σάββατο


Φτάσαμε αισίως στο 1/4 της Premier League με τις ομάδες να έχουν δείξει πάνω κάτω τις δυνατότητές τους. Ντέρμπι κορυφής για τις ομάδες του Manchester, ενώ η Chelsea αγωνίζεται κόντρα στην QPR, γνωρίζοντας όμως το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Το Σάββατο αγωνίζονται οι ομάδες που δεν είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενώ την Κυριακή ρίχνονται στη μάχη οι εκπρόσωποι της Αγγλίας στα κύπελλα ευρώπης. Ας ρίξουμε μια ματιά στα παιχνίδια που δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον:

- Aston Villa – West Bromwich Albion
H Aston Villa έρχεται από τη βαριά ήττα (4-1) από τη Man. City, ενώ η West Brom τρέχει ένα αήττητο σερί τριών αγωνιστικών. Παρ'όλα αυτά, η Villa είναι καλύτερη ομάδα, έχει μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα, η έδρα της παραμένει “κάστρο” από πέρυσι και η παράδοση στα παιχνίδια με τη West Brom είναι υπέρ της. Αυτά για όσους τους αρέσουν οι αριθμοί. Μιλώντας ποδοσφαιρικά, η Villa πηγαίνει τα παιχνίδια της σε σίγουρα μονοπάτια. Η φιλοσοφία του McLeish φέτος είναι “πρώτα η άμυνα”, και είναι φυσικό αφού με επιθετικούς τους Bent, Agbolanhor, Heskey, N'Zogbia ξέρεις τι περιμένεις επιθετικά, άρα θωρακίζοντας την άμυνα, ελαχιστοποιείς σημαντικά τα προβλήματα. Δεν μπορώ να πώ ότι είναι ομάδα του under (σε αυτό ευθύνονται οι προαναφερθέντες παίχτες), ενώ εντός έδρας δε δέχεται εύκολα πάνω από ένα γκολ. Η West Brom είναι τυπική ομάδα του Roy Hogdson, δηλαδή “πάω εκτός έδρας για να μη χάσω”, επομένως μπορούμε να φανταστούμε πως θα πάει το παιχνίδι, τουλάχιστον στο πρώτο ημιχρονο και αν δεν μπει κάποιο ξεκάρφωτο γκολ (όπως στο ματς με τη Sunderland) και το παιχνίδι ανοίξει νωρίς. Θα εμπιστευτώ την ποιότητα των γηπεδούχων και θεωρώ ότι θα νικήσουν, έστω και δύσκολα.

- Bolton Wanderers - Sunderland
Χρονιά που ξεκίνησε αισιόδοξα, αλλά στραβά ξεκινήματα και για τους δύο! Από τη Sunderland είναι γνωστό ότι περιμένω πολλά, αλλά για την ώρα η βοήθεια που περίμενα να δώσουν οι έμπειρες μεταγραφές από τη Man. United δεν υπάρχει. Η αμυντική λειτουργία των Black Cats παραμένει κακή ύστερα από 8 αγωνιστικές και αν δε θέλουν να αρχίσει το άγχος για παραμονή, θα πρέπει να συμμορφωθούν τάχιστα. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, δέχτηκαν γκολ στην πρώτη, μόλις, επίθεση των αντιπάλων! Η Bolton με ένα εντυπωσιακό διπλό στη Wigan (και πολύ καλή εμφάνιση) δείχνουν ότι συνέρχονται και υπάρχει αισιοδοξία ότι με ομάδες στα μέτρα τους από δω και πέρα, θα ξεκολλήσουν από τη ζώνη του υποβιβασμού, αρχής γενομένης από το Σάββατο. Όσο κι αν άσος φαίνεται πιθανός, δεν μπορώ να υποτιμήσω τη Sunderland. Αυτό που πιστεύω είναι πως οι κακές αμυντικές λειτουργίες, σε συνδυασμό με το ότι δημιουργούν φάσεις και οι δύο, θα μας δώσουν αρκετά γκολ, οπότε το οβερ 2,5 μου φαντάζει πιθανό.

Δε θα σχολιάσω το παιχνίδι της Liverpool με τη Norwich. Αυτό που ελπίζω να δω είναι μια επανάληψη του πάθους που δείξαμε απέναντι στη Man.United και καθόλου χαλάρωση. Περιμένω να δω αν η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μας κάνει τελικά καλό ή είναι δικαιολογία για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Επίσης, δε θέλω να επιστρέψουμε στα παλιά (βαρετά) 0-0 του Anfield με μικρές ομάδες, συνήθως επειδή σπαταλούσαμε φλύαρα το 1ο ημίχρονο. Και ελπίζω να ξαναδώ το Henderson σε θέση κεντρικού χαφ, γιατί έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ'ότι σαν δεξί χαφ.





6 σχόλια:

The Catalan είπε...

Jim συμφωνώ με την προβλεψη για την Σαντερλαντ.Η άμυνα μας,δεν ειναι ότι ειναι κακή στο σύνολο,θεωρώ ότι γίνονται πολλά ατομικά λάθη που απλά μέχρι στιγμής στοιχίζουν.Και απο παίχτες που τους πήρες ακριβώς για να μη κάνουν αυτά τα λάθη!(ώρες ώρες ο Brown μου θυμίζει Κ.Μανωλά.Δώσε την άτιμη την μπάλα,τι ανεβαίνεις μέχρι το κέντρο;!)Αλλα συνολικά δε χάνω την πίστη μου στην ομάδα.Χρειάζεται σοβαρότητα απλά,τιποτα άλλο.Μεθοδικότητα μπροστά και ομαδικότητα στο σύνολο είναι στοιχεία νομίζω που έχει κααφέρει να περάσει ο Bruce.Υπο άλλες συνθήκες θα έπαιζα και ο 2πλο,αλλα παραείμαστε ασταθείς πλέον και με την βούλα.

