Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Premier League - Day 5. Ντέρμπι για όλα τα γούστα!


Μετά το ευρωπαϊκό τριήμερο, το πρωτάθλημα συνεχίζεται και το ενδιαφέρον αυξάνεται σημαντικά. Δύο ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες που έχουν, ουσιαστικά, ίδιους στόχους: Manchester United – Chelsea, έχοντας σαν στόχο τον τίτλο και Tottenham – Liverpool, έχοντας σαν φετινό στόχο την επάνοδο στην τετράδα. Δε θα αχοληθούμε με αυτά τα παιχνίδια στην παρούσα ανάρτηση, αφού με μια γρήγορη αναζήτηση σε οποιοδήποτε αθλητικό site, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για αυτά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο των μεγάλων, γι' αυτό θα ψάξουμε λιγάκι σήμερα τα “μικρότερης” σημασίας παιχνίδια (προβλέπoνται δυνατές μάχες)..

- Aston Villa – Newcastle United
Ύστερα από 4 αγωνιστικές παραμένουν αήττητες. Η Villa βασίζεται στην πολύ καλή επιθετική της γραμμή, κυρίως του Agbolanhor και Bent, αλλά στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια δε σκόραρε. Δημιουργεί όμως φάσεις και γενικά είναι ένα σύνολο που δεν στηρίζεται στην αμυντική λειτουργία του. Από την άλλη, η Newcastle είναι στην 4η θέση με 2 νίκες - 2 ισοπαλίες, αλλά το περιέργο είναι τα μόλις τρία γκολ που έχει πετύχει! Δυό λευκές ισοπαλίες και 0-1 με τη Sunderland (“κλέβοντας” το παιχνίδι) αποδεικνύουν ότι είναι μια ομάδα που δεν δημιουργεί ευκαιρίες και κράταει το σκορ χαμηλά. Έχοντας κατά νου την αποδυνάμωση τους το καλοκαίρι που μόλις πέρασε (Enrique, Barton, Nolan) πραγματοποιούν ένα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά δε νομίζω να αντέξουν για πολύ.
Το παιχνίδι πάει προς την ισοπαλία, αλλά εγώ θα στηρίξω τη νίκη της Villa (συγνώμη birdy..). Έχει περισσότερες επιθετικές λύσεις και νομίζω πως θα έχει καλή ψυχολογία, αφού δεν έχασε την προηγούμενη αγωνιστική από την Everton. (Ανούσια, ίσως, πληροφορία: Η έδρα πολύ δύσκολα “σπάει” στα μεταξύ τους παιχνίδια).

- Swansea – West Bromwich
Τι περίεργη ομάδα η Swansea! Δεν έχει πετύχει ακόμη γκολ, παρόλο που δεν κλείνεται πίσω, προσπαθεί να παίξει κι όχι να καταστρέψει. Έχασε 4-0 από τη Manchester City, αλλά στα επόμενα τρία παιχνίδια δέχθηκε μόλις ένα γκολ και μάζεψε δύο βαθμούς. Αν κρίνω κι από τον αντίπαλο προπονητή (Hogdson) που πρώτα έχει το νου του στην άμυνα, δύσκολα θα μπουν πολλά γκολ. Ωστόσο, στο τελευταίο παιχνίδι με την Arsenal μπορεί να ηττήθηκαν 1-0, είχαν όμως αρκετές καλές ευκαιρίες (ειδικά αυτή του τελευταίου λεπτού) για να πάρουν το βαθμό. Η West Brom θα έχει κι αυτή ανεβασμένη ψυχολογία μετά το διπλό με τη Norwich. Ποντάρω στην επιθεση των φιλοξενούμενων (Odemwingie, Long), πιστεύοντας ότι θα πετύχουν ένα γκολ, και στην εμπειρία του συνόλου τους να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια. Οι εμφανίσεις τους εως τώρα είναι ενθαρρυντικές και δε νομίζω να υποτιμήσουν το παιχνίδι.

