Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Premier League - Day 4. Τέρμα οι εθνικές, επιστροφή στο νησί..


Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Premier League για τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής ημέρας. Υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια - παγίδες, όπως αυτά των Liverpool και Chelsea που ταξιδεύουν στις έδρες των Stoke και Sunderland αντίστοιχα. Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συγκεκριμένη αγωνιστική είναι ότι οι ομάδες επανέρχονται από διακοπή πρωταθλήματος, στη διάρκεια της οποίας είχαμε τη λήξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου.Τέρμα, λοιπόν, τα ψέματα για όλους, τα ρόστερ έκλεισαν και οι προπονητές πρέπει να μοντάρουν τις ομάδες τους. Καλό είναι να προσέξουμε λίγο περισσότερο τα παιχνίδια, γιατί άλλες ομάδες μπορεί να εμφανιστούν αισθητά βελτιωμένες και άλλες επηρεασμένες από τη διακοπή.

Για το ερχόμενο σαββατοκύριακο ξεχώρισα 3 παιχνίδια από την Premiership και 1 από την Championship, για τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.


- Arsenal – Swansea
Για τη φετινή Arsenal έχουν γραφτεί πολλά. To 8-2 από τη Manchester United έδωσε αφορμή για αποκαθήλωση των πάντων στο club, ακόμη και του Wenger. Το ξεκίνημά της ήταν τραγικό και, πλέον, το παιχνίδι με τους νεοφώτιστους είναι must-win, αλλιώς η οργή των οπαδών θα γίνει πολύ πιο έντονη και τα προβλήματα θα φαντάζουν βουνό.
Μιλώντας καθαρά ποδοσφαιρικά, η Arsenal παρά τις πολλές σημαντικές απουσίες έχει την ποιότητα να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής (που δεν είδαμε εως τώρα), να επιβάλλει το ρυθμό της και φυσικά να κερδίσει. Η Swansea, βλέποντας την κατάσταση των αντιπάλων της, θα πάει με ανεβασμένο ηθικό για να “κλέψει” ό,τι μπορεί. Μας έχει δείξει ότι είναι ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να αμυνθεί “ηρωικά”, αλλά η Arsenal σε γήπεδο με χώρους μπορεί να θυμίσει playstation! Εύκολα ή δύσκολα, βλέπω νίκη της Arsenal.

- Wolves- Tottenham
Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ έδειχνε αποδυναμωμένη καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βαριές ήττες από τις ομάδες του Manchester συνέθεταν το σκηνικό της απογοήτευσης. Όμως, η τελευταία μέρα των μεταγραφών έφερε τους Adebayor και Parker και σε συνδυασμό με τη μη-πώληση των αστεριών της, φαίνεται πως η Τottenham θα ορθοποδήσει γρήγορα.
Η Wolves ξεκίνησε εντυπωσιακά (7 βαθμοί/ 3 αγώνες) και αισιοδοξεί βλέποντας το φορμαρισμένο Matt Jarvis απέναντι στην προβληματική, για την ώρα, άμυνα της Tottenham. Δύσκολη πρόβλεψη, θα διαλέξω την ισοπαλία.

- Fulham- Blackburn
To Craven Cottage είναι ζόρικη έδρα τελευταία. Όχι οτι κερδίζει η Fulham, αλλά δε χάνει κιόλας. Μόνο τη Liverpool θυμάμαι να περνάει άνετα στα τελευταία παιχνίδια της περυσινής σεζόν και να σπαέι ένα μίνι σερι της Fulham. Ξεκίνησε άσχημα (1 βαθμό), αλλά η Blackburn ξεκίνησε χειρότερα (0 βαθμοί). Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων οι μουρμούρες για τον προπονητή είναι πολλές. Σημαντική η προσθήκη του Dann στην άμυνα και του Yakubu στην επίθεση, αλλά απ΄ότι λένε στην Blackburn, στόχος είναι η παραμονή. Χαμηλό σκορ και περισσότερες πιθανότητες για νίκη της Fulham.

