Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Carling Cup - Round 4. Δύσκολα μονοπάτια για τα φαβορί


Πέρασε η πρώτη μέρα του League Cup και τα παιχνίδια πήγαν, περίπου, όπως περιμέναμε. Η Manchester United ενώ σκόραρε 3 φορές μέχρι το 48', δυστυχώς κατέβασε ταχύτητα, ενώ η Arsenal έδειξε ότι σοβαρεύει και, τουλάχιστον, παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Στα άλλα δύο παιχνίδια επικράτησαν οι γηπεδούχοι: η Southampton απογοήτευσε ξανά εκτός έδρας, ενώ η Cardiff ήταν όσο σοβαρή έπρεπε για να πάρει το εισιτήριο για τους 8. Σήμερα, έρχονται τα δυνατά παιχνίδια, καθώς όλα είναι αναμετρήσεις ομάδων Premier League. Δύσκολες οι σημερινές προβλέψεις, μιας και όλες οι δυνατές ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε. 

- Blackburn – Newcastle
Η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι δεδομένη. Η Blackburn είναι τελευταία στο πρωτάθλημα, ενώ η Newcastle παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αήττητη. Η αγωνιστική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων είναι αυτή που μου έχει κάνει εντύπωση, καθώς δεν εντυπωσιάζουν με το ποδόσφαιρό τους, αλλά παίρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμα και σε παιχνίδια που βρίσκονταν πίσω στο σκορ. Σε αυτό το παιχνίδι, όμως, θα απουσιάζουν ο Tiote (βασικό γρανάζι στον άξονα) και ο Ameobi (ερχόταν σαν αλλαγή, αλλά πάντα έκανε τη δουλειά του πολύ καλά). Με προβληματίζει λίγο ο τρόπος που θα διαλέξει ο Pardew για να τους καλύψει. Οι γηπεδούχοι έχουν τεράστια αμυντικά προβλήματα, ενώ επιθετικά περιμένουν να πετύχουν κάτι από ατομικές ενέργειες, κυρίως του Yakubu. Πιστεύω πως η Newcastle τελικά θα καταφέρει να προκριθεί, έστω και δύσκολα. Οδηγούμαι σε αυτή την απόφαση λόγω των διαφορετικών κινήτρων των ομάδων. Η Blackburn θέλει να σωθεί, και συνυπολογίζοντας ότι το επόμενο παιχνίδι είναι με Norwich και το μεθεπόμενο με Chelsea, περιμένω αλλαγές στο σχήμα της. H Newcastle θέλει να ξαναμπει στο κλαμπ των μεγάλων και που θα βρει καλύτερη ευκαιρία από τη σημερινή διοργάνωση.

- Everton - Chelsea
Ό,τι κι αν έγινε την Κυριακή, η γνώμη μου για τη φετινή Chelsea δεν αλλάζει. Είναι πολύ δυνατή και δεν έχει διαφορές από τις ομάδες του Manchester. Φουλ επιθετική ομάδα, ακόμα και με 9 παίχτες απέναντι στην QPR ήταν αυτή που δημιουργούσε φάσεις. Η Everton θέλει τη διάκριση μέσα από το θεσμό και θα παλέψει για τη νίκη, ενώ είναι ανεβασμένη μετά την εύκολη νίκη επί της Fulham. Η Chelsea ίσως κατέβει με αλλαγές (έχει τιμωρημένους τους Drogba, Bosingwa) και αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει. Παραμένει όμως ανώτερη ομάδα, με σημαντικά backup για όλους τους βασικούς της, οπότε στηρίζω τη νίκη της.

- Wolves – Manchester City
Είναι αλήθεια ότι βρίσκονται στα χάι τους. Εξάρα επί της United δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δε νομίζω ότι η Wolves θα σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις τους (πάντως αν γίνει κάτι τέτοιο, είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γράφεται δεξιά και αριστερά – θα τους αποκαθηλώσουν από φαβορί για το πρωτάθλημα;). Πιστέυω όμως ότι έχει τη δυνατότητα να σκοράρει και σίγουρα δε θα αφήσει το κέντρο της τόσο ακάλυπτο όσο η United. Επομένως, στηρίζω την επιλογή του Over 2,5 και το παιχνίδι ας λήξει όπως θέλει..

