Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Premier League - Day 10. Το ενδιαφέρον στο Λονδίνο και τα "μικρά" παιχνίδια


Με το λονδρέζικο ντέρμπι Chelsea –Arsenal συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Premier League. Η City ξαναπαίζει με τη Wolves μετά το παιχνίδι του League Cup την Τετάρτη, αυτή τη φορά εντός έδρας και λογικά θα έχει πάλι εύκολο απόγευμα. Η Manchester United πάλι στο γειτονικό Liverpool για ένα δύσκολο παιχνίδι με την Everton, ενώ η Liverpool περιμένουμε να ξανακάνει μια ώριμη εμφάνιση απέναντι στη West Bromwich, όπως έκανε προχθές στο παιχνίδι με τη Stoke.

- Norwich - Blackburn
Πολύ καλή εμφάνιση της Blackburn απέναντι στη Newcastle, η οποία συνοδεύτηκε με πρόκριση. Ο Steve Kean είχε πει ότι η ομάδα του θα παίξει πιο επιθετικά, και το έκανε, αλλά τα λάθη στην αμυντική λειτουργία δεν έλειψαν. Για το λόγο αυτό, η Newcastle επέστρεψε δύο φορές στο παιχνίδι. H Norwich έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο φέτος. Σκληρή ομάδα, δυνατή στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά με πρόβλημα στην άμυνα όταν ο αντίπαλος αποφασίζει να επιτεθεί. Αυτό συνέβη στο παιχνίδι με τη Sunderland, με τη Liverpool στο τελευταίο τέταρτο, με την Chelsea, αλλά και τη United. Δε νομίζω, όμως ότι η Blackburn θα της δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι η κούραση από  τα 120 λεπτά παιχνιδιού τη Τετάρτη, θα φανεί για τη Blackburn και οι γηπεδούχοι δε θα το αφήσουν έτσι. Ένα δυνατό μισάωρο από τους γηπεδούχους θα είναι αρκετό. Νίκη της Norwich, αν και μου αρέσει και το goal/goal με τις άμυνες που έχουν παρουσιάσει.

- Manchester City - Wolves
Οι δυο τους έπαιξαν την Τετάρτη για το League Cup στο γήπεδο των φιλοξενούμενων και η City κέρδισε 2-5. Δε βλέπω καμία πιθανότητα να μην το κάνει και τώρα. Η επιθετική της γραμμή συνεργάζεται άψογα και πετυχαίνουν εύκολα 3 γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Μετά και την επιβλητική νίκη επί της United, δε νομίζω να έχουν καμία διάθεση να σπαταλήσουν βαθμούς σε ένα τέτοιο ματς. Το κλίμα στη Wolves δεν είναι καλό. Πέρα από τις κακές εμφανίσεις, υπάρχει τεταμένο κλίμα για τον προπονητή Mick McCarthy, έπειτα από κάποιες δηλώσεις μετά το ματς με τη City. Στα 3 πρώτα παιχνίδια μάζεψε 7 βαθμούς και τώρα, ύστερα από 10 αγωνιστικές έχει 8! Βρίσκεται σε κακή φόρμα και θα είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Ρισκάρω στη νίκη της Manchester City με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

- SunderlandAston Villa
Πραγματικά ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Sunderland έχει καλή ψυχολογία μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Bolton. Το επιθετικό δίδυμο BendtnerWickham φαίνεται πως δουλεύει καλά. Μοιάζουν πολύ στο στυλ, αλλά ο πρώτος βρίσκεται πιο πολύ ώρα στην περιοχή, ενώ ο δεύτερος γυρίζει να βοηθήσει και πίσω αλλά και πλάγια. Ο Wickham, αν και νεαρός σε ηλικία, έχει ποιότητα στο παιχνίδι του και αν σε κάποιες φάσεις γίνει λίγο περισσότερο ομαδικός, θα βοηθήσει την ομάδα του να είναι πιο παραγωγική σε γκολ. Σημαντικό στοιχείο στις πολλές φάσεις που δημιουργεί η Sunderland είναι η παρουσία του Sessegnon πίσω από τους δύο φορ. Μπορεί σαν επιθετικός να μην πρόσφερε τα αναμενόμενα (είναι αυτό που λέμε χασογκόλης), αλλά σαν δημιουργός τα πάει περίφημα. Στο παιχνίδι με τη Bolton όλες οι φάσεις περνούσαν από τα πόδια του.
Η Villa ήταν κακή στο παιχνίδι με τη West Bromwich. Ακόμα κι αν δεν είχε δεχτεί αποβολή, δύσκολα θα κέρδιζε. Είναι σίγουρο ότι και σε αυτό το παιχνίδι θα κοιτάξουν πρώτα να μη δεχτούν γκολ και έπειτα να εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους προσόντα. Δε νομίζω να καταφέρουν να κρατήσουν το 0. Φέτος το έχουν κάνει 3 φορές (Wolves, Fulham, Wigan) με ομάδες που δε δημιουργούν πολλές φάσεις, σε αντίθεση με τη Sunderland που δημιουργεί αλλά δυσκολεύεται να τις τελειώσει. Η Sunderland θέλει νίκη, ενώ η Villa βολεύεται, αν και είναι νωρίς να το λέμε αυτό, και με την ισοπαλία. Το παιχνίδι πηγαίνει προς το Χ, αλλά πιστεύω πως και οι δύο θα καταφέρουν να σκοράρουν. Goal/goal.


Υ.Γ. O Καταλανός με ενημέρωσε ότι λόγω επαγγελματικού ταξιδιού δε θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στο χώρο του ισπανικού ποδοσφαίρου αυτό το Σαββατοκύριακο. Τη επόμενη αγωνιστική θα βρίσκεται πάλι κοντά μας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India