Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Premier League - Day 7. Σε αναμμένα κάρβουνα Λίβερπουλ και Β.Λονδίνο!

Everton – Liverpool και Tottenham – Arsenal αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία και όλη η αγωνιστική θα βρίσκεται στη σκιά τους. Δικαιολογημένα μεν, αλλά εμεις θα ψαχτούμε κι αλλού! Φέτος, αρκετές ομάδες από τη μέση και κάτωπαρουσιάζονται για την ώρα  ισοδύναμες . Για να δούμε τι κρύβει η 7η αγωνιστική της Premier League:


- Tottenham - Arsenal
Το πρώτο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου για φέτος και πιστέυω πως φαβορί είναι οι γηπεδούχοι. Πάλι ο Redknapp ξεκούρασε όλη την ομάδα, στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Shamrock Rovers (εκτός των Defoe, Walker), επομένως θα πάνε όλοι φρέσκοι- φρέσκοι για το κυριακάτικο ντέρμπι. Από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κι έπειτα τα πάνε περίφημα. Τα γκολ στα τρια παιχνίδια τους από τότε είναι 2-4-2, πράγμα που δείχνει ότι επιθετικά λειτουργούν πάρα πολύ καλά και απέναντι στην προβληματική άμυνα της Arsenal, δε βρίσκω λόγο για να μη συνεχίσουν το παραγωγικό σερί τους. Οι Gunners προβλημάτισαν μεσοβδόμαδα με τον Ολυμπιακό, έστω κι αν υπάρχει η δικαιολογία απουσιών. Δεν μπορώ να τους διαγράψω, γιατί ένα ντέρμπι δεν το κερδίζει ο καλύτερος αλλά αυτός που το θέλει περισσότερο, ωστόσο βλέπω νίκη των Spurs, έστω και δύσκολα.

- Blackburn – Manchester City
Οτιδήποτε πέρα από το διπλό θα είναι έκπληξη. Μπορεί η Blackburn να κέρδισε την Arsenal 4-3 πριν δύο εβδομάδες, αλλά α) η City δεν είναι Arsenal (για φέτος, μην παρεξηγηθώ!), β) η Arsenal έβαλε 2 αυτογκόλ και γ) η Blackburn είναι κακή ομάδα! Βρίσκονται στις θέσεις υποβιβασμού και ο προπονητής Steve Kean είναι υπ'ατμόν. Σε όλα αυτά προσθέστε τις απουσίες που θα έχουν: Dann (κεντρικός αμυντικός), Salgado (δεξι μπακ), Givet (αριστερό μπακ). Έχω περιέργεια να δω την αμυντική γραμμή που θα παρατάξει ο Kean. Από την άλλη μεριά, όλοι ασχολούνται με τον Tevez, αλλά δε νομίζω να επηρεαστούν. Επίσης, πιστεύω πως η γκέλα με τη Fulham τους ταρακούνησε και δε νομίζω να την ξαναπατήσουν τόσο σύντομα. Το διπλό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, αλλά θα προτείνω και το over.

- Sunderland – West Bromwich
Τι θα γίνει με τις ''Black Cats'' φέτος; Εκεί που λέμε έστρωσαν (4-0 με Stoke), πάνε και χάνουν 2-1 από τη Norwich, ένα παιχνίδι στο οποίο θυμήθηκαν να παίξουν μετά το 2-0! Κρατάω μόνο την πολύ καλή εμφάνισή τους από το σημείο εκείνο και έπειτα, καθώς είχαν αρκετές ευκαιρίες για την ισοπαλία και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και αύριο, απέναντι στη West Brom. Θέλω να πιστευω ότι ο Brown δε θα επαναλάβει την τραγική εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής (ρε Brown, με νεοφώτιστους έπαιζες, για την εμπειρία σου σε πήρε ο Bruce!). Οι φιλοξενούμενοι θα πάνε πρώτα να μη χάσουν κι έπειτα ό,τι βρέξει ας κατεβάσει, αμυντική ομάδα είναι άλλωστε. Είναι προτελευταίοι και πιο πολύ τους νοιάζει να μην ξεφύγει η Sunderland πάρά να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν από την αρχή το ματς. Έχουν επιθετικούς για να το κλέψουν, πάντως (Long, Odemwingie). Θα ποντάρω στον άσο λόγω της διαφοράς ποιότητας των ομάδων, που θέλω να πιστέυω ότι θα φανεί..