- Southampton- Nottingham Forest
Επειδή Αγγλία δεν είναι μόνο η Premier League, θα συζητάμε τακτικά και για τις μικρότερες κατηγορίες. Το παιχνίδι αυτό είναι για την Championship. Από τη μια, η 2η της βαθμολογίας Southampton (4 νίκες - 1 ήττα) και από την άλλη η ομάδα του Steve McLaren, πρώην προπονητή της Εθνικής Αγγλίας αλλά και της Middlesbrough που έφτασε στον τελικό του Uefa το 2004. Η διαφορά των ομάδων φαίνεται μεγάλη, αλλά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι μεγάλο σε διαρκεια και οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Παρ'ολα αυτά βλέπω νίκη των γηπεδούχων.

Καλή αγωνιστική δράση και καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Jim πολύ σωστό σε βρίσκω… βλέπω να τα πας περίφημα και στις προβλέψεις…

Με βάζεις σε σκέψεις για το παιχνίδι της Wolves με την Tottenham…
Μελετούσα το διπλό σε αυτό το ματς, γιατί τα άλλα φαβορί δεν τα πληρώνουν καλά…
Για ισόπαλο βλέπω το παιχνίδι της Έβερτον με την Άστον Βίλα… τι λες ?

birdy είπε...

Δεν θα διαφωνίσω μαζί σου,κυρίως θα συμφωνήσω για την Σάουθαμπτον καθώς έχω φιλαράκι ένα μέλος της και μαθαίνω νέα μου είπε ότι θα παλέψουν για είσοδο στα πλέυ-οφ, όπως και η Μπράιτον, ποιά η γνώμη σου?

Unknown είπε...

@betonias: Το παιχνίδι της Tottenham (όπως και της Arsenal) το ανέφερα πιο πολύ λόγω του επικείμενου αγώνα της με τον ΠΑΟΚ (και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα). Είναι πολύ δύσκολο ματς καθώς η Wolves εμφανίζεται πολύ δεμένη για την ώρα, ενώ η άμυνα της Tottenham προβληματίζει (και σίγουρα δε βελτιώνεται το πρόβλημα με τις προσθήκες Adebayor και Parker). Σίγουρα η Tottenham είναι αυτή που καίγεται για βαθμούς, μιας και ακολουθούν παιχνίδια με Liverpool και Arsenal τις επόμενες αγωνιστικές αλλά δεν ξέρω πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η εικόνα των προηγούμενων αγωνιστικών. Βλέπω το Χ, απλά επειδή δε φαίνεται ξεκάθαρα κάποιο άλλο σημείο. Στοιχηματικά όμως, αξίζει να πάρεις το ρίσκο, υποθέτω οι αποδόσεις θα είναι καλές.

The Catalan είπε...

Δε θέλω να γίνω υπερβολικός,άλλα όποιος δεν εκμεταλλευτει το 5 της νίκης της Sunderland απέναντι στην Τσέλσι,θα κάνει μεγάλο λάθος!!Μιλάμε για τεράστια στοιχηματική ευκαιρία!!

Κι επειδή προφανώς αστειεύομαι,να επενθυμίσω ότι ανεξάρτητα απο τους έως τώρα φετινούς αγώνες της,η Sunderland γενικά έχει μια ροπή προς το όβερ,κυρίως λόγω του ότι πάρα την συνολικά καλή αμυντική λειτουργία της,δύσκολα κρατάει το 0 πίσω,πόσο μάλλον απέναντι σε μια ομάδα με πολλά επιθετικά όπλα.Οπότε προσωπικά πιστεύω ότι το όβερ αποτελεί μια καλή επιλογή σε αυτο το παιχνίδι,εκτός και αν εμφανιστεί πάλι η δυστοκία στο σκοράρισμα για την ομάδα μου(απουσιάζει και ο Ασαμόα οπότε ο Δανός θα πρέπει να αποδείξει απο το ντεμπούτο του για ποιο λόγο αποκτήθηκε).Το Οβερ που δεν διαπραγματεύομαι είναι αυτό της Αρσεναλ!Η Swansea όπως πολύ σωστα γραφεί ο συγγραφέας κια γνωρίζουν όσοι έχουν δεί αγώνες της,προσπαθεί όπως και στην Championship να παίξει καλό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω,χωρίς υπερβολικές σέντρες κτλ και λογικά δε θα κλειστει πίσω για ταμπούρι και ότι βγεί.Οπότε θεωρώ ότι θα γίνει καλό παιχνίδι με το το όβερ να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Unknown είπε...

