Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Liga Adelante,Derby Day!



 Ημέρα ντέρμπι σήμερα στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ντέρμπι κορυφής και ντέρμπι στα χαμηλότερα στρώματα που θα καταδείξουν πολλά για τις δυνατότητες των 4 ομάδων που συμπεριλαμβάνονται στους σημερινούς αγώνες. Μπορούμε να δούμε κάποιες αναλύσεις και τα σημεία που αξίζει να εμπιστευτούμε σε αυτά τα παιχνίδια.

-Tarragona-Cartagena. O μονόφθαλμος ή ο τυφλός; Κάπως έτσι είναι το σημερινό παιχνίδι στην γη της επαγγελίας (Καταλονία). Η θέση της Ταραγόνα και η απόδοση της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος...
στόχο έχει την αποφυγή του υποβιβασμού τον οποίο και έχει γλυτώσει τις τελευταίες 2 χρονιές τις τελευταίες αγωνιστικές (18η θέση και τη σεζόν 2009-2010 και τη σεζόν  2010-2011). Αυτό το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο είναι η κάκιστη έως τώρα αμυντική της λειτουργία. Πέρυσι την ανέλαβε στη μέση της σεζόν ο πρώην προπονητής του Άρη με το γλειφιτζούρι, o Oliva, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και τελικά με ένα σερί καλών εμφανίσεων(μερικών άκρως υπόπτων πάντοτε όπως το 3-1 με την πρωταθλήτρια Μπετις)με καλή αμυντική λειτουργία τελικά σώθηκε έχοντας την 2η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία! Καμία σχέση δηλαδή με τις φετινές της εντός έδρας εμφανίσεις (Ταραγόνα- Ουεσκα 1-3,Ταραγόνα – Λας Παλμας 1-3, Ταραγόνα- Βαγιαδολιδ 0-3) όπου και έχει χάσει όλα τα παιχνίδια με κάτω τα χέρια. Η Καρταχένα από την άλλη πέρυσι υπήρχαν παιχνίδια που έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά λόγω συνολικά μέτριου ρόστερ και ελάχιστων επιλογών δε κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω αν και το κυνηγούσε από την αρχή της σεζόν. Φέτος της λείπει ο πρώτος της σκόρερ πέρυσι, ο Toche ο οποίος και έκανε την διαφορά στην επίθεση αξιοποιώντας σχεδόν κάθε φάση εντός περιοχής. Παρόλο που έκανε σχετικά ποιοτικές μεταγραφές ξεκίνησε πολύ άσχημα με 3 ήττες, απέλυσε τον προπονητή αλλά ακόμα και με τον καινούριο παραμένει χωρίς βαθμό και χωρίς καμία ψυχολογία χάνοντας ακόμα και εντός έδρας παιχνίδια στα οποία προηγούνταν απέναντι σε θεωρητικά ισοδύναμες ομάδες.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Είναι και οι δύο ομάδες που το έχουν το over αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί συνήθως το βγάζουν και οι αντίπαλοί τους μόνοι τους. Δύσκολο να προβλέψεις αν θα πάνε φοβούμενοι τα χειρότερα μιας ακόμα ήττας και αρκούμενοι σε ένα εύκολο βαθμό ισοπαλίας ή αν θα πάνε σε ανοιχτό παιχνίδι ικανό και για τα 3 αποτελέσματα.(ένα σκορ 0-0 είναι εξίσου πιθανό με ένα σκορ 3-1 ή ακόμα και 1-3 η ακόμα και 2-2!).Η έδρα των Καταλανών δεν είναι και φόβητρο για να πάμε με την έδρα, το αντίθετο μάλιστα. Εγώ θα επιλέξω την συνολική ποιότητα της μιας ομάδας θεωρώντας το ρόστερ των φιλοξενουμένων πιο ισχυρό ,οπότε θα επιλέξω την ασφάλεια του DRAW NO BET της Cartagena με απόδοση 2.2.

