Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Premier League - Day 9. Manchester derby και λοιποί "ευρωπαίοι"..

Αφού είδαμε τα παιχνίδια του Σαββάτου, περνάμε στην  Κυριακή των “ευρωπαίων”! Κύριο σημείο: το ντέρμπι του Manchester. Δύο ομάδες που πλέον έχουν ίδιους στόχους: η μία έμπειρη στους τίτλους και τον πρωταθλητισμό, η άλλη άπειρη αλλά, με πολλά χρήματα στον αγωνιστικό χώρο. Η Chelsea καραδοκεί και η Tottenham θέλει να πλησιάσει κι άλλο.. Η Stoke θέλει να μην ξανακάνει κακή εμφάνιση μετά από ευρωπαϊκό ματς, ενώ η Arsenal θέλει να μείνει στον “ίσιο” δρόμο.. Η Fulham απλά θέλει να ξεχάσει τη μεσοβδόμαδη ήττα στην Κρακοβία.

- Manchester United – Manchester City
Όπως και στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, δε χωράνε προγνωστικά. Η United θέλει να επιστρέψει αμέσως στην κορυφή, μετά την ισοπαλία στο Liverpool, ενώ η City έχει την ευκαιρία να ξεφύγει. Θα τα καταφέρει όμως; Δεν ξέρω και δε με αφορά, να σας πω την αλήθεια. Απλά θα δω και θα απολαύσω το παιχνίδι. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε έχασε βαθμούς τελευταία φορά η United εντός έδρας, ενώ και η πρόσφατη παράδοση είναι με το μέρος της. H City πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το κόμπλεξ της κατώτερης ομάδας απέναντι στη συμπολίτισσα, για να μπορέσει να φτάσει μέχρι τον τίτλο και φέτος έχει τα φόντα να το κάνει (μένει να το αποδείξει). Εγώ θα πατήσω στο ότι και οι δύο κυνηγούν το γκολ (η City πιο αποτελεσματικά) και πιστεύω πως οι Rooney, Chicarito, Nani, Aguero, Dzeko και λοιποί θα με δικαιώσουν. Goal – Goal.

- QPR - Chelsea
Στο Λονδρέζικο παιχνίδι κοντράρονται δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. H QPR θέλει να συνέλθει από την 6αρα στο ματς με τη Fulham, ενώ η Chelsea θέλει να φτάσει πιο κοντά στην κορυφή και όσο πιο εμφατικα νικάει, τόσο πιο πολύ δεν μπορείς να την ξεγράψεις από την υπόθεση “τίτλος”. Τα έχουμε ξαναπεί για τους “Μπλε”: πατάνε πολύ την αντίπαλη περιοχή, τη φορτώνουν με πολλούς παίχτες, έχουν πολλά εναλλακτικά σχέδια επίθεσης, οπότε τα δύο γκολ που πετυχαίνουν τουλάχιστον σε κάθε ματς δεν είναι τυχαία! Η QPR είναι του ύψους και του βάθους, αλλά είναι και δύο κλάσεις κατώτερη της Chelsea. Στηριζόμενος και στο momentum του Torres (δύο γκολ στο παιχνίδι του Ch.L), ποντάρω στο όβερ (με αυτά που έχω δεi από την Chelsea φέτος, μπορεί να γίνει κι από το ημίχρονο.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλά ντέρμπι (είτε για Αγγλία, είτε για Ελλάδα)..



7 σχόλια:

zoze_mourinho είπε...

Οπως σου ειχα πει και στην αρχη....πιστευω οτι η Σιτι εχει τον πρωτο λογο για το πρωταθλημα για 2 λογους...μεγαλο και πληρες ροστερ..κατι που δεν εχει η United,και θα φυγει γρηγορα απο τα κυπελλα Ευρωπης.Πιστευω οτι θα ειναι το πρωτο ντερμπιπου η Σιτι θα κερδισει οχι γιατι ειναι καλυτερη ομαδα αλλα γιατι εχει περισσοτερα κινητρα.Οσο αφορα στο αλλο ματς πιστευω οτι η QPR οσο μαχητικη και αν φαινεται θα χασει γιατι ειμαστε δυνατοι ειδικα με τις μικρες ομαδες τελευταια.Ελπιζω να δουμε ενα καλο ντερμπι χωρις φυσικα να κερδισει η United(πλακα κανω).Ελπιζω σε ανακαμψη της Λιβερπουλ στα μικρα ματς,θαυμαζω Newcastle για μια ακομη χρονιαοπως και Stoke και Sunderland που δειχνουν καλα στοιχεια..καλο σκ σε ολους