Υ.Γ.:Δεν είδα τον αγώνα με Άρσεναλ,μόνο τα χαιλαιτς.Αλήθεια,σε αυτή την Άρσεναλ πλην του Βαν Πέρσι και του Βενγκέρ,της έχει μείνει τίποτα άλλο;

afc wimbledon είπε...

poia bolton!!! kalos ta paidia!!!!

Unknown είπε...

Ρε τη Σάντερλαντ… Να μη βάλει ούτε ένα η Μπόλτον !!!
Jim η Άστον Βίλα μας κρέμασε παρέα και δεν είδα τι έγινε στο ματς.
Μήπως είδες εσύ φίλε πως ήρθε η σφαλιάρα ?

Unknown είπε...

@The Catalan: Μπράβο για τη χτεσινή σας νίκη! Δεν είδα τα παιχνίδι, οπότε θα πώ τι κατάλαβα από τα εκτεταμένα στιγμιότυπα, αλλά και τις αναλύσεις που διάβασα. Η Bolton προσπάθησε περισσότερο στο 1ο ημίχρονο να πετύχει κάτι. Το 2ο ήταν μονόλογος της Sunderland. O "φίλτατος" Brown έκανε ένα σοβαρό λάθος κοντά στο κέντρο και αριστερά, χάνει τον αντίπαλό του και η φάση καταλήγει με σουτ λίγο έξω από το δοκάρι, ενώ μετά το 1o γκολ της Sunderland, πέφτει άγαρμπα , οριακά για πέναλτυ, τη στιγμή που υπάρχουν πόσοι άλλοι αμυντικοί γύρω του. Κατα τ'άλλα, ο Sessegnon απέδειξε ότι είναι πανέξυπνος και ότι πρέπει να παίζει ελεύθερος, πίσω από τον επιθετικό. Το γκολ που βάζει, όσο εύκολο κι αν φαίνεται, είναι πολύ δύσκολο και να το σκφτείς και κυρίως να το εκτελέσεις (βάζει αρκετή δύναμη με ταυτόχρονη περιστροφή του σώματος0. Ο Wichkam αξίζει να είναι βασικός. Φάνηκε σε δυο φάσεις η απειρία του, που προσπάθησε να τις τελειώσει μόνος του, αλλά έχει πολύ ταλέντο, δύναμη και τσαγανό.

Εν κατακλείδι, ήταν μια μικρή δικαίωση για τις Black Cats, καθώς κάνουν πάρα πολλές ευκαιρίες στα παιχνίδια τους αλλά δεν καταφέρνουν να πάρουν αποτέλεσμα.

Unknown είπε...

@afc wimbledon: Είσαι και λάτρης της Sunderland ή του Καταλανού; Πάντως, για το χτεσινό παιχνίδι μπορούμε να πούμε "ποια Bolton;". Αλλά γενικά, επιμένω να μην την υποτιμώ (έχουμε δει χειρότερες ομάδες φέτος).

Εσείς τι 5αρα φάγατε χτες; Συγχαρητήρια στον birdy που μυρίστηκε το Over.

Unknown είπε...

@betonias: Δυστυχώς, μας πρόδωσε η άμυνα της Sunderland! Είχε κάποιες ευκαιρίες άλλα δεν τα κατάφερε. Αν δεις τα στατιστικά, είναι μοιρασμένα. Βλέποντας όμως τα στιγμιότυπα, καταλαβαίνεις πως η sunderland ήταν αυτή που άξιζε τη νίκη. άλλη μια απόδειξη ότι τα στατιστικά δε λένε πάντα την αλήθεια. Πάντως το παιχνίδι ήταν για Over..

Όσο για το παιχνίδι της Villa, και για αυτό θα σου πω ότι είδα μέσα από τα εκτεταμένα στιγμιότυπα. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο, με τη Villa να πετυχαίνει να προηγηθεί με πέναλτι. Η West Brom ξαναβρίσκει τα πατήματά της, αλλά η φάση που κρίνει το παιχνίδι είναι η αποβολή στο 31'. Δε θα κατηγορήσω τον επόπτη, αλλά δεν κατάλαβα τι είδε και έδειξε πέναλτι και -πολύ περισσότερο- κόκκινη! Αν και χάνουν το πέναλτι, ισοφαρίζουν λίγο πριν τη λήξη, οπότε το 2ο ημίχρονο μπορείς να καταλάβεις πως πήγε. Δυνατή είσοδος από τη Brom, κατοχή υπέρ της, γκολ στο 55 περίπου και κάποιες ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ προς το τέλος. Βέβαια, και χωρίς την κόκκινη, η West Brom θα είχε τύχη, δεν ήταν καλύτερη η Villa.

Τα περίεργα είναι 1) που έσπασε η παράδοση από το 1979 (από τότε έχει να νικήσει εκεί μέσα η Brom), 2) ότι ομάδα του Hogdson παραμένει αήττητη σε 4 σερί ματς και 3) ότι η Villa δέχεται για πρώτη φορά φέτος 2 γκολ εντός έδρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India