Υ.Γ.:Για όσους παρακολουθούν και παίζουν και στα live θεωρώ το να σκοράρει πρώτο γκολ η Καρταχένα με απόδοση 2.3 πολύ ελκυστική και θα το στηρίξω πριν το αγώνα. Αλλά αυτά τα στοιχήματα μου δε νομίζω ότι προσφέρονται για προβλέψεις και ως συμβουλή παιξίματος στους υπόλοιπους παίχτες…

AlmeriaValladolid : Τα έχουμε ξαναπεί για τις δύο ομάδες. Σήμερα αναμετρώνται σε παιχνίδι-ντέρμπι  μεταξύ της πρώτης Αλμερια και της «πέρυσι τα πήγα πολύ καλά στην επιστροφή μου στην Segunda και φέτος θέλω να τα πάω ακόμα καλύτερα» Βαγιαδολίδ. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει εμφανής διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Η Αλμερια δε θέλει να καθίσει και πολύ στην δεύτερη κατηγορία και το δείχνει από τους πρώτους αγώνες της, ειδικά μετά το μουδιασμένο της ξεκίνημα έχοντας 4 σερί νίκες με συνολικό σκορ 7-1. Η Βαγιαδολίδ από την πλευρά της νομίζω ότι θα επαναλάβει την περσινή της σεζόν, με πολλές μεταπτώσεις δηλαδή στην απόδοση και τα αποτελέσματα της και θα είναι πάλι τελικά στις θέσεις που αξίζει να είναι, δηλαδή μεταξύ 5ης και 8ης-9ης. Ταβάνι της αποτελεί η είσοδο στις θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στα playoff και πάτος της θεωρώ βαριά την 10η θέση, πολύ απλά γιατί είναι καλύτερη από πολλές άλλες ομάδες.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Το Χ δεν είναι εκτός πραγματικότητας και το 2πλό νομίζω έχει τις λιγότερες πιθανότητες. Είχα πει από την αρχή στο εαυτό μου ότι την γηπεδούχο θα τη τιμούσα με αποδόσεις 2.10 και πάνω αλλιώς θα πήγαινα κόντρα στο φαβορί. Απόδοση 2.30 που βρίσκω τώρα νομίζω ότι αξίζει να την εμπιστευτούμε καθώς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Οπότε θα πάω με τον Άσσο σε αποδόσεις πάνω του 2.2.

Υ.Γ.2: Επειδή είμαι αρκετά καμένος, το παραδέχομαι ,και κάθομαι και παρακολουθώ σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Ισπανίας, έτσι θα κάνω και σήμερα. Οπότε και σε αυτό το παιχνίδι θα στοιχηματίσω live το πρώτο γκολ της Αλμερία σε απόδοση 1.80.

Καλή επιτυχία σε όλους όσους στοιχηματίσουν και αυτή την Κυριακή!

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Το ντέρμπι κορυφής θα προσπαθήσω να το δω. Είναι "ονόματα" και οι δύο και ελπίζω να μας δικαιώσει το παιχνίδι.

Αλλά, σε παρακαλώ κάνε μια ανάρτηση, όποτε μπορέσεις, για τους προπονητές της Primera που έχουν έρθει στην Ελλάδα (και τι έχουν πετύχει)! Κούπερ, Ολιβα, Φερέρ έχεις αναφέρει ως τώρα και πόσοι άλλοι θα βγουν στην πορεία! Κυρίως για ποιο λόγο προτίμησαν την Ελλάδα από την Ισπανία, σε κάποια στιγμή της καριέρας τους..

Τέλος, καταλαβαίνω απόλυτα το κάψιμο σου..

The Catalan είπε...

Είναι στα άμεσα σχέδια Jim η αναφορά στους Ισπανους προπονητες που έχουν έρθει στην Ελλάδα.Και ο μετρητής γράφει ακόμα!Αλλοι γνωστοι,άλλοι άγνωστοι πριν ερθουν στο κοινό της Ελλάδας,θα αναφερθουν ολοι!(9 μετράω τώρα νομίζω..).Σε ενα μεσοβδόμαδο κενό θα προσπαθήσω να κάνω την ανάρτηση.
Σκεφτομαι τωρα αυτό που είπες,ότι δε μπορώ να πω το αντιστοιχο.Το Άγγλος προπονητης εκτός Αγγλίας μου φαίνεται πραγματικά κάτι που παίζει να έχει συμβεί ελαχιστότατες φορες!!

Unknown είπε...

Φυσικά θα πεις και για το Μανόλο, που τον χάσαμε πρόσφατα απ’ το πρωτάθλημα μας.
Ξέρεις, αυτόν τον Αεκτσή που έφυγε τελικά σαν φίλος… ;-)

Ωραίο κάψιμο έχεις ρε φίλε. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το συνολικό επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχει ποιότητα, είναι ανταγωνιστική η κατηγορία ?

Dacotieris είπε...

Καλησπερα, Betonia!!!

Unknown είπε...

Γεια σου φίλε Daco...

The Catalan είπε...

