Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ποιες εθνικές; Το χωριό να κερδίζει..


Κακά τα ψέματα, στο Νησί ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο! Και είναι σε μεγάλο βαθμό ένθερμοι υποστηρικτές των τοπικών ομάδων. Για το λόγο αυτό, στα γήπεδα των μικρών κατηγοριών θα υπάρχει ενδιαφέρον το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μπορεί οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων να έχουν “παγώσει” τα πρωταθλήματα της Premiership και της Championship,  η αγγλική ποδοσφαιρική ζωή, όμως, συνεχίζεται στις 2 μικρότερες κατηγορίες, League One και League Two (3η και 4η κατηγορία, αντίστοιχα). Πώς να σταματήσουν άλλωστε, όταν οι ομάδες ανταγωνίζονται σε ένα μαραθώνιο 46 αγωνιστικών, ο οποίος ξεκινά αρχές Αυγούστου και τελειώνει τον Απρίλιο (για διακοπές Χριστουγέννων, ούτε λόγος)! Αν υπολογίσουμε και τα play-off το Μάιο, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Ίσως αναρωτηθείτε για ποιο λόγο να κάτσουμε να ασχοληθούμε με αυτές τις κατηγορίες. Εδώ καλά καλά δεν ασχολούμαστε με τις αντίστοιχες ελληνικές. Ούτε εγώ τις παρακολουθώ με συνέπεια,  όπως τις δύο μεγάλες. Υπάρχουν όμως ομάδες με ιστορία, που μου αρέσει να βλέπω την πορεία τους και, επίσης, είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε «Αγγλικό ποδόσφαιρο», τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Η Premier League έχει γίνει διεθνές πρωτάθλημα, πλέον. Τέλος, πολλές ομάδες της Premier League στέλνουν μικρούς σε ηλικία παίχτες σε ομάδες αυτών των κατηγοριών για «ψήσιμο», με μορφή δανεισμού από 3 μήνες ως ένα χρόνο (ειδικά οι τρίμηνοι δανεισμοί είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην Αγγλία), οπότε ρίχνουμε συχνά ματιές για να δούμε την πρόοδό τους.

Στο ίδιο ύφος με τις προηγούμενες αναρτήσεις, θα ψάξουμε 3 παιχνίδια:

-   Charlton Athletic – Tranmere Rovers
Η Charlton είναι η πιο σοβαρή ομάδα της φετινής League 1. Κατά 99% θα καταφέρει να πετύχει την άνοδο. Μεγάλο της όπλο είναι ο Bradley Wright-Phillips, αδερφός του γνωστού Shaun Wright-Phillips. Το παιδί δεν είναι για League 1, αλλά για παραπάνω. Για την ώρα, 7 γκολ του και 5 ασίστ σε 10 εμφανίσεις στέλνουν την Charlton στην 1η θέση, σχετικά εύκολα. Μεσοβδόμαδα στραβοπάτησε (0-3 από τη Brentford) για το Johnstones Paint Trophy (κύπελλο των ομάδων της League 1 και League 2). Παρ’ όλα αυτά, η Tranmere είναι μια μεσαία ομάδα της κατηγορίας (πέρσι γλίτωσε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική), η οποία δεν πιστεύω πως θα δημιουργήσει πρόβλημα στους γηπεδούχους. Νίκη της Charlton, έστω και δύσκολα.

- Sheffield Wednesday Chesterfield
Ως γνωστόν το Sheffield έχει δύο ομάδες να περηφανεύεται, τη United και τη Wednesday. Φέτος δείχνουν και οι δύο ικανές για την άνοδο. Χρόνια στην αφάνεια, θα προσπαθήσουν να ανέβουν κατηγορία για να ξαναγίνουν σιγά σιγά υπολογίσιμη δύναμη. Η Wednesday έχει σε τρομερή φόρμα τον Gary Madine, 21 ετών, με 9 γκολ σε 11 παιχνίδια. Κλασικός βρετανός επιθετικός (ψηλός, γεροδεμένος!), τεχνίτη δεν τον λες, αλλά για αυτές τις κατηγορίες είναι ο,τι πρέπει! Η Chesterfield είναι νεοφώτιστη και για την ώρα τα πάει καλά. Είναι δύσκολο να κρατηθεί στην κατηγορία, αλλά για την ώρα φαίνεται να υπάρχουν χειρότερες ομάδες. Κέρδισαν τη Τετάρτη 1-3 τη Notts County στα πέναλτυ και ίσως αυτά τα 120 λεπτά να της στερήσουν τη φρεσκάδα για το σαββατιάτικο ματς. Νίκη της Wednesday, γιατί είναι καλύτερη και ξεκούραστη.

- Morecambe – AFC Wimbledon
Με αυτό το παιχνίδι της League 2 ασχολούμαι διότι σε προηγούμενη ανάρτηση σχολίασε ένας φίλος της AFC Wimbledon. Η Morecambe είναι 3η και η Wimbledon 4η. Οι γηπεδούχοι είναι πιο έμπειροι, αλλά η νεοφώτιστη Wimbledon τα πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Η τριάρα στη Gillingham την προηγούμενη αγωνιστική το επιβεβαιώνει. Και οι δύο πέρασαν στα πέναλτυ την Τετάρτη στο κύπελλο, επομένως πιστεύω πως θα κυριαρχήσει η κούραση (για 4η κατηγορία μιλάμε, δεν έχουν και τεράστια ρόστερ!). Αν νικήσει κάποιος, θα το κάνει δύσκολα. Προτεραιότητα δίνω στην ισοπαλία.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!