Unknown είπε...

zoze το μεγάλο και πλήρες ρόστερ δε με κάνει να δώσω το χρίσμα του φαβορί στη City. Σίγουρα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά της λείπει η εμπειρία, κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση. Να σου θυμίσω ότι και η Liverpool τη σεζόν 2008-09 που βγήκε δεύτερη, είχε πλήρες ρόστερ αλλά κατάφερε να χάσει μόνη της πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει 4 παιχνίδια με United, Chelsea και 2 ισοπαλίες με Arsenal. το πρωτάθλημα χάθηκε σε μικρά ματς και μάλιστα από το Φεβρουάριο, όσο κι αν ακούγεται περίεργο! Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η Liverpool είχε μόνο νίκες και μία ισοπαλία, αλλά η Man. United δεν έχασε τη διαφορά των 10 βαθμών (πήρε την κούπα με 4 βαθμούς διαφορά), δείγμα της σοβαρότητας και της συνέπειας που τη διακρίνει ως ομάδα.

Επίσης, δεν μπορώ να υποτιμήσω την καρδιά του πρωταθλητή (πολύ περισσότερο μιας ομάδας "υπερ-πρωταθλητή" και να δώσω από τόσο νωρίς τον τίτλο του φαβορί σε μια ομάδα (City), η οποία από το '95 έως το 2002 ήταν κάπου μεταξύ Premiership και Championship, και από το '03-'09 βολόδερνε από τη 9η ως τη 15η θέση. Τις τελευταίες δύο σεζόν η City έμαθε τι παέι να πεί Ευρώπη -και μπράβο της-, αλλά ακόμα δεν μπορώ να την πω πρώτο φαβορί.

Θα μου πεις, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στο όνειρο. Και η Chelsea επέστρεψε στους τίτλους μετά από χρόνια. Η διαφορά όμως ήταν α) προπονητής, β)παίχτες, οι οποίοι αποτέλεσαν τη μαγιά των επόμενων επιτυχιών, ενώ στη City δεν ξέρουμε που θα βρίσκονται όλοι τους σε δύο χρόνια (ίσως στην Παρί ;-)) και γ) η Chelsea δεν ήταν ασανσερ αλλά πάντα σε θέσεις 3-5-6, πριν πάρει το πρωτάθλημα.

Για να μην παρεξηγηθώ ως δηλωμένος Liverpudlian, δε θέλω να πάρει το πρωτάθλημα η United. Από τη στιγμή που δεν το παίρνω εγώ, δε με αφορά. Αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω την αξία της ως ομάδα, όσο κι αν δεν έχει το ρόστερ των Πολιτών. Για να πούμε την αλήθεια, στο πρώτο φετινό ματς τίτλου (Charity Shield), το πήρε η United. Στα του παιχνιδιού, καθίστε και απολαύστε το. Δεν κρίνει πρωτάθλημα, αλλά θα βοηθήσει να βγάλουμε συμπεράσματα..

Υ.Γ Συγνώμη αν πόνεσα τα μάτια σας..

zoze_mourinho είπε...

Jim οπως σου ειπα πιστευα οτι θα γινει το διπλο,δεν περιμενα φυσικα να γινει τετοια νικη...!!!Συμφωνω μαζι σου στα πιο πολλα,και στην συγκριση μεταξυ Τσελσι Σιτι και για τις θεσεις ασανσερ.Απλα πιστευω οτι φετος ειναι η ομαδα που θα παρει τα πιο πολλα ντερμπι που παιζουν κυριαρχο ρολο για το πρωταθλημα.Ειναι μακρυα ακομη ο τιτλος κανεις δεν πηρε τιποτα ακομη απλα φανηκε το χασμα κινητρου που εχουν οι 2 αυτες ομαδες και οι πολλες ισαξιες επιλογες που μπορουν να γυρισουν καθε ματς.Μεταξυ μας το χαρηκε ολη η Ευρωπη αυτο το ματς :P....δεν μας κουραζεις μας πορωνεις....keep goin ;)

Unknown είπε...