- Stoke - Liverpool
(Παρένθεση για παράπονα: Βρε Kenny! Γιατί όλα αυτά με τη Norwich; Γιατί αυτές οι αλλαγές; Γιατί βγάζεις τον καλύτερό σου παίχτη (Bellamy) και κάνεις αλχημείες με το σχήμα; Δεν πάμε να κλέψουμε εμείς το βαθμό, εμείς πάμε να νικήσουμε. Και γιατί κολλάμε όταν τρώμε γκολ (εκτος του παιχνιδιού με τη United); - Τέλος παραπόνων)
Πολύ πολύ δύσκολο το παιχνίδι και άγνωστος ο τρόπος που θα το προσεγγίσει ο Dalglish. Πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ενδεκάδα που κατεβάζει, αλλά δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα την ώρα του αγώνα. Δεν νομίζω να έχουμε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε αντίθεση με την Ευρωπαία Stoke η οποία πρέπει να διαχειριστεί το βαρύ πρόγραμμά της. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε τελικά να προκριθούμε και να σπάσουμε την παράδοση στο Brittania. Θέλω να πιστεύω ότι μάθαμε από το Σαββατιάτικο παιχνίδι και δε θα χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Δε ρισκάρω πρόβλεψη σημείου, άλλωστε είναι το πιο αμφίρροπο παιχνίδι. Ποντάρω στο goal/goal, γιατί η Stoke είναι δυνατή εντός έδρας και σκοράρει, ενώ η μεγάλη Liverpool δημιουργεί πολλές φάσεις στα παιχνίδια της, αλλά δε σκοράρει με μεγάλη συχνότητα (σκοράρει τουλάχιστον 1 πάντως).

Καλή τηλεθέαση στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια που θα επιλέξετε να δείτε και καλά πονταρίσματα!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Λίγα σχόλια μετά το τέλος των παιχνιδιών:

1)Η Blackburn έκανε το καλύτερό της παιχνίδι. Ακόμη και όταν το 2-0 έγινε 2-2 στις καθυστερήσεις, έδειξε τη δύναμη και υπομονή και πήρε την πρόκριση (4-3). Ίσως η σημερινή υπερπροσπάθεια της κοστίσει το Σάββατο.. Στη Newcastle φάνηκε η απουσία του Tiote, αλλά και η αλλαγές στην αμυντική γραμμή. Η φιλοσοφία της Newcastle παρέμεινε ίδια: κυνήγι του αποτελέσματος μέχρι τέλους.

2)Η Chelsea πάλι αγωνίστηκε με 10 παίχτες από νωρίς και δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση από την κανονική διάρκεια. Η Everton συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, κι αν δεν έμενε κι αυτή αργότερα με 10, ίσως είχε καλύτερη τύχη στο ματς.

3) Η City καθάρισε εύκολα και έβγαλε μόνη της το over. Αλλά η Wolves μας δικαίωσε και σκόραρε..

4) Επιτέλους νίκη στο Brittania! Και μάλιστα με ανατροπή! Μαγικό γκολ το 1ο του Suarez, καλή εμφάνιση των χαφ (δεν το περίμενα με Lucas - Spearing), κάποιες αναμπουμπούλες στην άμυνα, τέλος καλό. Ξεκουράστηκε και ο αρχηγός, οπότε θα είναι έτοιμος για το Σάββατο.

Υπομονή ως το Σάββατο που θα μάθουμε τα ζευγάρια των προημιτελικών. Δύο ομάδες της Championship, η Blackburn και οι 5 δυνατές! Για να δούμε τι ντέρμπι θα κληρωθεί..

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India