- Sunderland - Stoke
Καλώς τους! Οι δύο που παρακολουθώ και περιμένω να δω το μεταξύ τους ματς. Η Sunderland δεν έχει ξεκινήσει καλά αντίθετα με τη Stoke που είναι 5η. Και οι δύο δεν πετυχαίνουν εύκολα γκολ. Η μεν Sunderland δεν είχε επιθετικό στα πρωτα παιχνίδια μέχρι που ήρθε ο Bendtner, ενώ η Stoke ρίχνει όλο το βάρος στην άμυνα και προσπαθεί να πετύχει νίκες μισό – μηδέν.
Ο ερχομός των Crouch, Jerome στη Stoke δίνει δύναμη και στην επίθεση. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν, ερχόμενοι από ευρωπαϊκή αναμέτρηση την Πέμπτη. Δύσκολη η πρόβλεψη, το ματς “μυρίζει” Χ όσο κανένα, αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της Sunderland να κάνει την πρώτη της νίκη. Ρισκάρω νίκη των γηπεδούχων. (Κι άλλη ανούσια πληροφορία: η έδρα δεν έχει σπάσει ποτέ όσο βρίσκονται στην Premier League και η Stoke δεν έχει σκοράρει στο Sunderland).

- Leeds United – Bristol City
Είπαμε, Αγγλία δεν είναι μόνο η Premiership. Πώς να είναι άλλωστε όταν στις άλλες κατηγορίες παίζουν όμαδες όπως η Leeds; Μια ομάδα που παρακαλάω να ανέβει όσο το δυνατόν γρηγορότερα μιας και η ιστορία τής επιβάλλει να παίζει στη μεγάλη κατηγορία. Δεν έχει ξεκινήσει καλά (7 βαθμοί/ 6 παιχνίδια), αλλά είναι νωρίς για να την κρίνουμε. Πάντως σκοράρει σε κάθε παιχνίδι (εκτός από ένα) και συνήθως 2 γκολ! Αντίθετα, η Bristol δύσκολα σκοράρει, αλλά η άμυνα της Leeds δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Περιμένω να μπουν αρκετά γκολ. Θα ποντάρω στη δύναμη του ονόματος της Leeds και της έδρας, στην οποία τα πηγαινει πολύ καλά για την ώρα. Άσος, λοιπόν.

Καλό σαββατοκύριακο! 

8 σχόλια:

The Catalan είπε...

Αγαπητέ Jim

-Θεωρώ ότι η Villa είναι καλύτερη ομάδα απο την Νewcastle η οποία μπορεί να παραμένει αήττητη,αλλα το κάνει κυρίως κλέβοντας βαθμούς.Και τέτοιες πρακτικές μπορεί να πιάσουν μία,να πιάσουν δύο αλλά δύσκολα συνεχίζονται(μην ακούσω για κόμπλεξ απέναντι στους βασιλικούς και άλλα τέτοια!).Η επιθετική γραμμή της Villa είναι πολύ δυνατή και δύσκολα θεωρώ ότι δε θα κερδίσει αυτό το παιχνίδι.Ο άσσος σε αποδόσεις 1,90+ θεωρώ ότι είναι value bet.

-Swansea:Όσο την βλέπω,την συμπαθω ολο και πιο πολυ.Πρωτάρα στην κατηγορία,αλλα προσπαθει να παίξει ποδόσφαιρο και το καταφέρνει,ανεξαρτήτως επιθετικής αποτελεσματικότητας.Απο που κι ως που λοιπόν φαβορί η Bromwich;Απόδοση στον 1 σε επίπεδα 2,70+ αποκλειεται να μη την τιμήσω.

-SUNDERLAAAAAND!!!!!
Ατυχία και αναποτελεσματικότητα τα δυο συστατικά της εως τωρα πορείας.Ήδη εχουν αρχισει μουρμουρες για τον Bruce αλλα ο Quinn στηρίζει τους προπονητές και δε πρόκειται να φύγει,τουλάχιστον όχι σύντομα,ο κοουτς.Οπότε υπάρχει όλος ο χρονος να ανατρέψει το κλίμα με καποιες εντός έδρας νίκες.Σύνφωνοι,η stoke είναι απο τις δύσκολες ομάδες,αλλά ο 1 θεωρώ ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας.(2,40 παραέιναι καλή απόδοση)

-Για την δεύτερη κατηγορία συμφωνώ απόλυτα!Πολύ απλά γιατι δε παρακολουθώ την κατηγορία αλλά εμπιστεύομαι τον Jim!Όταν αποτελέσει θέμα συζήτησης και η Segunda ευχαρίστως να προσθέσω την αποψη μου!

