Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι μεσαίες της Primera

Γεια σας

Με την ευκαιρία των χτεσινών και προχτεσινών αγώνων της Primera μπορούμε να δούμε και κάποια στοιχειά για τον τρόπο παιχνιδιού των υπολοίπων ομάδων που καλό είναι να έχουμε υπ όψιν μας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

21/9 : Οι εντός έδρας νίκες της Sociedad και της Villareal ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα. Η Sociedad έχει πετύχει δύο κομβικές νίκες για να παραμείνει στην κατηγορία και η -τυχερή- ισοπαλία με την Μπαρτσελονα δείχνει ότι έχει την ικανότητα να χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Σφιχτή ομάδα, αυστηρό 4-2-3-1 με πολύ καλό πρέσινγκ είναι χαρακτηριστικά που έχει προσθέσει ο Montanier στο παιχνίδι των Βάσκων και μένει να δούμε πόσο θα συνεχιστεί η καλή της εικόνα. Επικράτησε με ένα τυχερό γκολ της Granada αλλά...
ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και άξιζε την νίκη της, όπως και η Villareal απέναντι στην Mallorca. Η οποία Mallorca αποδεικνύει αγωνιστική με την αγωνιστική ότι δεν έχει το ρόστερ, άλλα ούτε και τον προπονητή για να μείνει άνετα στην κατηγορία. Μια νίκη σε 4 παιχνίδια είναι φτωχή συγκομιδή και πάρα το ενθαρρυντικό της ξεκίνημα σε αποτέλεσμα αλλά και εικόνα στην πρεμιέρα απέναντι στην Espanyol, δείχνει ότι την περιμένει δύσκολη χρονιά. Τραγικός ο επιθετικός απολογισμός της με 1 γκολ σε 4 παιχνίδια από έναν ποδοσφαιριστή που τελικά πούλησε.(De Guzman). Η μεσοεπιθετική 3αδα Tejera-Νsue-Victor δεν αποτελεί και εχέγγυο σκοραρίσματος, το αντίθετο μάλιστα.

Στο άλλο αγώνα της Τρίτης,η Seville έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να λειτουργήσει σαν ομάδα και όχι σαν μονάδες. Παιχταράδες οι Negredo,Navasanoutermenteros,Del Moral αλλά πρέπει να μάθουν να λειτουργούν σαν σύνολο. Ο Marcelino είναι πολύ καλός προπονητής (ποιος ξεχνάει άλλωστε ότι κάποια στιγμή αποτελούσε τον καλύτερα αμειβόμενο προπονητή στην Ισπανία;) και ο συνδυασμός καλών παιχτών και καλού προπονητή αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας μακροπρόθεσμα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βελτιωθεί και άλλο σύντομα γιατί από τύχη και απο τον σταθερό και καλό της τερματοφύλακα Javi Varas έφυγε με έναν βαθμό από την πάντα αφιλόξενη έδρα της Osasouna.

22/9 :  Την Τέταρτη η Atletico συνέχισε να επιβεβαιώνει τον λόγο για τον οποίο απέκτησε τον Falcao απέναντι σε μια Gijon με ψυχολογία πραγματικά υπό του μηδενός. Απογοητευτική συγκομιδή με 0 βαθμούς από μια καλή και στρωμένη πέρυσι ομάδα. Δυστυχώς ελπίζω να μην την πληρώσει ο πολύ κάλος προπονητής Manuel Preciado και να κάνει την νίκη που θα της δώσει την ψυχολογία να συνεχίσει τον αγώνα της. Η Atletico έχει δυναμώσει με Falcao,Diegodrianrda μεσοεπιθετικα και δε τα περιμένει όλα πλέον μονό από τον Aguero. Ο μαστερ της ψυχολογίας Gregorio Manzano έχει εμπεδώσει στους ποδοσφαιριστές την νοοτροπία και το σύστημα που θέλει και όλα βαίνουν καλώς για την ομάδα του και νομίζω θα συνεχίσει έτσι.  
Malaga και Levante πέτυχαν σημαντικές νίκες απέναντι σε Μπιλμπάο και Ράγιο αντίστοιχα και επιβεβαίωσαν την ανοδική τους πορεία αν και η Λεβάντε στο τέλος τα χρειάστηκε λίγο απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Ράγιο.(Για αυτές και τις υπόλοιπες ομάδες όπως και τα κεφάλαια Barcelona-Real-Valencia και διεκδίκηση τίτλου θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή).

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καταλανέ, δεν παρακολουθώ στενά το ισπανικό πρωτάθλημα οπότε μπορεί να σου ακουστεί χαζό αυτό που θα ρωτήσω. Βλέπω ότι Barcelona και Real Madrid έχουν ήδη δύο γκέλες στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι αυτό δείχνει ότι η ψαλίδα των δύο με τους υπολοίπους μικραίνει ή είναι γκέλες που κάποια στιγμή θα γίνουν, απλά φέτος έγιναν νωρίς; Φέτος ο πρωταθλητής βλέπεις να συγκεντρώνει λιγότερους βαθμούς σε σχέση με τις τελευταίες σεζόν;

The Catalan είπε...

Καθολου χαζο Jim,αντιθετα αυτή ειναι μια απορία που στριφογυρνάει στο μυαλό μου τις τελευταιες μέρες.Όχι επειδη Barca και Real απαγορευεται να χανουν βαθμους,αλλα κυρίως βαση του τρόπου που τους έχουν χάσει,και κυρίως η Ρεαλ.Η πρωτη χρονιά Guardiola ήταν φυσιολογική βάση αποτελεσμάτων,το πρωταθλημα κατακτήθηκε με 80κατι βαθμος απ'οσο θυμάμαι.Οι δύο τελευταιες χρονιές απλά επιβεβαιωσαν την απόλυτη επικρατηση της Βarcelona σε Ισπανία και Ευρώπη συνολικά κατακτώντας το πρωταθλημα με 100 βαθμούς σχεδόν και ελαχιστες απώλειες!Η διεκδικηση και η πορεία των δυο επίδοξων πρωταθλητων,καθώς και η παρουσία της Βαλένθια είναι κατι που θα σχολιάσω εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο συντομα.Επιγραμματικά να σου πω οτι την αποψη μου ότι εκει που καταληγω είναι ότι φαβορί παραμένει η Barcelona και λογικα θα κατακτησει το πρωταθλημα με λιγο λιγοτερους βαθμους απ'οτι τα τελευταια 2 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India