Αγαπητε betonia,έχουν υπάρξει χρονιές απο τα τελευταια χρονια που παρακολουθω την δευτερη κατηγορία με πραγματικα πολύ υψηλό επίπεδο.Και πέρυσι και φέτος όμως νομίζω ότι το επίπεδο φθίνει σιγά σιγά.Κι οταν μιλάω για επίπεδο εννοώ κυρίως των παιχτών και συνολικά των ομάδων,γιατι ανταγωνισμος υπήρχε πάντα.Και φέτος ακριβώς λόγω φθίνοντος εππίπεδου ο ανταγωνισμος θα ειναι ακόμα μεγαλύτερος σε όλες τις θέσεις.Ανέκαθεν ημουν υπερμαχος των κατηγορίων με λίγες ομάδες.Το να έχεις 22 ομάδες δε νομίζω ότι σε βοηθάει στην εικόνα του πρωταθλήματος,όπως επίσης ούτε το σύστημα των πλειοφ για την 3η θέση που σε ανεβάζει κατηγορία.Γι'αυτό και υπάρχουν παιχνίδια που θα πεις τι ξυλοκόποι ειναι αυτοί,αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που σκέφτεσαι ότι είναι κατα πολύ ανώτερα και των δικών μας.
Φετος φαίνεται να υπάρχουν πολλές ομάδες ιδίου επίπεδου που θα διεκδικήσουν την άνοδο και αρκετές "κακές" ομάδες που θα τσακωθούν για το ποια θα πρωτοπέσει.Μεγάλος ανταγωνισμός μεν,ολο και χαμηλοτερο επιπεδο δυστυχώς δε..Αλλά ως λάτρης των ισπανών,μέχρι την ανεξαρτητοποίηση του Έθνους της Καταλονίας,θα παρακολουθώ στενά τα παιχνίδια ανεξαρτήτως επιπέδου!

Υ.Γ.:Θα τα πουμε για τον Μανόλο betonia.Λογικά μέσα στην βδομάδα!

birdy είπε...

catalan πολύ σωστά τα γράφεις για το επίπεδο αλλά και τον ανταγωνισμό γιαυτό και όταν κοιτάω προς τα εκεί μεριά κοιτάω πιο πολύ τα ειδικά στοιχήματα παρά τα σημεία,έτσι νομίζω ότι μπορεί να βγεί μεροκάματο.Πάντως η γραφή σου είναι πολύ καλή.

The Catalan είπε...

Σ'ευχαριστω πολυ birdy,να εισαι καλα.Κι εγω οταν στοιχηματιζω ειδικα στη δευτερη ισπανιας προσπαθω να βρω σημεια που να αξιζουν,γιατι τα φαβορι των 1.60 και 1.70 ειναι παντα επιφοβα.Απλα εγω προσπαθω να αποφευγω τα οβερ και τα Χ και αντι αυτων προτιμω τα g/g και draw no bet τα οποια νομιζω προσφερουν μεγαλυτερη ασφαλεια οταν θες να παιξεις ετσι.

Υ.Γ.:Θα μας κακομαθεις με τις 3αδες σου τωρα τελευταια!!

The Catalan είπε...

Kακη η Ταραγόνα,η Καρταχενα με τον Τοτσε μπροστα θα το ειχε παρει το ματς.Αχ βρε ΠΑΟ τι μας εκανες!0-0 με καλυτερη την Καρταχενα,αλλα τι να κανεις,με τις εντυπωσεις μένεις(μεχρι το 93 ευκαιρίες έχανε η Καρταχένα).Δε ξερω ποσο θα κρατηθει ο Ολιβα στον παγκο των Καταλανων με αυτη την εικόνα της ομάδας του.Για ακόμα ένα παιχνίδι πολύ κακή η ομάδα του,καλό ειναι να το θυμόμαστε για τις επόμενες αγωνιστικές.

Unknown είπε...

Καταλανέ, δεν πρόλαβα να δω το παιχνίδι από την αρχή, αλλά είδα το μεγαλύτερο μέρος (από το 30' και μετά). Η αίσθηση που έχω -αν και δεν είμαι 100% σίγουρος- είναι πως η Almeria είναι καλύτερη της Valladolid, αλλά έχω κάποιες απορίες:

1. Γιατί ενώ προηγούνται και έχουν καλύτερα πατήματα στο γήπεδο, αποφασίζουν στο β' ημίχρονο να παίξουν 11 παίχτες πίσω από τη σέντρα; Είναι τακτική τους, είναι θέμα κούρασης (δε γνωρίζω αν είχαν κάποιο ματς μεσοβδόμαδα); Ρωτάω γιατί τρεις φορές αποφάσισαν να περάσουν το κέντρο και παραλίγο να σκοράρουν. Ειδικά ο Vidal έκανε ο,τι ήθελε! Αυτή η παθητική στάση όμως οδήγησε στο γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά και στη φάση με τον Guerra λίγα λεπτά πριν.