Υ.Γ.:CATALONIA IS NOT SPAIN

Unknown είπε...

Φίλε Καταλανέ,

τη West Brom δεν τη θεωρώ φαβορί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υποστηρίξει κάποιος το αντίθετο (δύσκολο να πετύχει δεύτερο συνεχόμενο διπλό, αμυντική νοοτροπία του Hogdson). Από ένστικτο και μόνο βλέπω τη νίκη τους. Ίσως να φταίει η αφλογιστία της Swansea, ίσως η καλή εμφάνιση των γηπεδούχων με την Arsenal, που σε συνδυασμό με την απειρία τους θα τους κάνει περισόττερο αισιόδοξους.. Βλέπω τη West Brom να το πηγαίνει σε χαμηλό τέμπο και να το παίρνει στο γκολ.

Για τη Sunderland είναι άδικες οι μουρμούρες για τον Bruce. Η ομάδα θα επανέρθει στις καλές εμφανίσεις για ένα και μόνο λόγο: γιατί είναι ΟΜΑΔΑ. Δουλεμένο σύνολο, έμπειροι παίχτες, που απλά πρέπει να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Δύσκολα θα το πάρετε το ματς, αλλά σας δίνω μικρό προβάδισμα.

Όσο για την Championship, σε ευχαριστώ πολύ αλλά μάλλον κι εγώ θα σε ακούσω σε κάτι. Όπως είπες σε προηγούμενη ανάρτηση του birdy, δεν εμπιστεύεσαι τον Eriksson, και βλέποντας την κακή πορεία της Leicester, δεν ξανασχολούμαι κι εγώ μαζί του!

Υ.Γ. Τα προγνωστικά ήταν, είναι και θα είναι μέρος της κουβέντας των ποδοσφαιρόφιλων. Εγώ απλά λέω τις απόψεις μου για την Αγγλία, μήπως κάποιος φίλος βοηθηθεί να στοιχηματίσει πιο έυκολα (ή να αποφύγει να παίξει) ένα παιχνίδι. Συγχωρέστε με, αλλά δε βλέπω αποδόσεις, οπότε δεν μπορώ να σας πω αν αξίζει να παίξετε ή όχι (γι' αυτό είναι ειδικοί οι υπόλοιποι συντάκτες του blog). Έσεις διαβάζετε και πράττετε αναλόγως. Παντως Καταλανέ, καλά κάνεις και λες αποδόσεις γιατί μπορεί να βοηθήσεις κι άλλους αναγνώστες. Thanks, για τη βοήθεια!

The Catalan είπε...

Φίλε Jim

Δεν εννοουσα εσενα οτι θεωρείς την Μπρομ φαβορί,αλλα τις στοιχηματικες εταιρειες.Θεωρώ άκυρο το να δίνεται σε αποδόσεις σαν φαβορί η Μπρομ,καθώς πιστεύω ότι η Σουνσι είναι πιο "ομάδα" και μπορεί να κερδίσει σήμερα.Προσωπική άποψη μου προφανώς είναι αυτή,αν και απ'οτι είδα με κερδίζετε,γιατι και ο birdy την εχει συμπεριλαβει στις επιλογές του!Εγώ πάντως θα εμπιστευτώ την Σουόνσι!

Όσο για τις αγαπημένες μαύρες γάτες,η κριτική στον Μπρους είναι τουλάχιστον άκυρη και δε θα συνεχιστεί πολύ νομίζω καθώς σήμερα θα έρθει η πολυπόθητη πρωτη νίκη.(Τα ρεπορταζ δίνουν φουλ επιθετικη 11αδα σήμερα με Sessegnon-Larsson στα ακρα και δίδυμο Bendtner-Whickham εξαρχης στην επίθεση.Να δούμε...)