- Leeds - Portsmouth
Οι γηπεδούχοι είναι καλύτεροι. Αδικούνται από τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά το πρόγραμμά τους εώς τώρα ήταν ζόρικο (έχουν παίξει με τους 4 από τους 5 πρώτους). Παρόλα αυτά τα 2 γκολ υπέρ τα έχουν ταρίφα σχεδόν σε όλα τα ματς της Championship. Με έναν McCormack σε περιόδο μεγάλης φόρμας (8 γκολ σε 8 παιχνίδια), πιστεύω πως θα τα καταφέρουν και τώρα. Η Portsmouth είναι ασταθής ομάδα μέχρι τώρα και δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο που να σε κανει να ελπίζεις για καλή πορεία στη συνέχεια. Νίκη της Leeds.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Merseyside, δε θα κάνω προγνωστικά. Θέλω να πιστέυω ότι θα κερδίσουμε, κάτι που θα μας δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση γαι τη συνέχεια, ειδικά για το επόμενο ματς με τη Manchester United. Στην παρούσα φάση δε με ενδιάφερει να παίξουμε καλά. Η ομάδα έχει ξεχάσει πώς είναι να νικάει, πώς είναι να είσαι φαβορί (όχι μόνο λόγω ονόματος, αλλά και λόγω εμφανίσεων). Νίκη, έστω και με 1-0, έστω και στο 95'! Όσο νικάς, τόσο η ομάδα θα χτίζει πάνω στην αυτοπεποίθηση της (κακά τα ψέματα, βρισκόμαστε σε φάση χτισίματος νέας ομάδας και αυτό μας χρειάζεται τώρα). Να γίνει μάθημα η 4άρα απ΄την Tottenham και να μην ξαναεμφανιστούμε έτσι χαλαροί. Ο,τι και να γίνει πάντως: ''we support a team called Liverpool and we sing until we drop''..


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

6 σχόλια:

The Catalan είπε...

Αγαπητε Jim

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου όσον αφορά τον αγώνα της Sunderland(till we die..).Nομίζω υπάρχει εμφανής διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και ο άσσος είναι το πλεόν πιθανό αποτέλεσμα απέναντι σε μια αδύναμη θεωρώ ομάδα.
Όσον αφορά τον Βrown,συμμετέχει πολύ στο να κάνει παιχνίδι απο πίσω.Αλλά έχει δείξει και σε άλλα ματς πολυ επιπόλαιος σε κάποιες πάσες.θεωρείται ο ηγέτης της άμυνας,έτσι πρέπει να παίζει,αλλα πολύ πιο προσεκτικά.

GO BLACK CATS!IF YOU HATE NEWCASTLE CLAP YOUR HANDS!

Unknown είπε...

Σάντερλαντ και τα μυαλά στα κάγκελα…
Για να δούμε… όλοι συμφωνούμε σ’ αυτόν τον άσσο…

Jim, νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε το διπλό. Δύσκολο μεν, εφικτό δε…

Unknown είπε...

@The catalan: Μακάρι να έρθει ο άσσος, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε εμφανίσεις όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Ίσως να είναι καλύτερα αντί του Sessegnon να ξεκινήσει ο Wickham δίπλα στον Bendtner, ώστε να είστε πιο επιθετικοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Σχετικά με τον Brown, μπορώ να δεχτώ επιπολαιότητες από ένα 20χρονο, αλλά όχι από ένα 30αρη με θητεία στη Man. United και εμπειρία στην αυξημένη πίεση και τον πρωταθλητισμό. Είναι καλός παίχτης και σίγουρα η παρουσία του θα είναι θετική, στο τέλος, για τη Sunderland. Απλά στην κακή του μέρα δε βλέπεται!