Χαίρομαι πολύ για την κουβέντα μας, zoze! Πράγματι, τεράστια νίκη και τόσο εμφατική που πλέον δε γίνεται να μην τους υπολογίζεις. Πρέπει να σου πω όμως την άποψή μου, ότι δε μου αρέσει καθόλου να ξεφτιλίζεις τον μεγάλο αντίπαλο όταν είναι πεσμένος. Μου βγάζει κόμπλεξ μια τέτοια ενέργεια, όπως σήμερα τα 3 γκολ της City στο τέλος (ξέρω, σηκώνει κουβέντα αυτό!)

Πάντως, έχει πολύ ενδιαφέρον η φετινή πορεία της City, θέλω να δω σε ποια/πόσα ματς θα "σπάσει". Μπορεί να πάρει όλα τα ντέρμπι, αλλά η ήττα από τη Μπαγερν Μονάχου μου δείχνει ότι δεν είναι άτρωτη. Επίσης, με τόσες βεντέτες μαζεμένες, το "μπαμ" είναι πιθανό ανά πάσα ώρα και στιγμή και οι συνέπειες άγνωστες. Σίγουρα, όμως, πολλοί χάρηκαν με το σημερινό..

Εσείς τι πάθατε ρε zoze; Τι ήταν αυτό το σημερινό;

zoze_mourinho είπε...

Αυτα τα ματς μενουν στην ιστορια..Η ομαδα που λεγεται United δν σταματησε και ασελγησε πανω στην Αρσεναλ ....ειναι νωπο ακομη το χωμα απο την ταφη της !!!! Εγω ειμαι υπερ αυτης τη λογικης γιατι μερικα μενουν στην ιστορια...ασχετα αν ειναι θετικα ή αρνητικα...αν ειναι να μας ριξετε 4 γκολ οπως τοτε στο 1-4 καντε το....Στα ευρωπαικα ματς η Σιτι ειναι αλλη ομαδα...θα φυγει νωρις απο το κυπελο που λεγεται Champions "League" που μονο λιγκα δεν ειναι...Εμεις αστα να πανε.....εκτος απο το γεγονος οτι εγινε σφαγη με κοκκινη που δεν δινεται ουτε εναντιον Δοξας Κρανουλας μεσα στο Καραισκακη με 9 παικτες μετα παρολο που εγιναν φασεις δν πηρατε τιποτα...κριμα γιατι δν εχουμε τετοια διαφορα με την κορυφη...!!!!! εχει πολυ δρομο....

zoze_mourinho είπε...

δεν πηραμε*

Unknown είπε...

Zoze το να σκοράρουν οι ομάδες όσο περισσότερο μπορούν είναι ένα από τα καλά του αγγλικού πρωταθλήματος. Ως γνωστόν, στην ισοβαθμία δε μετράει η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων (γκολ υπέρ μείον γκολ κατά). Αυτό βοηθά το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλουν να έχουν, επομένως καλά κάνουν οι ομάδες και δε σταματούν να σκοράρουν, όταν βρουν ευκαιρία. Η ένστασή μου είναι μόνο για τα παιχνίδια με τους μεγάλους σου "εχθρούς". Θεωρώ ότι δείχνοντας σεβασμό στον "εχθρό" (κατεβάζοντας ταχύτητα) γίνεσαι περισσότερο μάγκας. Βέβαια το θέμα απαιτεί πολλή κουβέντα και σίγουρα οι θιασώτες των δύο απόψεων έχουν ισχυρά επιχειρήματα. Πάντως, δανεικά είναι όλα στο ποδόσφαιρο.. Και ειδικά σε κόντρες τέτοιου επιπέδου, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Σχετικά με το παιχνίδι της Chelsea: όσο κι αν δε μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία, σε αυτό το ματς έκρινε το αποτέλεσμα. Άδικη η υπόδειξη του πέναλτι, τραβηγμένη η πρώτη κόκκινη, δίκαιη η δεύτερη. Πάντως δεν αλλάζει η άποψή μου για τη φετινή Chelsea, ίσα ίσα ενισχύεται από το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ισορρόπησε το παιχνίδι και, με έστω λίγες φάσεις και 9 παίχτες, ήταν αυτή που προσπαθούσε να πετύχει γκολ. Και πράγματι, η διαφορά με την κορυφή δεν είναι τόσο μεγάλη. Ραντεβού τώρα στο Carling Cup την Τετάρτη!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India