Unknown είπε...

Καταλάνέ, συγχαρητήρια για την πρόβλεψη σου για νίκη της Σουόνσι. Για όποιον δεν είδε το ματς, ήταν περίπατος. Πολύ ενθουσιώδης ομάδα οι νεοφώτιστοι, καμία σχέση η West Brom με τη συμπαγή ομάδα που είδαμε τις πρώτες αγωνιστικές. Τραγική αμυντικά, λάθος πάσες, πολλά κενά μεταξύ τους.

Όσο για τη Newcastle, είδα το τελευταίο 20λεπτο, οπότε δεν έχω πλήρη άποψη, αλλά σίγουρα δεν πήγε να κλέψει το παιχνίδι. Ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχει 2ο γκολ. βέβαια, η αμυντικοί της πάλι έκαναν αστεία λάθη και απορώ πως έχουν καταφέρει έως τώρα να δεχτούν μόλις 2 γκολ.

Unknown είπε...

Ρε Jim τι έπαθε η ομάδα σου, τι διασυρμός ήταν αυτός ???
Και πίστευα ότι μπορείτε… Καλά που δε σας έπαιξα… ;-p
Δεν κάνεις κανένα άρθρο να μάθουμε κι εμείς τι γίνετε στη Λίβερπουλ…

The Catalan είπε...

Jim η ομάδα σου η Στοουκ είναι;Γιατι και αυτη σαν να διασυρθηκε σημερα απο την αρμάδα του Steve Bruce!
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Unknown είπε...

@betonias: Χμμ.. Δεν μπορούσαμε.. Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι. Η
Tottenham έδειξε ότι ζούσε γι'αυτό το ματς. Η νίκη ήταν μονόδρομος μετά το κακό τους ξεκίνημα στη σεζόν. Εμείς;; Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε άλλο πρόσωπο. Με τη Bolton δε σταματούσαμε να τρέχουμε (ούτε λάθη δεν κάναμε), αλλά σήμερα λες και τρέχαμε με χειρόφρενο! Είμαστε καινούργια ομάδα, έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίχτες, οπότε θα χρειαστεί χρόνος να μονταριστούμε. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας (ελπίζω μετά, να εμφανιστούμε πιο δεμένοι).
Σχετικά με το παιχνίδι: Δεχόμαστε γρήγορα το πρώτο γκολ (5') και μεχρι το 15' δεν υπάρχουμε. Έκει που κάπως ηρεμεί το παιχνίδι, ο Adam παίρνει ηλίθια δεύτερη κίτρινη. Φαίνεται να τελειώνουν όλα. Είμαστε τυχεροί που δεν τρώμε το δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο και όλα δείχνουν ότι πατάμε καλά. Η μπάλα είναι συνεχώς πάνω κάτω κι αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Τότε, ο Skrtel παίρνει κι αυτός ηλίθια δεύτερη κίτρινη. Θα μπορούσε να την έχει πάρει πιο πριν, αφού ο Bale του είχε ξεφύγει τουλάχιστον 8 φορές μέχρι τότε. Εκεί τελείωσαν όλα..

Δεν τελειώνει τίποτε σήμερα, στόχος παραμένει η τετράδα. Σαν οπαδοί, σε κάθε παιχνίδι θα φοράμε τις φανέλες μας και θα συνεχίζουμε να αγαπάμε την ομάδα χωρίς καμία έκπτωση. Εξάλλου, στις λύπες την αγαπάμε περισσότερο. Για την ακρίβεια, μετά από τόσες λύπες, δε μιλάμε για αγάπη, αλλά για καψούρα..

Unknown είπε...

@Καταλανός: Όχι, η Stoke δεν είναι από τις ομάδες που συμπαθώ. Απλά βλέπω να γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι αν συνεχίσει έτσι, αργά ή γρήγορα θα βγει Ευρώπη. Το ίδιο πιστεύω και για σας. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω το δικό σας παιχνίδι, αλλά χάρηκα που κερδίσατε. Εσάς πάντως σας συμπαθώ. Όχι όμως και τον προπονητή σας..

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India