Unknown είπε...

@betonias: Πράγματι το διπλό είναι δύσκολο. Δεν είναι τόσο ο αντίπαλος που με φοβίζει (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Everton), όσο η δική μας εμφάνιση. Φέτος κερδίσαμε εύκολα μόνο ένα παιχνίδι (με Bolton), ενώ με Sunderland, Arsenal, Wolves, Brighton όλα έδειχναν υπέρ μας (για διαφορετικούς λόγους στο κάθε παιχνίδι) καταφέρναμε να κρατάμε τις καρδιές μας στο τέλος! Αυτό είναι λογικό, μιας και η ομάδα είναι καινούρια και προσπαθεί να χτίσει εκ νέο το χαρακτήρα της. Γι'αυτό λέω ότι χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες, για να αρχίσουν όλοι να παίρνουν τα πάνω τους.

Όσο χρόνο κι αν χρειάζεται πάντως, "You'll never walk alone"..

Unknown είπε...

Για ένα ματς ματς ήμουν σίγουρος ότι θα βγει, αυτό πήγε και στράβωσε! Ρε παλικάρια της Sunderland, θα μας τρελάνετε φέτος;; Δυστυχώς έχασα το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, που μπήκαν και τα 4 γκολ της αναμέτρησης, γιατί έβλεπα τη Liverpool και δεν πρόλαβα να γυρίσω σπίτι νωρίτερα. Πώς γίνεται η West Brom να σκοράρει 2 φορές (και μάλιστα σε 2 λεπτά!);; Τι κάνει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και στα 2 γκολ; Πώς γίνεται να γυρνάτε το παιχνίδι μέχρι το 25', να έχετε συντριπτική κατοχή (84-16 στο δεκάλεπτο 70-80'!), να είστε συνέχεια μες στην περιοχή και να μη βάζετε τη μπάλα στα δίχτυα;

Κρίμα για τον Bruce, γιατί πρέπει να έκλεισε ο λαιμός του από τις πολλές φωνές στον πάγκο..

The Catalan είπε...

Χτες Jim δεν είδα όλο το παιχνίδι,είδα μόνο μετα το 0-2 και λίγο απ το δεύτερο ημίχρονο.Τα γκολ ήταν απλά κακές αμυνες.Δεν επιτρεπεται αυτό όταν υποτιθεται έχει και ποιότητα και εμπειρία για τα στημένα(O'Shea και Brown κυρίως) για το πρώτο.Και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ παιδαριωδη πουλήματα της μπάλας για το δεύτερο γκολ.Επίσης απαγορεύεται αν θες να ξεφυγεις απο τη μετριότητα να γυρνας εντος εδρας ενα φαινομενικα χαμενο παιχνιδι απο το 25 και να μη δίνεις τα πάντα για να κερδισεις στο δεύτερο.Κριμα,αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις,αλλιώς αυτουπονομεύεσαι.Και κριμα που κάποιοι φωναζανε στο 10 "you will be fired by tommorrow morning" και δε στηριζαν την ομάδα τους όπως έπρεπε.Πιστευω στον Bruce αλλά νομίζω ότι κάπου κάνει και αυτός τα λάθη του.Κάποιες κακές μεμονωμένες άμυνες είναι συχνά επαναλαμβανόμενες στα τελευταία παιχνίδια και αυτό είναι δουλειά του προπονητή να το αλλάξει.Μπροστά η ομάδα παίρνει μπρος,κάνει φάσεις και πλεον βάζει και γκολ,οπότε ο κοουτς πρεπει να αλλαξει κάποια πραγματα στην αμυνα.Και έχει το υλικό να το κάνει οπότε περιμένω σύντομα βελτίωση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India