Υ.Γ. Καλό είναι να μη στοιχηματίζετε σε αυτές τις κατηγορίες. Οι περισσότερες ομάδες, ειδικά στη League 2, είναι αυτό που λέμε «χωριά/ καφενεία/ μπυραρίες». Δεν μπορείς να τις πάρεις στα σοβαρά (στοιχηματικά), γιατί δεν έχουν όλες οι ομάδες σαν μοναδικό στόχο να νικάνε. Για παράδειγμα, άλλες λειτουργούν σαν φυτώρια των μεγάλων, οπότε ο σκοπός είναι να ψήσουν νέους παίχτες, ενώ άλλες δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να σταθούν σε μεγαλύτερη κατηγορία και προς το τέλος μιας καλής σεζόν κάνουν συνεχόμενες γκέλες. Οι αξιόπιστες ομάδες είναι λίγες, οπότε ψάξτε ευκαιρίες για αυτές τις ομάδες. Πολλές φορές είναι αδικαιολόγητα υψηλές οι αποδόσεις αυτών των κατηγοριών. Οπότε, συνιστώ σύνεση στα πονταρίσματα σας ακόμα κι αν παρακολουθείτε τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα.

8 σχόλια:

Adons είπε...

1ον ειμαι ασχετος απο αγγλικο ποδοσφαιρο και δη στις μικροτερες κατηγοριες....αλλα κανω σχολιο για να σας χαιρετισω κατ'αρχην και 2ον γιατι εχει πλακα να παρακολουθεις τετοιες κατηγοριες που πολυ απλα ειναι οτι να'ναι..γεια σου Jim

The Catalan είπε...

Λυπαμαι που δε μπορω να σχολιασω τα παιχνιδια αυτα καθεαυτα,απλα παραθετω το επομενο λινκ για τον Jim!
http://www.sport-fm.gr/article/506521

Unknown είπε...

@Adons: Καλωσήρθες φίλε Adons! Δε χρειάζεται να είσαι γνώστης του αγγλικού ποδοσφαίρου για να μπεις στην παρέα της Betonias. Απλά να σου αρέσει γενικά το ποδόσφαιρο, τα υπόλοιπα θα έρθουν!
Τη μερίδα του λέοντος στις αναρτήσεις θα την έχουν η Premiership και η Championship, αλλά θα κάνουμε αναφορά και στις μικρότερες κατηγορίες όταν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Πάντως, όπως είπες είναι "ο,τι να'ναι" οι περισσότερες ομάδες! (Γι'αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ όσοι στοιχηματίζετε!)

Unknown είπε...

@The Catalan: ξέρω την αγάπη σου για τον ΠΑΣ, αλλά δεν ξέρω ποιο διεστραμμένο μυαλό το σκέφτηκε αυτό! Αν βάλετε και άγαλμα του Αναστόπουλου έξω από τους Ζωσιμάδες (όπως έχουμε εμείς του Shankly), παίρνω διαρκείας την ίδια στιγμή!

Υ.Γ. Τα λογότυπα του Champions League και Europa League για ποιο λόγο μπήκαν;;

The Catalan είπε...

Τα λογοτυπα που αναφερεις μπηκαν προληπτικα,πολυ απλα για να μην υπαρχει προβλημα οταν σε 2-3 χρονια χρειαστουνε και αυτα!Να τρεχεις και να αλλαζεις πινακιδες,ειναι δύσκολο!Πολυ μπροστα η ομάδα!!

Unknown είπε...

Κάποιοι ήπιαν λίγο παραπάνω στις μπυραρίες και δεν τα πήγαν καλά στα παιχνίδια… Τα καφενεία τα πήγαν λίγο καλύτερα… θα τους τσίτωσε ο καφές !!! ;-)

Unknown είπε...

Μας "κρέμασαν" τα καφενεία χτες.. Όπως είχαμε πει, όσο και να παρακολουθείς αυτές τις κατηγορίες, δεν μπορείς να εμπιστευτείς καμία ομάδα. Η Sheffield Wednesday πήρε αρκετά εύκολα το ματς (πάλι γκολ ο Madine!), ενώ η Wimbledon δείχνει ότι εκτός από ενθουσιασμό έχει και πολύ καλή ομάδα, αφού κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Βέβαια, στο συγκεκριμένο ματς όλα ήταν μοιρασμένα, εκτός από το σκορ (δυστυχώς για μένα)..

Αλλά για την Charlton τι να πει κανείς; Είσαι πρωτοπόρος (εύκολα), παίζεις με μια μέτρια ομάδα στο γήπεδό σου, έχεις έναν από τους πρώτους σκόρερ τις κατηγορίας και καταφέρνεις να κάνεις 6 σουτ σε όλο το παιχνίδι και οι αντίπαλοι 18;;; Έχοντας μάλιστα κατοχή.. Και το γκολ σου είναι πέναλτυ στο 80'; Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για την Charlton, επομένως θα την παρατηρήσω στενά από δω και πέρα για να δω αν είναι απλά μια κακή παρένθεση όλο αυτό..

Υ.Γ. Βρε τι μας έκαναν τα χωριά...

strcapitano είπε...

άρε jim με τα χωριά σου

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India