Σχετικά με το παιχνίδι της Everton με την Aston Villa, συμφωνώ με την ισοπαλία. Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι.. Η Everon αποδυναμώθηκε μεν με τη φυγή του Arteta αλλά σαν γηπεδούχος πάντα εμφανίζεται δυνατή. Η Villa, όμως, είναι πιο έτοιμη και πιστεύω πως θα καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο.

@birdy: Southampton και Brighton είναι 2η και 1η αντίστοιχα, αυτή τη στιγμή στην Championship. Η Southampton είναι πραγματι πολύ δυνατή και πιστεύω/ θέλω να μπει στα play-off. Ο έμπειρος επιθετικός της, Connoly, είναι σε φόρμα και λογικά θα βρει δίχτυα κι αυτη τη φορά. Είναι και γηπεδούχοι, επομένως πιστεύω θα τα καταφέρουν.
Η Brighton είναι νεοφώτιστη, είναι η ευχάριστη έκπληξη αλλά δεν ξέρω αν ο ενθουσιασμός και το ταλέντο της νικήσουν την απειρία της. Θα τη δούμε σύντομα σε αγώνα του Carling Cup εναντίον της Liverpool. Για την ώρα, o εξτρέμ της, Craig Noone βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, ενώ στη μεταγραφική περίοδο έκαναν το μπαμ και απόκτησαν τον Vicente (ναι, τον γνωστό, πρωην παίκτη της Valencia και εθνικής Ισπανίας!). Έχουν ενδιαφέρον και προσωπικά τους παρακολουθώ. Περιμένω σιγά σιγά άνοδο και της Leicester.

Unknown είπε...

@Καταλανός: Ο περσινή σας εμφάνιση (0-3 στο Λονδίνο) δύσκολα θα επαναληφθεί. Η Chelsea δε θέλει σταβοπατήματα από τόσο νωρίς, είναι το φαβορί στο παιχνίδι, αλλά ας το αποδείξει. Με την Stoke στην έναρξη, πάντως, δεν τα κατάφερε.. (Πάντως, τα τελευταία 4 χρόνια δε θυμάμαι να έχει χάσει παιχνίδι στο Sunderland). Ο Bendtner θα γίνει αποδέκτης πολλών επιθέσεων, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταποκριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Μην ανησυχείς για την απουσία του Asamoah, η συνολική δουλειά των χαφ σου μπορεί να την καλύψει. Απλά, πρέπει όλοι να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω..

The Catalan είπε...

Μικρη παρενθεση(Το προσωνυμιο Καταλανος μου θυμιζει εποχες libero και Προεδρου..Μεγαλες εποχές..Η κατσαριιδα η κατσαρίιδα..ολο στραβοπερπατα!!;) )

Σωστα δε θύμασαι,δε τιμά την ομάδα μου άλλα στα τελευταια 13 παιχνίδια η Chelsea έχει 12/13 με εξαίρεση το περσινο τεράστιο και ανυπέρβλητο 0-3.Απλά θεωρώ ότι το οβερ με απόδοση 2 τα αξίζει τα λεφτά του,είε κάτσει είτε όχι.Μαζί με το όβερ της Αρσεναλ βγάζουν απόδοση πάνω απο 3,2 και θεωρώ ότι αξίζει.

Υ.Γ.:Σημειώνω ότι δε συνηθίζω να παίζω στοίχημα μόνο τα φαβορί,αλλά παίζω αποδόσεις που θεωρώ ότι αξίζει να επενδύσεις πάνω τους και ας έχουν μικρότερες πιθανότητες να βγουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India