Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πορείες που αντέστρεψαν το ντέρμπι!



Αν μας το έλεγαν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι σε αυτό το στάδιο ένα ντέρμπι Γκουανταλαχάρα –Σαμπαντέλ θα ήταν ντέρμπι των πρώτων και όχι των τελευταίων θέσεων θα γελάγαμε και με το δίκιο μας. Ορίστε όμως! Άλλη μια απόδειξη ότι πριν τις πρώτες αγωνιστικές ΚΑΝΕΝΑΣ φωτεινός παντογνώστης δε μπορεί να έχει πλήρη γνώση για ένα πάντα αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα. Σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με αυτό τον αγώνα, καθώς είναι σωστό θεωρώ να έχουμε πλήρη γνώση των ομάδων πριν στοιχηματίζουμε σε ένα ματς...



       Εκπλήξεις οι δύο ομάδες; Σίγουρα, αλλά τείνουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η πορεία τους δεν είναι απλή σύμπτωση. Βρίσκονται εκεί που βρίσκονται γιατί το αξίζουν με την εικόνα τους. Διαφορετική μεν για την κάθε μια, αλλά αρκετά αξιόπιστη. Η Γκουανταλαχάρα  ξεκίνησε καλά και ύστερα από εκείνο το απόγευμα της εκτός έδρας νίκης επί της Χερέθ, ξεκίνησα να την παρακολουθώ πιο στενά. Παίζει σφιχτά σαν ομάδα και βασίζεται κυρίως στην ομαδική λειτουργία και την καλή της άμυνα, παρά το γενικά φτωχό ποιοτικά ρόστερ της. Βασίζει πολλά στον μεσοεπιθετικό της Ερνέστο και σχεδόν όλες οι επιθέσεις περνάνε από τα πόδια του. Πολύ καλό αριστερό πόδι, καλές πάσες, ωραίες σέντρες και σωστές εκτελέσεις στημένων από τον παίχτη που δεν είχε πιάσει στην Μάλαγα, αλλά ξεχωρίζει στο ρόστερ της Γκουανταλαχάρα. Δεν νομίζω ότι θα αντέξει πολύ σε αυτές τις θέσεις, κυρίως λόγω έλλειψης ποιοτικών λύσεων, αλλά σαφώς και αν συνεχίσει έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει και την βλέπω να τελειώνει σε μια μεσαία θέση της κατηγορίας.
        Η Σαμπαντελ από την άλλη προσπαθεί να ξεχωρίσει με στυλ καταλανικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ποδόσφαιρο δηλαδή επιθετικό, κυριαρχίας και με πολλές και γρήγορες πάσες, σε αντίθεση με το πιο αργό και οργανωμένο ποδόσφαιρο της γηπεδούχου. Είχα τονίσει σε προηγούμενο άρθρο μου ότι ¨παίζει λίγο άναρχα στην επίθεση (Καταλανοί γαρ) και πρέπει να μπουν κάποια καλούπια στην μεσοαμυντική λειτουργία της¨. Αυτά φαίνεται να μπαίνουν σιγά σιγά και έτσι από σκορ του τύπου 3-4,3-2,2-1 έχουμε φτάσει σε τρεις συνεχόμενες νίκες της Σαμπαντελ με σκορ 1-0. Παίζει πιο οργανωμένα πλέον στην άμυνα αλλά προσπαθώντας να διατηρήσει τον χαρακτήρα της στην επίθεση και τα καταφέρνει άψογα μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό και της δίνω πιο πολλές πιθανότητες να παραμείνει στις υψηλές θέσεις απ’ ότι στην γηπεδούχο

ΠΡΟΒΛΕΨΗ:  Δε νομίζω ότι δικαιολογούνται οι αποδόσεις. Φαβορί ίσως η γηπεδούχος λόγω έδρας, αλλά όχι και σε αποδόσεις 2.10- 2.20. Δεν ξέρω αν αυτές οι αποδόσεις υπερτιμούν την γηπεδούχο, υποτιμούν τους φιλοξενούμενους ή απλά μπαίνουν λόγω κάποιων απουσιών των Καταλανών. Το under φαντάζει καλό σημείο, αλλά τα καλά στημένα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την καλή επίθεση των φιλοξενουμένων με απωθούν, ειδικά με αυτές τις αποδόσεις που προσφέρεται κοντά στο 1.70. Το παιχνίδι φαίνεται κομμένο και ραμμένο για Χ. Αλλά σπάνια επιλέγω ισοπαλίες και προτιμώ όταν βλέπω το παιχνίδι  για ισοπαλία να πηγαίνω στο draw no bet της ποιοτικότερης ομάδας καλύπτοντας στην ουσία 2 σημεία και ελαχιστοποιώντας τις απώλειες αλλά μειώνοντας προφανώς και ενδεχόμενα κέρδη.. Σε αυτό το παιχνίδι ποιοτικότερη ομάδα είναι οι φιλοξενούμενοι και θα πάω με το draw no bet της Sabadell με απόδοση 2.4 

Y.Γ.: Ανάλυση για τους αγώνες της πρώτης κατηγορίας του Σ/Κ θα κάνω αύριο, απλά θεώρησα ότι το σημερινό παιχνίδια είναι ιδιαίτερα προκλητικό στοιχηματικά.

Υ.Γ.2: Αγαπητέ Jim μέσα στην επόμενη εβδομάδα όλος ο κόσμος θα μάθει για τον υποτιμημένο Jose Segura!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καταλανέ, έχω αρχίσει να παρακολουθώ κι εγώ λίγο περισσσότερο το ισπανικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας των αναρτήσεών σου, αλλά χτες δεν μπόρεσα να δω το παιχνίδι. Έμαθε ότι έληξε 1-0. Αν το είδες, πες μας που κρίθηκε το ντέρμπι.

Όσο για το Segura, ανυπομονώ! Είναι σίγουρα υποτιμημένος αν κρίνουμε ποιοι παίχτες έχουν περάσει από τα χέρια του. Θα έχουμε πολλά να πούμε!

The Catalan είπε...

Χτες Jim το παιχνίδι κρίθηκε στον παίχτη που αναφέρω στο κείμενό μου,τον Ερνέστο,που πέτυχε και το νικητήριο τέρμα. Γενικότερα η Γκουαδαλαχάρα ήταν καλύτερη και έφτανε πιο εύκολα σε τελική προσπάθεια αφου τελικά οι απουσίες της Σαμπαντέλ τη αποδιοργάνωσαν αμυντικά. Η Γκουαδαλαχάρα ήταν όπως την περίμενα,οι Καταλανοί μου τα χάλασνε λίγο με μια μέτρια γενικά εμφάνιση.

Για τον Segura νομίζω ότι καταρχας ελάχιστοι γνωρίζουν ότι δεν είναι προπονητής ο άνθρωπος,αλλα θα τα πούμε σύντομα αυτά!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India