2. Η Valladolid είχε συντριπτική κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο. Τα άκρα της, όμως, δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ντρίμπλα, ούτε σωστή πάσα (πάντα στον κλεισμένο επιθετικό και ποτέ στο χαφ που ερχόταν από τον άξονα για να κάνει σουτ). Γιατί επέμενε σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και γιατί δε δοκίμασαν ούτε ένα σουτ;

3. Ο Oscar της Valladolid που έγινε αλλαγή στο 65', είναι ο γνωστός πρώην παίχτης του Ολυμπιακού;;

The Catalan είπε...

Jim όντως η Almeria είναι καλύτερη ομάδα από τη Valladolid.Έχει ξεκινήσει καλά με 4-3-0 τις πρωτες αγωνιστικές αλλά..
1)Όπως το λες ακριβως ειναι.Ο προπονητής τους είναι αμυντικός κοουτς και δεν έχει εμπειρία απο μεγάλες ομάδες.Η Αλμερία θέλει να ανέβει και λογικά θα το κάνει,αλλα δε μπορει να θελει να λεγεται αφεντικο της κατηγορίας και να παίζει έτσι.Οι ομάδες που ξεχώριζαν στις πρωτες θέσεις τα τελυταια χρόνια στη δευτερη κατηγορία ήταν ομάδες που επεβαλαν το ρυθμό τους και επαιζαν επιθετικά.Αυτοί σήμερα ενώ επαιζαν καλυτερα και καθε τους φάση μυρίζε κινδυνο για τη Valladolid,επελεξαν να τους περιμενουν στο μισό γηπεδο.Είναι ξεκάθαρο πλάνο του προπονητη να παιζουν με μεγαλη ασφαλεια και προσοχη στην αμυνα.Ετσι εχουν καταφερει να μην εχουν χασει τις πρωτες 7 αγωνιστικες και ετσι λογικα θα καταφερουν να ανεβουν αλλα θα προτιμουσα απο μια ομαδα να εχει 5 νίκες και 2 ηττες με καλο ομως ποδοσφαιρο,παρα αυτο.Οι αγωνιστικες είναι 42 και ακόμα και καποιες ηττες οι καλες ομαδες της κατηγοριας δε τις πληρωνουν.Αλλά αυτοί επιμενουν να επιλεγουν σε καθε παιχνιδι αυτο το στυλ παιχνιδιου.Ετσι και σημερα το ιδια,επαιξαν με τη φωτια και το πληρωσαν στο τελος.Αλλα το ξαναλεω.Γενικά η Αλμερια ανεξαρτητως τροπο παιχνιδιου και αν τον συμπαθω,είναι καλη ομάδα και λογω ποιοτητας λογικά θα ανεβει και θα επανερθει στις νικες.Το θέμα ειναι όμως πως κερδιζεις.
2)H Valladolid γενικα εχει μια αξιοπρεπη ομαδα,απλα με συγκεκριμενες δυνατοτητες.Μπορει α κερδιζει τις πιο αδυνατες,αλλα απέναντι σε καλες ομάδες θα δυσκολεύεται.Το στυλ παιχνιδιου τους απλα δεν ειναι σταθερο και εχουν πολλα σκαμπανεβασματα στην αποδοση τους.Εχουν στον παγκο ενα πρωην ποδοσφαιριστη (Djukic) που κανει τον προπονητη αλλα με σχετικη αποτυχια(μονο οι Σερβοι τον σεβονται και τον ειχαν ψηφισει καλυτερο προπονητη οταν ηταν στην Παρτιζαν).Μπροστα έχουν καλους παιχτες(bueno,guerra,aleman,sisi) απλα σημερα δυσκολευονταν να φτάσει η μπαλα μπροστα ορθοδοξα.Ο Oscar που λες ειναι ο γνωστος του Ολυμπιακού!Ειτε το πιστευεις ειτε οχι αποτελει βαρόμετρο για την μεσοεπιθετικη αποδοση της ομάδας και το ποσο ευκολα θα φτανει η μπαλα μπροστα,και το ειδες σημερα που δεν ειχε καλη αποδοση τι επιπτωση είχε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India